20 éves lány megszökött otthonról. Kinek van igaza?
adott egy 20 éves lány, akit a szülei évek óta gyereknek kezelik. nem engedik el sehova,mindig az egész nyarát otthon kell töltenie.nem lehet barátja és igaz barátnői sincsenek,hiszen sehova nem mehet el sulin kívül.
a lány a nyári szünet első napján megszökött otthonról.később annyit írt a szüleinek,hogy egy másik városba költözött,dolgozik és ne keressék,jól van.
a szülők persze ki vannak akadva,főleg hogy állítólag egy fiúval él most együtt a lány(nem tudják melyik városban).
szerintetek kinek van igaza? a szülők elvárják,hogy mindenki nekik adjon igazat,holott én a lányt jobban meg tudom érteni. 20 évesen is kalitkába zárták volna és tiltották a fiúktól. most kiszabadult a lány,éli az életét nyilván jól érzi magát,kétlem hogy hazajönne már. ha a lány hagyja magát még évekig ez ment volna. ti kinek adtok igazat? olyan rosszat tett a lány?(nem én vagyok)
20 éves felnőtt ember. Szó nincs szökésről, max a szülők állítják így be, hogy őket sajnálják.
Nem a legetikusabb megoldást választotta, de valószínűleg ez volt az egyetlen módja, hogy kikerüljön az értelmetlen szülői szigor alól.
Jól tette, hogy elment otthonról. Ez nem szökés, mert ahogy írták már felnőtt, nem egy gyerek.
A titkolózás nem tudom, hogy szükséges-e.
Talán azért megpróbálhatnának most kialakítani egy normális kapcsolatot, így hogy már nem él otthon.
Mint többen is írják, szó sincs "szökésről" nagykorú, oda megy ahova akar, ott él, ahol - és akivel - akar.
Egyértelműen a lánynak adok igazat.
50%-os. nem értem továbbra se
egyébként én szerintem a költözés során az ember nem éjszaka titokban megy el,hanem előre megvan beszélve és tudnak róla akikkel együtt él. ezért neveztem szökésnek.
én se értek egyet a szülőkkel,hogyha visszajönne a lány megint úgy bánnának vele..szerintük ez a helyes... érdekes mód az anya már ennyi idősen házas volt..a lányuknak meg azt se engedték,hogy hozzászóljon egy fiúhoz. is.. szóval én nem csodálkozok.
csak furcsa,hogy sokan a barátok közül a szülők mellé álltak.
A lány jól döntött! A szülei sajnáltassák magukat nyugodtan, a lényeg az, hogy mostmár a lány meghozza a saját döntéseit, és vállalja azok következményeit. Így tesz szert tapasztalatokra, így fejlődik, így válik önálló személlyé!
Egy burokban nevelt gyerek sokkal tóbbet szív az életben, mint az, akinek hagyták elkóvetni a saját hibáit!
Le az ilyen szülőkkel, és hajrá a lánynak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!