Tényleg én lennék a szemét? (Többi lent. )
Ez hosszú lesz.
Nagyjából két éve a testvéremmel eladtuk egy közös erdős területünket. A teljes összeget a testvérem kapta meg, hogy fel tudja újítani (szigetelés, új padlóburkolatok, festés, stb.) a lakását, amit még a szüleim vettek neki, cserébe a szüleink megígérték, hogy megkapom a régi kocsijukat (2001-es Toyota Yaris).
A szüleink múlt hónapban megvették az "új" autót. Megörültem, mert így egyetemre már a kocsival mehetek vissza, és nem kell többé a buszon heringet játszanom. Nagy vidáman vittem el a kocsit, hogy leadjam műszakiztatni. Mikor hazaértem a szüleink kérdezték, hogy hol a kocsi, mire mondtam, hogy ott hagytam, mert jelezték, hogy csak holnap délelőttre tudják befejezni, mivel sokan vannak. Ekkor leoltottak, hogy a testvérem ma jön, hogy elvigye a kocsit. Én csak lestem, hogy most mi van? Mikor megemlítettem nekik a két évvel ezelőtti dolgot, akkor lehurrogtak, hogy maradjak csöndben, meg minek nekem autó. Arra nem válaszoltak, hogy a nővérem hogyan akarja elvinni a kocsit, ha még csak jogsija sincsen. Viszont akkor akadtak ki, mikor közöltem, hogy akkor a kedves testvérem nyugodtan fizetheti a kocsi műszakiját, plusz kérem vissza a pénz rám eső részét, hogy tudjak venni magamnak egy autót.
A testvérem mikor ideért kiverte a hisztit, hogy hogyan lehetek ekkora szemét, hiszen tudom jól, hogy nincs munkája, meg még tanul (most csinálja a 6. OKJ-s szakmáját). Ekkor közöltem vele, hogy van nyári munka, én is abból szereztem pénzt, meg különben is befognám a számat a helyében, mert közel a harminchoz nem kéne a szülőkön élősködni.
Most itthon mindenki úgy kezel, mint a leprást, és a nővérem pátyolgatják. Tényleg én lennék a gonosz csak azért mert nem fényesítgetem a nyelvemmel a nővérem hátsófelét? Miért baj az, ha meg merem mondani a véleményem?
Kollégista voltam, amit mindig saját pénzből fizettem. Idén szeptemberben közös albérletbe költözök a barátommal, amit a szüleim nagyon elleneztek.
Miután tegnap kijelentették, hogy nem érdemlem meg a vacsorát (annak ellenére sem, hogy beszálltam a kajapénzbe, és a rezsi rám eső részét fizetem), mivel ellenségesen viselkedek az "ő kis hercegnőjükkel", elmentem otthonról a legjobb barátnőmhöz (ügyvéd), aki készített egy szerződést, amit ma aláírattam a nővéremmel. Tanúnak ott voltak a pasijaink (eljött hozzám a barátom, mikor meghallotta mi történt, pedig az ország másik végében lakik). Lényegében a nővérem az erdős terület áráért lemondott egy közös földbirtok saját részéről a javamra. Én meg szépen összepakoltam minden értékesebb és fontosabb személyes tárgyam, és hóvégéig a barátnőmnél leszek, mert még ideköt a munka, utána meg a párommal fogok élni.
Mikor anyáék hazaértek a munkából felhívtak, hogy hogyan gondoltam én ezt, hogy így kifosztottam a saját testvérem (a föld bérbe van adva, nem sok pénzért, de legalább valamennyit kapok). Ki kellett kapcsolnom a telefonom, mert folyamatosan hívogatnak. Nem értették meg, hogy a nővérem önként írta alá a papírokat, nem kellett kényszerítenem semmire. Elismerem, hogy tényleg nem volt szép ez tőlem, de a nővérem felnőtt nő, csak képes gondolkodni.
Mellesleg a testvérem nem tudja eladni a kocsit, mivel anyánk nevén van. A jogsi kérdésre pedig a következőt válaszolta: "Majd a pasim sofőrködik, amíg meg nem lesz a jogsi." Kár, hogy a barátjának van autója, és nem hinném, hogy elkezdi őt fuvarozni, ha eddig sem tette.
A jogsit meg anyáék fizetik, holott már kétszer nekifutott, de mindig félbe hagyta. A szakmáit, és a rezsiét is szüleink állják. A többiért meg az éppen aktuális párját húzza le. Gondolom az autó fenntartását is a szüleim állnák. Mellesleg a kocsi még mindig a szakszervizben van. Ha meggebednek sem fogom kifizetni a műszakit ha már egyszer én lettem a főgonosz a családban.
Mindenkinek köszönöm a tanácsát, és hogy válaszoltak a kérdésre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!