A párom lánya egy drága mobilt kért születésnapjára. Nekünk nem telik rá. Hogyan beszéljük meg vele, hogy ne legyen hatalmas sértődés belőle?
A párom lánya hamarosan 16 éves lesz, idén kezdi a gimnáziumot. Kinézett egy mobilt, ami 140000Ft körül van. Nekünk ekkora kiadás nem fér bele a keretbe és feleslegesnek is tartjuk. Mi maximum 30000Ft-ot szánnánk rá.
A lány viszont már most azt meséli fűnek-fának, hogy ilyen mobilja lesz.
Eddig sem volt túl rózsás a kapcsolatom vele, hamarosan megszületik a legkisebb féltestvére is, így mostanában végképp én vagyok a megtestesült gonosz.
Hogyan beszéljük meg vele, hogy olcsóbbat válasszon?
Van remény rá, hogy ne mérgesedjen el még jobban a kettőnk kapcsolata?
Jézusom, tanulj már meg olvasni! Én sehol sem mondtam, hogy vegye meg neki azt a sz*ros telefont vagy hogy emiatt rossz! Én azt mondtam, hogy itt nem a telefon miatt megy a problémázás és ne beszéljenek már úgy a gyerekről mintha ő lenne a sátán fattya aki tönkreteszi mindenki életét ezzel a borzalmas kéréssel.
A jó szülőknek pedig igenis kötelességük figyelembe venni a család összes tagját amikor gyereket vállalnak. Ez nem azt jelenti, hogy a gyerek dönti el, hogy legyen-e testvére, hanem azt hogy a szülő felelős, megfontolt és a saját önzésétől mentes döntést hoz és nem csak önzően szül a világba meeer neki joga van hozzá és senki se szóljon bele.
'A szülő nem a gyerek mártírja vagy beosztottja, ezt jobb, ha mindenki tudomásul veszi.'
Dehogynem, amíg kicsi, cuki és kiszolgáltatott. Olvasgasd csak a kisgyerekes témakört. Elképesztő, hogy milyen szinten képesek tönkretenni magukat a szülők, főleg a nők, hogy kiszolgálják a kisebb nagyobb babócákat. A legtöbben beszámolnak róla, hogy még sz*rni sem mernek elmenni nehogy traumát okozzon a gyereknek, mert mi lesz ha addig a két percig esetleg sír vagy nem tökéletesen boldog. :) Mi épp áruljuk a kertes házunkat, eddig egy vevő sem jött a csecsemő, 1-2-3 éves gyerek nélkül, mert mit képzelünk mi, hogy egy ilyen fontos családi döntésből kimaradjon, csak azért mert minket zavar, hogy az összes a harapós kutyánk szájába akar bemászni és a szülők meg bambán bámulják ahelyett, hogy a házat néznék, vagy hogy 1 órát késnek figyelmeztetés nélkül mert a kölyökkel valami van. Csak aztán kiderül, hogy önálló személyiségről van szó, aztán máris idegesítőbb lesz a dolog. Vicces, hogy egy kis kölyöknek több szava van a család életében mint egy majdnem felnőtt embernek.
És ebből leszűrted, hogy minden szülő ilyen?:-) Megnyugtatlak, nem így van, 3 gyereket nevelek, gyakorlatilag már felnőttek, a famíliában és a baráti körömben is mindenhol legalább két gyerek van. Nem áll meg az élet attól, hogy valaki szülő lesz, háznézésre egyébként akár azért is vihettek gyereket, hogy lássák, ő hogy érzi magát ott. Ha van ingatlanválaszték (márpedig van), akár ez is lehet EGY szempont a sok közül:-)
Egyébként az a fröcskölő utálat, ahogy a "babócák"-ról írsz, nem semmi, nyilván volt valami problémád csecsemőkkel, de azért hidd el, nem mindenki gyűlöli így a gyerekeket - se kicsiket, se nagyokat.
ja azt én is utálom, amikor megtudják, hogy a páromnak már volt felesége, és kapásból azzal jön mindenki, hogy én tettem tönkre a házasságukat... közben meg rég elváltak, amire megismertem... nem hinném, hogy kérdező miatt ment volna szét a házasság, a gyerek néha minden ok nélkül is utálja a mostohaszülőt.
én mindkettejükkel együtt tudok érezni, kérdező nehéz helyzetben van, mert egyedül kell nevelnie egy "készen kapott" tinit, a kiscsajnak meg nehéz lehet, hogy mindkét vér szerinti szülője kb. lefossa...
Nekem is van nevelt gyerekek es mostoha is vagyok.
Megsugom nem teszek kulonbseget a sajat kozos nevelt es mostoha kozott.
Ilyen osszegu ajandek ertelmetlen talan a ballagasra sportauto ker?
Duzzog ? Oh kamaszmodszer nem kell eszrevenni.
Szegeny kislany ? Ehezik fazik dolgoznia kell rongyokba jar?
Nalunk nem divat a husveti karacsonyi nevnapi szulinapi ajandek.
Van torta unneplunk eneklunk jonnek vendegek es unnepelt valaszt baratnovel mozi vagy gyorskaja vagy kirandulas ki mit szeret ehez a vendegek neha hozzajarulnak.
Targyakakkal nem veszuk szeretetet.
Kamaszok sajat dolgaikban dontenek PL ma vagy holnap porszivoza a szobalyat viragos vagy csikos legyen a konyvkotes ezek ra tartoznak.
Gyerekvallalas felnottek dolga intim dolog kamasznak semmi koze hozza.
A csalad donteseiben meghallgatjuk oket de szavazati joguk nincs kiskoru es vagyontalan kamaszoknak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!