Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha állandóan...

Mit tegyek, ha állandóan bűntudatom van, és úgy érzem, kihasználom az anyukámat?

Figyelt kérdés

Anyukám nagyon önzetlen, habár nem vagyunk gazdagok, mindenem megvan, jelenleg nincs is semmi, amire vágynék, tényleg mindent megkapok.

Bűntudatom van, mert anya folyton elhalmoz mindennel, és mostanában akármit kapok, egyre nagyobb a bűntudatom, mert nem tudom, hogyan adjam vissza a sok kedvességet. Mostanában próbálok a kedvében járni, takarítok, jól tanulok, meglepetés ebéddel várom haza, mégsem csökken a rossz érzés bennem. Mit tegyek? :/

2014. jan. 13. 17:47
 1/7 anonim ***** válasza:
Gondolkodj el azon,hogy te mennyivel lennél másabb a gyerekeddel!Aztán majd rájössz,hogy te is hasonlóképpen cselekednél.
2014. jan. 13. 17:52
 2/7 anonim ***** válasza:
65%

"Anya, ne vegyél nekem semmit, megvan mindenem, kösöznöm, szeretlek"

Fáj az embereknek néha az agyukat használni? KÉRD MEG, hogy nem kell semmi köszönöd szépen. Pont. Hajj de marha, komplikált az élet. Ha nincs bajod, kreálsz magadnak.

2014. jan. 13. 17:55
 3/7 anonim ***** válasza:
57%

"Ha nincs bajod, kreálsz magadnak."

Ez nagyon igaz, de sokszor egyes leveleket olvasva, bizony belegondol az ember, hogy neki mennyi mindene megvan...

Azért megkérdeznélek kérdező: anyukád egyedül nevel téged, vagy van egy apukád is? Ugyanis őróla majd mindenki megfeledkezik. Csak akkor említik ha alkoholista, és veri vagy elhagyja a csládot.

Egy apuka.

2014. jan. 13. 18:00
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

Nincs semmi okod a bűntudatra, sem a pedálozásra, hogy "viszont" adj bármit is a "jó" mamának. Anyukát állítsd le az ajándékhalmokkal. Nekem nem kell semmit sem adnod azért, mert anyukád SZERET; az állandó ajándékozgatás, az elhalmozás mindennel azonban nem egészen az.

Anyukád éppen azért csinálja ezt, hogy bűntudatot keltesen benned, hogy bizonygassa előtted, önmaga és az egész világ előtt, hogy ő jó, ő önzetlen, azt sem tudja, mivel halmozzon el téged...holott csak szeretni kéne és az nem kerül semmibe, de nem követel hálát sem.

Ehelyett neked állandó hálaérzed van, megfelelési kényszered és bűntudatod - ezeknek az a lélektani jelentősége, hogy nem enged magáról leválni.

Értsd: pedálozol neki, holott nem kéne. Neked nem kell a kedvében járni, és amikor elhalmoz mindennel, akkor NEMET kell tudni mondani és vissza KELL utasítani azt, amire nincs szükséged. Amire pedig van, azt magad is meg tudod venni.

És anyukád nem önzetlen, kicsillag, sőt! Nagyon is önző, csak ezt nagyon fifikásan teszi.

2014. jan. 13. 18:01
 5/7 intrepid ***** válasza:
Tudod, adni legalább olyan jó érzés, mint kapni. Ráadásul meghálálod, bűntudatod ne legyen, ha nem nélkülöz az ajándékok miatt, akkor semmi baj. Néha te is vegyél neki valamit, amit látsz, hogy szeretné, de nem akar költeni rá, és ajándékozd meg vele.
2014. jan. 13. 18:22
 6/7 A kérdező kommentje:

Lehet félreérthető, amit írtam.

Ajándékokkal való elhalmozás alatt azt értem, hogy például a McDonald'sban vesz nekem menüt, mert tudja, hogy szeretem, vagy amikor finom étel van itthon, az utolsó adagot mindig nekem hagyja meg. Vagy vesz nekem egy ruhát, mert meglátott egy szépet akciósan, de magának sosem jut eszébe vásárolni. Bármiről képes lemondani, és tényleg igazán önzetlen. Én hálás vagyok ezekért az ajándékokért.

Az is zavar, hogy annyit dolgozik, miattam, miközben magára már nem is marad 1 perc ideje sem. Emiatt érdemleges időt sem tudunk együtt eltölteni.

2014. jan. 13. 18:31
 7/7 anonim ***** válasza:

Kérjél tőle időt ajándékba.

Mondjuk keverj be egy adag palacsintát, tedd a hűtőbe, és ha hazajön közösen süssétek ki.

2014. jan. 13. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!