Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek jót tesz a gyerekn...

Szerintetek jót tesz a gyereknek ha mindent megkap a szüleitől?

Figyelt kérdés
Van néhány csoporttársam akik mindent megkapnak a gazdag anyucitól, apucitól. Kocsit, drága ruhákat, csomó költőpénzt. Nem kell diákmunkát csinálniuk. Nem kell spórolniuk, azt csinálnak amit akarnak. Szerintetek ez jót tesz nekik vagy épp ellenkezőleg?

2015. jún. 24. 09:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
65%
Épp ellenkezőleg. Nem kell küzdeniük semmiért, és nem is tudják megbecsülni a dolgaikat, mert úgyis kapnak másikat, vagy úgyis megveszik.
2015. jún. 24. 09:58
 2/11 anonim ***** válasza:
83%

Valakinek jót tesz, valakinek nem.

Én mindent megkaptam. Kb 14-23 éves koromig havi 100-200 ezer költőpénz, 18. születésnapomra vadonat új Audi A6, 20. születésnapomra lakás.. stb.

23 évesen végeztem el az alapképzést, és most munka mellett pénzügy mesteren tanulok. És meg tudom becsülni a pénzt. :)

2015. jún. 24. 10:00
 3/11 anonim ***** válasza:
90%

Mindenki boldoguljon a saját lehetőségeivel. arra legyél igazán büszke, hogy milyen támogatással haladsz és hova jutsz.

Én egyszerűen intézem el a kérdést: az én sorsom olyan, amilyen, az övé pedig, hogy gazdagabb. A gazdagságnak is vannak nehézségei. költeni könnyű, de sokra vigyázni...

2015. jún. 24. 10:21
 4/11 anonim ***** válasza:
78%

Dehogy! Lelki nyomorék lesz és élete végéig szenvedni fog. *irónia off*

Hagyjuk már ezt a minden gazdagnak szar az élete dumát. Csak azért mert valaki megtudja adni a gyerekének amire az vágyik, még ugyan úgy szereti, meg foglalkozik vele, mint bárki más. Aki meg nem foglakozik vele, az hülye és alkalmatlan szülőnek, de ez meg nem anyagi helyzettől függ. Hány olyan kérdés van itt is, hogy a fene nagy szeretet nevében amint lehet kidobják otthonról a gyereket, meg zavarják el dolgozni, nem engedik tovább tanulni, meg nincs pénz kajára, mert apa a szeretete lángját piával táplálja, stb. Rohadtul nem kéne általánosítani.

2015. jún. 24. 10:26
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nevelésen múlik szerintem.

Én is sokkal jobban örültem volna ha mindent megkapok, és nem úgy kéne itt állnom a nagybetűs élet előtt hogy a totális nulláról indulok el....

2015. jún. 24. 10:45
 6/11 anonim ***** válasza:

Az igaz, hogy egy gyereket könnyű elrontani, ha valódi törődés helyett az ölébe dobják az aktuálisan vágyott kütyüt.

Ha emellett rászánják az időt, ténylegesen is foglalkoznak vele és a megvásárolt javak nem pótszerként működnek, illetve ha emellett figyelnek arra, hogy szociálisan érzékeny fiatalt neveljenek, aki átérzi mások nehézségeit, akkor önmagában azzal, hogy ő megkap mindent, nincs gond.

2015. jún. 24. 10:56
 7/11 anonim ***** válasza:
94%

A "mindent megkap" egy nagyon tag fogalom. Lehet hogy neked ugy tunik mindent megkapnak, de valoszinuleg nagyon nem ugy van, es ami neked tulzasnak tunik, az nekik teljesen termeszetes.

Gondold el ha egy fekete-afrikai gyerek tenne fel ezt a kerdest rolad, hogy: Vajon jot tesz-e neki hogy mindent megkap a szuleitol, van fedel a feje felett, nem ehezik, nem hasznaljak ki szexualisan, nem lovoldoznek korulotte, nem viszik el gyerekkatonanak, vajon ez jot tesz a gyereknek vagy rosszat?

Ugye mar erted mire gondolok?

Ha egy gyerek szereto, torodo csaladba szuletik, akkor rendben lesz lelkileg, ha meg nem akkor nem, fuggetlenul az anyagi helyzettol.

2015. jún. 24. 11:04
 8/11 anonim ***** válasza:
94%

Ha rendes értékrendű nevelést is megkapja mellé, akkor jót tesz.

Ha nem, akkor nem tesz jót.

2015. jún. 24. 12:22
 9/11 anonim ***** válasza:

Így igaz. Ha a szükséges dolgokban nem szenvedsz hiányt, az a javadra válik. Az extrákat meg a bölcs szülő kicsit a kiérdemelhető kategóriába teszi. Nem zsarolással, hogy akkor lesz motor, ha full ötös vagy fiam, hanem számolgatás nélkül: jó vagy, figyelsz rám, és én is jó vagyok, figyelek rád. Ennek csak nagyon kicsi része az, hogy teljesülnek a vágyai.

Az se jó persze, ha a "számolgatás nélkül" átesik a ló túlsó oldalára. Nem érdemes lespórolni a mérlegelést mondjuk egy 20000Ft-os póló esetében, ami valószínűleg nem annyira jó, könnyen lehet, hogy 15000 adomány belőle olyan valakinek, aki kegyetlenül beszed ennyit minden egyes pólón a szokásos árrés fölött. Az nem mentség, hogy származásánál fogva nincs tisztában a pénz értékével. Az ilyesfajta tudatlanság is inkább hátrány.

Aki maga szerezte a vagyonát, és nem mohón és becstelenül, hanem mindig közös ügyként, az emberei javát is nézve stb, az valószínűleg abban igazán jó, hogy akárhányszor pofára esik, fel is áll, és ha kilátástalan adóssága van, akkor is rövidesen újra vagyonos lesz. Szeretnénk azt hinni, hogy ez nem így megy, de az igazság akkor is az, hogy tanulható képességek és átlátható tudásanyag szükséges hozzá, meg csinálni is kell, eléggé aktívan és kreatívan. Szóval ha felismeri a jólszituált szülő, hogy neki ez a valódi vagyona, akkor ezt igyekszik átadni a gyereknek. Megtanítja a jég hátán is megélni, miközben megtanítja a nyugodt, szenvedélymentes, már-már igénytelen belső nyugalomra az anyagiakkal kapcsolatban. Egyik lecke lehet az, hogy korlátlan anyagi lehetőségek közt is tudjon önmaga maradni. Meg ez jó motiváció is: sose árt, ha nyílik alkalmad megtapasztalni a bőséget. Úgy már nem kell filozofálgatni rajta, hogy miért kívánd magadnak és másnak.

2015. jún. 25. 11:43
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem tudok mindenki nevében nyilatkozni de például öcsémre rossz hatással van.
2015. jún. 28. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!