Ti mennyire kritizáljátok a szüleiteket?
Nem egeszen vilagos, hogy kritizalason mit ertesz.
A ruhazatat vagy a foztjet vagy mijet kritizalod?
Bocsánat, hogy szülőként belekotyogok, azt gondolom, hogy teljesen normális dolog, ha a családtagok - szülők és gyerekek is- elmondják a véleményüket, még ha az nem feltétlenül pozitív is. És nem is árt odafigyelni ezekre:-) 10 éves gyerekemtől egyszer megkaptam, hogy én miért nem öltözöm divatosabban, járok fodrászhoz stb, mert az osztálytársai szüleit látja, és én is nagyon csinos lehetnék, és büszke lehetne rám. Volt benne igazság (más kérdés, mi volt az ok), szíven ütött, amit mondott, és valóban jobban odafigyeltem erre utána.
Azt akartam az egészből kihozni, hogy nem a véleménnyel van baj, hanem a hogyannal. Nem mindegy, milyen szándékkal és hogyan mondod el, amit gondolsz, és meghallgatod-e az ő érveiket is. Kulturált, szabatosan előadott, jó szándékú véleménynyilvánítástól a szüleid is komolyabban vesznek, és jobban adnak a szavadra - még akkor is, ha esetleg az első reakcióból nem ez jön le.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!