Nem tudom mit tegyek? Féltem anyukámat!
Szerintem jogos az aggodalmad, az, aki semmiféle adatát nem akarja megadni, már a telefonban alkudozik, elég gyanús. Legalább inkognitó hívta anyukádat? Az ilyenekkel legjobb azonnal letenni a telefont, és semmilyen infót nem adni nekik.
Még jobb lenne, ha ügynökségen keresztül hirdetné a házat, még ha fizetni is kell érte, mászkáljanak oda ők, nagyobb a tapasztalatuk is.
Azon ne lepődjetek meg, ha az érdeklődök közt sok lesz a cigány, elcigányosodó falvakban mostanában ők szoktak leginkább 2-3 milliós házakat venni. Pl. 2 állami gondozott fiatal, aki az államtól fejenként kb. 1,5-1,5 millió Ft otthonteremtési támogatást kap, vagy 4 gyerekes cigány család 2,5 millió Ft családi otthonteremtési kedvezményt (CSOK) kap 100 nm feletti ingatlanra.
Nagyfateromét is pl. állami gondozásból kikerült cigányok vették meg kb. 5 éve (azok egész normálisnak tűntek), kb. 25 éve dédapám házát is cigányok drágábban megvették volna, mint fehér ember, csak nagyanyámnak megmondta a falu, hogy ha cigánynak el merik adni, akkor őket "kiközösítik".
Ha ilyen támogatásokból akarnak cigányok házat venni, akkor eleve úgy van kitalálva a támogatási rendszer, hogy ügyvéddel kötött szerződés alapján azt már rögtön neked utalják, így nincs kockázat. De azért amikor megmutatjátok nekik a házat, akkor legyen ott férfi ember, pl. a faluból egy ismerős, rokon.
Bár nem sok értelmét látom az ingatlanosoknak de ebben az esetben felfogadnék egyet.
Vagy szomszédnak ajánlanék vmennyi jutalékot ha ő adja el a házat.
Akkor mindenképp érdeke lesz jó színben feltüntetni a házat,anyukád nem mondhatja,h nem jól mutatja meg.
Továbbra is azt mondom, jó ha van ott férfiember, bár azért túl sok mindentől nem kell tartani.
Ugyan országos hír lesz szinte havonta 1-1 durva erőszakos bűncselekmény, amit cigányok követnek, de a tipikus az, hogy 1000-szer ennyi bűncselekménynél meg pontosan osztanak, szoroznak, hogy mi az amit "nyerhetnek" és mit kockáztatnak. Még ha 90%-ukat potenciális tolvajként számításba is kell venni, erőszakos cselekményt csak 1-2%-uk követ el.
Pl. sokszor tudatosan 50 ezer Ft alatt lopnak pontosan, mert az még szabálysértés, amiért sokkal enyhébb büntetés jár. Vagy régebben balatoni telkünk házának erkélyén fogtunk egyszer apámmal 3 megtermett cigányt (15 éves voltam, mondtuk nekik, hogy agyoncsapjuk őket, ha nem takarodnak), bár nálam fejsze, apámnál kapa volt, le tudtak volna minket küzdeni, ha nagyon akartak volna, de annak már súlyos következménye lett volna.
Apám vidéken élő öccse mondja, hogy amióta törvényesen agyon lehet ütni a házba éjjel besurranó cigányt, azóta már csak nappal surrannak be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!