Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 20 éves lány megszökött...

20 éves lány megszökött otthonról. Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

adott egy 20 éves lány, akit a szülei évek óta gyereknek kezelik. nem engedik el sehova,mindig az egész nyarát otthon kell töltenie.nem lehet barátja és igaz barátnői sincsenek,hiszen sehova nem mehet el sulin kívül.

a lány a nyári szünet első napján megszökött otthonról.később annyit írt a szüleinek,hogy egy másik városba költözött,dolgozik és ne keressék,jól van.

a szülők persze ki vannak akadva,főleg hogy állítólag egy fiúval él most együtt a lány(nem tudják melyik városban).

szerintetek kinek van igaza? a szülők elvárják,hogy mindenki nekik adjon igazat,holott én a lányt jobban meg tudom érteni. 20 évesen is kalitkába zárták volna és tiltották a fiúktól. most kiszabadult a lány,éli az életét nyilván jól érzi magát,kétlem hogy hazajönne már. ha a lány hagyja magát még évekig ez ment volna. ti kinek adtok igazat? olyan rosszat tett a lány?(nem én vagyok)

2015. aug. 24. 09:05
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
95%

20 éves felnőtt ember. Szó nincs szökésről, max a szülők állítják így be, hogy őket sajnálják.

Nem a legetikusabb megoldást választotta, de valószínűleg ez volt az egyetlen módja, hogy kikerüljön az értelmetlen szülői szigor alól.

2015. aug. 24. 10:39
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Jól tette, hogy elment otthonról. Ez nem szökés, mert ahogy írták már felnőtt, nem egy gyerek.

A titkolózás nem tudom, hogy szükséges-e.

Talán azért megpróbálhatnának most kialakítani egy normális kapcsolatot, így hogy már nem él otthon.

2015. aug. 24. 10:47
 13/27 A kérdező kommentje:
9.10.nek üzenem,hogy végülis nem szó nélkül ment el,hanem még aznap írt nekik,hogy ne aggódjanak
2015. aug. 24. 11:04
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik unokahúgom enyhén értelmi fogyatékos: de még vele sem bántak így a szülei. Sőt biztatták, bátorították a tanulásban, és később is mikor munkát vállalt. Igaz hogy otthon lakik, (ő most huszonhárom éves) de a szülei teret adnak neki. Igaz, jobban odafigyelnek rá mint egy szellemileg ép családtagra.A "szökevény" lánynak meg elismerésem a bátorságáért, sok sikert kívánok neki az életben :) .
2015. aug. 24. 11:04
 15/27 A kérdező kommentje:
13# nem értem a hozzászólásod.kinek szól?
2015. aug. 24. 11:05
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
20 éves nő felnőtt ember
2015. aug. 24. 12:15
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Mint többen is írják, szó sincs "szökésről" nagykorú, oda megy ahova akar, ott él, ahol - és akivel - akar.

Egyértelműen a lánynak adok igazat.

2015. aug. 24. 12:27
 18/27 anonim ***** válasza:
0%
Felnőtt? Ne nevettess. Jogilag igen. Jogilag oda megy, ahova akar, de nincs értelme felnőttek nélkül neki.
2015. aug. 24. 12:36
 19/27 A kérdező kommentje:

50%-os. nem értem továbbra se

egyébként én szerintem a költözés során az ember nem éjszaka titokban megy el,hanem előre megvan beszélve és tudnak róla akikkel együtt él. ezért neveztem szökésnek.

én se értek egyet a szülőkkel,hogyha visszajönne a lány megint úgy bánnának vele..szerintük ez a helyes... érdekes mód az anya már ennyi idősen házas volt..a lányuknak meg azt se engedték,hogy hozzászóljon egy fiúhoz. is.. szóval én nem csodálkozok.

csak furcsa,hogy sokan a barátok közül a szülők mellé álltak.

2015. aug. 24. 12:42
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

A lány jól döntött! A szülei sajnáltassák magukat nyugodtan, a lényeg az, hogy mostmár a lány meghozza a saját döntéseit, és vállalja azok következményeit. Így tesz szert tapasztalatokra, így fejlődik, így válik önálló személlyé!

Egy burokban nevelt gyerek sokkal tóbbet szív az életben, mint az, akinek hagyták elkóvetni a saját hibáit!

Le az ilyen szülőkkel, és hajrá a lánynak!

2015. aug. 24. 12:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!