Anyám ki van rám akadva, amiért nem megyek el egy rokonunk temetésére velük. Mit csináljak?
Egy rokonunk elhunyt, most csütörtök délután lesz a temetése.
Én éjszakázok a héten, aznap reggel pedig haza se jövök, egyenesen megyek az állomásra, és utazok fel Pestre egyetemi beiratkozásra. Hazaérek majd kora délután, akkor aludni szeretnék, hogy másnap tudjak dolgozni.
Anyám pedig meg van sértődve rám, hogy nekem minden fontosabb a rokonom búcsúztatásánál, és hogy bunkó vagyok, meg antiszociális..
Mit kezdjek vele? Ahogy őt ismerem, még évekig ezt fogom hallgatni..
Az édesanyád állt hozzá közel, nem te. Normál esetben gondolom elmennél a temetésére.
De nem tudsz a leírtak miatt. Mondd el anyukádnak, ha eddig még nem tetted meg.
De amit még megcsinálnék a helyedben: miután lemegy ez a 7 napos munkarend következő héten, vagy amikor épp nappal leszel szabad, akkor a helyedben elmennék a temetőbe és vinnék egy csokrot vagy egy koszorút utólag. Felkeresném a rokonokat, elnézést kérnék tőlük személyesen a távolmaradásomért és részvétet nyilvánítanék. Szerintem ezután nem vethetné senki sem a szemedre a dolgot.
a munkahely köteles elengedni temetésre
érdemes olvasgatni a munka törvénykönyvét, mielőtt kihasználnának...
Szerintem nincs igaza anyukádnak. Te kifejezted a részvétedet és nem azért nem mész el, mert nem akarsz, hanem nem tudsz.
Távolabbi rokon esetén egyébként is szerintem az a fontos, hogy a család képviseltesse magát a temetésen. Nem muszáj minden egyes családtagnak ott lenni. Anyukád ott lesz, az a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!