Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Menyi pénzt adnak neked a...

Menyi pénzt adnak neked a szüleid mondjuk havonta? Szülők mennyit adtok a gyereknek?

Figyelt kérdés
Ha kérsz pl 20 ezret akkor azt szó nélkül?

2015. aug. 12. 18:19
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Off:

9es: no igen, egyébként annak idején én se kaptam semmit, nekem ez rossz érzés volt, lehet én a lányommal ezért is vagyok ilyen még. :) Viszont dolgozni dolgozhattam, így is tettem suli mellett végig. Tiltani nem tiltották, de kérleltek sokat, hogy ne. Így visszaemlékezve szerintem, azért, mert hogy éljem a fiatalságomat. Lehet neked is ezért nem engedték a szüleid, nem?

2015. aug. 12. 19:24
 12/22 anonim ***** válasza:
45%
Mi nem adunk zsebpénzt a gyerekeknek, de ha valamire kell, akkor arra kapnak. Helyette inkább takarékszámlán gyűjtünk nekik rendszeresen.
2015. aug. 12. 21:26
 13/22 anonim ***** válasza:
Szüleimtől semmit.Nagyszülőktl havi 1000ft
2015. aug. 12. 21:42
 14/22 anonim ***** válasza:
Én nem kaptam zsebpénzt anno. Amit kértem azt általában megvették a szüleim.(Nem voltam problémás gyerek, lehet ezért)
2015. aug. 12. 21:50
 15/22 anonim ***** válasza:
Nem kaptam. Reggelente kaptam ételre, és ha valamire kellett még, arra külön kértem.
2015. aug. 12. 22:57
 16/22 anonim ***** válasza:

18 vagyok, havi 20ezret kapok de ebből fedeznem kell a kaján kívül mindent ami nem feltétlenül fontos (szóval ha pl tönkremegy az utolsó téli cipőm is kapok újat, de pl bérlet, hajfesték, tisztálkodó cuccok, barátoknak ajándék, egy ruha ha megtetszik, ez mind mind zsebpénzből megy.). Van hogy elszállok néha és gyorsan elverem de ha előre betáblázom és a hónapban nem kell semmi extra (volt hogy besült a vinyóm ami 16 ezer forint de apa segített és feleztük de így is 8e ment ki az ablakon) akkor simán kijövök.

Amibe még besegítenek azok a patkányaim tartása mert az alom nem drága, ha állatorvos kéne arra meg a havi pénzem minimum fele alapból repülne.

2015. aug. 13. 00:08
 17/22 anonim ***** válasza:

mivel mindent megkapnak így heti 500-800.-

de egy 10 és egy 13 évesnek nem is kell több

2015. aug. 13. 08:51
 18/22 anonim ***** válasza:
Mi nem kapunk zsebpenzt, de ha valamit szeretnenk megveszik a szuleink vagy adnak ra penzt. Szerintem jo ez igy.
2015. aug. 13. 09:10
 19/22 anonim ***** válasza:

Nem kapunk zsebpénzt, s ha kisebb dolog kell (dezodor pl),akkor arra kapok pénzt,de ilyen kis összeget is csak havonta talán egyszer kérek (Sajnos,vagy nem sajnos,de nincs képem kérni... ) Idén végre el tudtam menni diákmunkára,amiből tudtam magamnak venni egy iskolatáskát és egy cipőt,a többit félreteszem kontaktlencsére.

Nem örülök,amiért nem kapok zsebpénzt,mert ismerhetnének annyira,hogy nem vennék belőle felesleges dolgokat.

És ha kérnék 20 ezret,akkor szinte 101%,hogy nem kapnék!(Mondjuk ilyenre nem is vetemednék!)

17L

2015. aug. 13. 11:44
 20/22 anonim ***** válasza:

Havi 30 ezret utalok a számlájára, de ebből áll magának mindent. Ha akar valami ruhát, sampont, tusfürdőt, szépségápolási cikket, szórakozást (buli, mozi) ilyesmiket.

Iskolába itthonról visz általában ennivalót, úgyhogy arra nem kell költenie.

Szerintem egyszerűbb így, mint hogy mindig kéregessen, ha valamire kell.

Viszont, ha elköltené az egészet felelőtlenül, akkor nem kap a hónapban többet, majd csak a következő hónapban, ezt ő is tudja, így sohasem költekezik túl, beosztja, sőt, minden hónapban megmarad neki kb 5 ezer, így gyűjteni is tud.

2015. aug. 13. 11:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!