Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek jót tesz a gyerekn...

Szerintetek jót tesz a gyereknek ha mindent megkap a szüleitől?

Figyelt kérdés
Van néhány csoporttársam akik mindent megkapnak a gazdag anyucitól, apucitól. Kocsit, drága ruhákat, csomó költőpénzt. Nem kell diákmunkát csinálniuk. Nem kell spórolniuk, azt csinálnak amit akarnak. Szerintetek ez jót tesz nekik vagy épp ellenkezőleg?

2015. jún. 24. 09:41
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
75%

Úgy gondolom, hogy kell tudni határt szabni ennek is.

Pl én ha megtehetném anyagilag hogy vegyek a 13 éves gyermekemnek egy vadiúj iPhone-t vagy Galaxyt, hidd el megtenném (de csak annak függvényében hogy látom hogy a tárgyait mennyire becsüli meg illetve hogy megérdemli-e).

Úgy gondolom hogy vannak bizonyos alapdolgok amiket szülőként biztositanod kell a gyermekednek, azonfelül minden már csak extra. Ha megérdemli, akkor megkaphatja.

Én pl nagyon szimpatizálok a jutalom szerű nevelési rendszerrel.

A mi családunk átlagos, átlag kereset, egy picivel talán jobb annál. Igyekeztek nekem mindent megadni, bár mindig késve kaptam meg a cuccaim, nem lettem elkényeztetve soha. De mindig szabtak egy határt, nem adtak meg bármit. Tehát nem az a rendszer volt nálunk, hogy én kimondtam, ők meg azonnal meg is vették. Mindig kemény hónapokat, éveket vártam rá :) . De igy jobban is örültem neki. Megaztán, meg is becsültem.

De ott van unokatesóm, ő bármit kimond, rá max egy hétre már a kezében van. Pedig anyagilag ők is ugyanott, kicsit szarabbul is állnak mint mi.

2015. jún. 28. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!