A párom lánya egy drága mobilt kért születésnapjára. Nekünk nem telik rá. Hogyan beszéljük meg vele, hogy ne legyen hatalmas sértődés belőle?
A párom lánya hamarosan 16 éves lesz, idén kezdi a gimnáziumot. Kinézett egy mobilt, ami 140000Ft körül van. Nekünk ekkora kiadás nem fér bele a keretbe és feleslegesnek is tartjuk. Mi maximum 30000Ft-ot szánnánk rá.
A lány viszont már most azt meséli fűnek-fának, hogy ilyen mobilja lesz.
Eddig sem volt túl rózsás a kapcsolatom vele, hamarosan megszületik a legkisebb féltestvére is, így mostanában végképp én vagyok a megtestesült gonosz.
Hogyan beszéljük meg vele, hogy olcsóbbat válasszon?
Van remény rá, hogy ne mérgesedjen el még jobban a kettőnk kapcsolata?
És tegyük hozzá, hogy a 30 ezer is gyönyörű összeg, azt se "nagy kegyesen", vagy sértődötten kellene fogadnia, hanem hálával. Még csak nem is 18. szülinap. Sokan, akik igyekeznek, tanulnak, rendesek nem kapnak ennyit egy szülinapra. A lány érdeke elsősorban, hogy normális ember legyen belőle, ha felnő. Ehhez pedig az kell, hogy apuka előlépjen végre, és neveljen.
Megmondom őszintén, ha a lány tényleg így viselkedik, ahogy leírod, és az enyém lenne, biztos nem kapna ennyi pénzt (30 ezret) a szülinapjára.
140.000 forint Csak egy telefonért irdatlan sok pénz, egy havi, van, akinek 2 havi keresete. Nem szabad egy telefonra ennyit kiadni. Nekem is drága telefonom van, 80 ezer forint volt, de én dolgozok és a saját pénzemből vettem meg.
Tudom, hogy nem fogja megérteni, bármit is teszel, vagy mondasz neki, főleg, hogyha nem kedvel, tudom, mert én is voltam kamasz, bosszantott, hogy nem kaphatom meg, amit akarok, de felfogtam.
Ne kockáztasd a megélhetésedet ilyenek miatt, nem szabad.
16 éves, el tud menni iskola mellett dolgozni diákmunkára, vesd fel neki ezt az ötletet. Egyébként meg mondd meg neki, hogy nagyon sajnálod, de nem tudod neki megvenni. A tény, hogy nem telik rá, elég, nem kell nyögni ennek a súlya alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!