Hogy vegyem rá anyukámat, hogy elmenjen nővérem párjának a temetésére? SOS
Én azt gondolom, hogy akármilyen anyukád párja, anyukád őt választotta, ezt tudomásul kell vennetek. Ha a tesód a pasit kitiltja a temetésről, ne csodálkozzon, ha anyukád sem megy.
Tragédia, amik a nővéreddel történt, de a helyzetet az segítené, ha ilyenkor összetartana a család. A családhoz pedig anyukád pasija is hozzátartozik. Meg a tesód is, tehát az ő összetartása is kellene.
Részvétem a tragédiáért.
Ne legyen ott más, csak aki szerette a fiatalembert.
"tesóm nem járt haza, mert nincsenek jóban anyukámmal"
Nem kell elmenni és ott feszültséget okozni, elég nagy a baj így magában is, hogy 23 évesen elmegy egy ember.
Anyukád részvétét fejezze ki a testvérednek és mondja meg: mivel veszekedés, nem megértés van, a gyászt csak megzavarná és kérjen elnézést, de jobb, ha nem megy el.
Így lenne a legjobb és a gyász/temetés méltóságát nem venné el.
Persze hogy nem muszáj, de ha az anyukája a gyászolónak és nem is az hogy kötelessége, de egyrészt illik, másrészt pedig a családja, akinek ilyen súlyos és tragikus esemény kapcsán támogatnia kéne a saját lányát a szeretetével, mert ilyenkor nincs más vigasz!
Ez a történet egy egy igazi tragikum! Eleve a szerelme halála és az, hogy az édesanyátok annyira ostoba, makacs és kiállhatatlan, hogy képtelen engedni még EBBEN A HELYZETBEN IS, és a saját akaratát eröltetné rá másra (ebben az esetben a nővéredre, hogy akkor viszi az aklkesz " élete párját"). Ez önzőség. Szerintem ne beszélj anyukád fejével. Ha neki így jó, akkor legyen jó, de élete végéig bánni fogja, hogy nem volt a saját lánya mellett mégis szive joga így dönteni. És ha nem beszél az anyukáddal többet a nővéred? Lehet hogy így lesz a legjobb, mert akkor anyukád le tudja vonni a tanulságot ebből és lehet hogy majd idősen meg tök egyedül marad és majd akkor esik le a tantusz. Ha meg még akkor se, akkor az már az ő baja!
Részvétem a családnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!