Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, ti mennyire paráztok...

Szülők, ti mennyire paráztok a tiniterhesség miatt? Hogyan tudtok nem aggódni?

Figyelt kérdés

3 gyerekünk van, szerencsére jó velük a kapcsolatunk, őszintén tudunk beszélni a szexről, védekezésről, szerelemről. Bízok bennük.

De mostanában annyi rémtörténetet hallani védekezés melletti terhességről, "elfelejtett" gyógyszerszedésről, ilyesmikről.

Ti hogy álltok ehhez? Én parázom túl?

2015. júl. 16. 09:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
67%
Gondolom te is egy "aggódó anyuka" vagy. Tudod, hogy míg a kérdésedet írtad a fejedre eshetett volna egy tégla? Azon miért nem aggódtál?
2015. júl. 16. 09:18
 2/11 anonim ***** válasza:
91%

17 éves a lányom. Nagyon jó kapcsolatban vagyunk, és mivel bízunk egymásban, így tudom, hogy ha bármi gondja van, az első, hogy nekem szól, hogy együtt megoldjuk.

Tudom, hogy él nemi életet, ezzel nincs is semmi baj. Tudom, hogy fogamzásgátlót szed, hiszen együtt mentünk el az orvoshoz.

Ha terhes lenne, akkor abban is biztos vagyok, hogy a jövőbeni terveit nem fogja félredobni , hogy buta döntést hozzon. Mi már beszéltünk erről, és elmondta, hogy sosem szeretne 25 éves kora előtt szülni, és ha mégis teherbe esne akkor ő inkább az abortuszt választja. Én akkor is és ma is azt mondom neki, hogy bárhogy dönt, ott fogok mellette állni, és támogatom.

3/11 anonim ***** válasza:
89%

Persze, lehet aggódni, de szerintem egy a lényeg, hogy bízzon bennem a gyerek (akár fiú, akár lány) és azonnal elmondja, ha baj van. Ehhez elengedhetetlen, hogy ismerje a testét lány esetén, tehát tudja, hogy mik azok a jelek, amikor gyanakodni kell. Ha fiú, akkor pedig a lelkére kötném, hogy csak gumival lehet, bármit is mondjon a lány, és utána mindig ellenőrizni, helyesen használni.

Mást nem igazán lehet tenni!

4/11 A kérdező kommentje:

Igen, pont ez aggaszt, hogy nem lehet biztosra menni.

A fiúk 17 évesek, ők már élnek nemi életet. Mindig használnak gumit. Elég jól állunk anyagilag, egy ismerősünk fia hasonló helyzetben nem volt elég óvatos és bizony a szülők fizetnek és hadakoznak hogy láthassák az unokájukat. De azt sem akarom, hogy soha ne bízzanak a barátnőjükben mert mi van, ha átverik őket.

A lány 14 éves, ő még természetesen szűz. Inkább a szerelem érdekli mint a szex.

Lehet hogy mostanában túl sok ilyen történetet olvastam, hallottam.

2015. júl. 16. 09:25
 5/11 anonim ***** válasza:

hát nálunk a húgom 17 évesen szült...apámék elég jól fogadták (külön vannak apámék, húgom anyámmal él)...

a húgom eléggé elszúrta az életét, 17 éves nincs érettségije, de jogsija van, kicsit butábbacska kislány, de nem sötét mint a föld...tehát van esze valamennyi, de inkább nagyon befolyásolható...

Én úgy gondoltam, hogy nem lesz jó anya, mert felelőtlen és lusta...

Régen nagyon kedves jószívű lány volt aztán vagány csajnak adta ki magát és most, hogy anya lett elég figyelmes és kedves lány lett...elég jó anya nem ezt gondoltam volna...

Itt nálunk a család széthullása miatt mindenki azt csinált amit akart (4-en vagyunk testrévek 2 fiú és 2 lány)...véletlen csúszott be a gyerek náluk, egy olyan apától aki nem valami eszes gyerek, sokszor lusta is, de szereti a húgom, végre megint dolgozik...

Ismerek olyat is ahol jól nevelt kislányból lett anyuka, persze ott azért a szülők először nagyon megijedtek, de később rájöttek, hogy nincs mitől félniük...

Ezeknek a fiataloknak korábban fel kell nőniük és sokkal nagyobb felelősséget vállalniuk, de van akire jó hatással van...

Nem akarlak ennél jobban megijeszteni, de volt egy ismerősöm aki nagyon peches volt...tabletta + óvszer mellett lett terhes!!! tehát a nagyon kicsi esély jött össze nála...

