Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mennyire kritizáljátok a...

Ti mennyire kritizáljátok a szüleiteket?

Figyelt kérdés
Mostanában anyáéknak már issza tudok szólni,és jobban kikövetelem,hogy nekem is lehessen beleszólásom a dolgokba. eddig ezzel nincs semmi baj,de -mivel anya van inkább itthon- anyát szoktam néha (szerinte) kritizálni... Én mondtam neki,h ez a tinikor átka (16 vagyok),és nálam ez nem igazán szándékos,csak nagyon elszomorít,h ezt már többször is említette. Ti nálatok is van ilyen? Szerintetek ez normális? Alapból anyával nagyon jó a kapcsolatom.

2015. aug. 22. 15:18
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

Nem egeszen vilagos, hogy kritizalason mit ertesz.

A ruhazatat vagy a foztjet vagy mijet kritizalod?

2015. aug. 22. 15:22
 2/8 anonim ***** válasza:
19%
tök midnegy amig velük élsz kuss :D Tessék kedvesnek lenni velük :D De az önállóságod majd vívd ki.
2015. aug. 22. 15:46
 3/8 anonim ***** válasza:
42%
Nem szoktam kritizálni, de ha megtenném kapnék akkora pofont hogy két napig nemhogy kritizálni, beszélni se tudnék. Egyébként meg, ez fordítva is működik. Normális kereteken belül ők se szólnak bele a dolgaimba, mint ruházkodás, csavargás. (iskola időben este 6ig, szünetben 10ig) Csoda hogy még elviselnek ilyen mentalitással. De tényleg írj már egy két példát hogy mire gondolsz.
2015. aug. 22. 16:09
 4/8 anonim ***** válasza:
36%

Bocsánat, hogy szülőként belekotyogok, azt gondolom, hogy teljesen normális dolog, ha a családtagok - szülők és gyerekek is- elmondják a véleményüket, még ha az nem feltétlenül pozitív is. És nem is árt odafigyelni ezekre:-) 10 éves gyerekemtől egyszer megkaptam, hogy én miért nem öltözöm divatosabban, járok fodrászhoz stb, mert az osztálytársai szüleit látja, és én is nagyon csinos lehetnék, és büszke lehetne rám. Volt benne igazság (más kérdés, mi volt az ok), szíven ütött, amit mondott, és valóban jobban odafigyeltem erre utána.

Azt akartam az egészből kihozni, hogy nem a véleménnyel van baj, hanem a hogyannal. Nem mindegy, milyen szándékkal és hogyan mondod el, amit gondolsz, és meghallgatod-e az ő érveiket is. Kulturált, szabatosan előadott, jó szándékú véleménynyilvánítástól a szüleid is komolyabban vesznek, és jobban adnak a szavadra - még akkor is, ha esetleg az első reakcióból nem ez jön le.:-)

2015. aug. 22. 16:22
 5/8 A kérdező kommentje:
Én egy tisztelettudó lány vagyok,szóval nem beszélek anyával csúnyán,meg hasonlók. Csak néha mostanában indulatos vagyok,és apához hasonlított,mert ő mindig mindenen felkapja a vizet. Én meg sokszor dühösen -de nem kiabálva- mondom el,h mit nem csinál jól. Például idegesít az,ami apát is,hogy anya folyton széthagyja a hálószobában a fogpiszkálókat,és ezt indulatosan mondtam,meg amikor leszólított minket egy csaj,aki azt mondta,h piackutatást végez,és aztán ránk akart tukmálni valami termékbemutatót,és én néztem anyára,hogy na, mondjad már,hogy nem érdekel,és menjünk már,holott láttam rajta,h ő is menni akar. Aztán végül én mondtam a csajnak,h nem,köszönjük. Végül mikor elmentünk,valamiért dühös voltam,és mondtam neki,h miért nem hagytad ott? Miért nem tudtad mondani,h nem,köszönöm? Tudom,ezek így elég hülyén hangzanak,hogy ezek hülyeségek.... De néha van úgy,hogy így mondom el neki. Viszont egyik nap meg olyan volt,h sajnos nem tudja,h sminkben mi áll jól neki(nem is sminkel sokat),szóval megemlítettem neki kedvesen,h majd következő alkalommal én akarom neki megcsinálni,és hogy mit hogy kéne,meg neki mi állna jól. Ezt így normálisan meg tudtam mondani.... De így belegondolva az zavarja őket,h most már van véleményem,és ezeket meg is mondom,talán kicsit indulatosabban. De ezt apától örököltem. Alapjába véve nagyon nyugodt természet vagyok.
2015. aug. 22. 18:30
 6/8 A kérdező kommentje:
Amúgy anya nagyon jól főz,szóval nem az. Most itt még az is eszembe jutott,h én a haverokkal,osztálytársakkal való hangulatot tartom itthon is. Mert oké, ez nem ugyan az,de lehet,h ezért kritizálom őt,mert már megszoktam,h az ilyen korú "gyerekek" mindig egymást kritizálják?
2015. aug. 22. 18:34
 7/8 anonim ***** válasza:
Normális. Csak odáig ne fajlujon el a dolog, hogy emlékeztetni kelljen arra, hogy ők mindvégig (nagyon nagyon sokáig) kifognak tartani melletted, akármi történyjék.
2015. aug. 23. 11:00
 8/8 A kérdező kommentje:
Persze. :) Szeretem őket.Nem is akarom,hogy elfajuljon.
2015. aug. 23. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!