Szerintetek jót tesz a gyereknek ha mindent megkap a szüleitől?
Úgy gondolom, hogy kell tudni határt szabni ennek is.
Pl én ha megtehetném anyagilag hogy vegyek a 13 éves gyermekemnek egy vadiúj iPhone-t vagy Galaxyt, hidd el megtenném (de csak annak függvényében hogy látom hogy a tárgyait mennyire becsüli meg illetve hogy megérdemli-e).
Úgy gondolom hogy vannak bizonyos alapdolgok amiket szülőként biztositanod kell a gyermekednek, azonfelül minden már csak extra. Ha megérdemli, akkor megkaphatja.
Én pl nagyon szimpatizálok a jutalom szerű nevelési rendszerrel.
A mi családunk átlagos, átlag kereset, egy picivel talán jobb annál. Igyekeztek nekem mindent megadni, bár mindig késve kaptam meg a cuccaim, nem lettem elkényeztetve soha. De mindig szabtak egy határt, nem adtak meg bármit. Tehát nem az a rendszer volt nálunk, hogy én kimondtam, ők meg azonnal meg is vették. Mindig kemény hónapokat, éveket vártam rá :) . De igy jobban is örültem neki. Megaztán, meg is becsültem.
De ott van unokatesóm, ő bármit kimond, rá max egy hétre már a kezében van. Pedig anyagilag ők is ugyanott, kicsit szarabbul is állnak mint mi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!