Szóval van rá esély minden körülmények közepette, de nem mindenkinek sikerül be azért a baba...ha jó nevelést kapott a gyerek és a párja normális akkor valószínűleg nem lesz ideje korán anyuka, persze az a nagyon kicsi lehetőség ott van mindig, de nem a "legrosszabbra" kell számítani...

nálunk senki nem gondolta és mégis ez lett...

22F

2015. júl. 16. 10:15
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

28 éves nő vagyok, még nincs gyermekem.

Anyukám is mindig attól félt,mikor 16 évesen barátom lett, hogy nehogy teherbe essek. Sokszor beszélt velem (vagyis én csak hallgattam,mert olyan cikinek éreztem) a védekezésről. Ha te is odafigyelsz rájuk, kölcsönös a bizalom, nem lesz gond. Szerintem természetes - felnőtt fejjel már így gondolom - bizonyos fokú aggódás. Én is fogok majd. :)

Megértem, hogy félted a lányodat, én is így éreznék, de biztos mindent megteszel, hogy ne legyen baj. Ha pozitív példát lát és beszéltek erről, nem lesz probléma.

Ismerek olyat, aki most 24 éves és már három gyereke van. Az elsőt 17 évesen szülte. Nem tartom felelősségteljes nőnek, de nem részletezem mi van náluk sokszor. Ez a nő olyan családból származik, ahol mindig mindent szabad volt, nem is foglalkoztak velük gyerekként. Nyilván szereti a gyerekeit, de nem neveli őket. Ezt látta otthon.

Arra akarok kilyukadni, ha foglalkozol vele, beszélgetsz a lányoddal, meghallgatod ki tetszik neki, később megismered majd a szerelmét (ha megfelelőnek találod, megbízol benne is), akkor tényleg nem lehet semmi gond.

2015. júl. 16. 10:48
 7/11 anonim ***** válasza:

én 19L vagyok, de hátha tudok segíteni más nézőpontbol. velem sosem beszélgettek a szüleim a szexrol, vagy a vedekezesrol. mégis van annyi eszem, hogy tudjam magamtol. ma már az internet világában jól lehet tájékozódni. nem beszélve, hogy biológiat tanultam, tudom hogy működik a női nemi ciklus, milyen hatékonyak a fogamzásgátló modszerek.

a 2.baratommal beszelgettunk ezekrol amikor eljott az ideje. gyogyszer mellett döntöttünk, mivel mar volt rossz tapasztalatunk az ovszerrol(lecsuszott, elszakadt). amíg meg nem kapom a diplomam, addig tervezem ezt szedni. ha már anyagilag független leszek, van végzettségem, akkor keresunk más módot a vedekezesre.

de tudom jól, hogyha most megfoganna egy baba, akkor nem tartanám meg. most ezért lehet szidni, de nem így szeretnék anya lenni, és nem most.

ellenben van egy barátnőm, akinek a szülei sokat beszeltek a vedekezesrol, a lanynak megis volt több egyejszakas kalandja, vedekezes nélkül. több példam is van arra, hogy hiába töri magát a szülő, ha a pasi rá tudja beszélni egy kicsit gumi nélkül. szóval próbálj bízni a gyerekeidben, hogy elég erettek ehhez. de ha fiú, akkor különösen hivd fel a figyelmet, hogy barmikor teherbe eshet a lány, figyeljen oda.

és persze megbízható kapcsolatban szedjen csak gyogyszert a lány és figyeljen oda arra a pár szabályra.

2015. júl. 16. 11:10
 8/11 anonim ***** válasza:
31%
Ha a lány bekamuzza hogy szed gyógyszert de igazából nem akkor csak ő a felelős az esetleges terhességért.
2015. júl. 16. 16:27
 9/11 anonim ***** válasza:

A nagylanyoknak beultetett kaba helyezett fog gatlo ajanlott az orvos ami nagyon keves hormont tartalmaz es nem lehet 3 evig elfelejteni.

En is anyuka vagyok de soha enm aggodtam mindig nyilt tema volt a szex a lanyokkal.

2015. júl. 16. 17:06
 10/11 anonim ***** válasza:
utolsó előtti vagyok. még annyit, hogy a fiúk sokszor nincsenek tisztában a női nemi ciklussal, szóval nem árt inkább erről beszélgetni vele, hogy tényleg megértse,hogy bármikor teherbe eshet a nő , ha nem védekeznek. és elmondani, hogy az előváladék is tartalmaz megtermékenyítésre képes hímivarsejteket. szóval ezt kell megértetni vele, a húzzál gumit és hasonló megnyilvánulások szerintem kevesek.
2015. júl. 17. 09:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!