Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire szólhat bele a...

Mennyire szólhat bele a kapcsolatunkba, ha barátom és a szülei vallásosak?

Figyelt kérdés

Februárban jöttünk össze, de már előtte 4 évig ismertük egymást, csak nem nagyon beszélgettünk.

Tegnap találkoztam a szüleivel. Barátomnak sosem engedik meg, hogy feketében járjon, nem hallgathat ilyen meg olyan zenét, nem csinálhatja azt amit akar, úgyhogy nagyon korlátozzák. Viszont látszik, hogy mennyire normálisak, és mindig igyekeznek neki a legtöbbet megadni, és mennyire szeretik őt.

Na ez az én szüleimről nem mondható el. Barátom majd holnap fog átjönni hozzánk és már előre félek. Ott kezdődik, hogy szüleim ki nem állhatják, ha valaki vallásos. Plusz a mi kapcsolatunk nem a legjobb, mindig mennek a veszekedések, legtöbbször közöttük, ha olyan kedvük van akkor engem kezdenek el cs.sztetni.

A lényeg, hogy mennyire megoldható ez a kapcsolat? Barátom konkrétan mondta, hogy őt nem zavarja, ő sem igazán tartja a vallását, de állítólag szülei mondták, hogy szerintük a mi kapcsolatunk úgysem tartana emiatt sokáig.

17/l

2015. aug. 6. 20:29
 1/9 anonim ***** válasza:
44%

Ha a barátod nem vallásos, akkor nem érdekes.

Ha ő is olyan beszűkült, korlátozó fanatikus lenne, mint a szülei, akkor lenne gond bőven. Ha nem ilyen, akkor nem gáz.

2015. aug. 6. 20:36
 2/9 Beltazor91 ***** válasza:
37%
Az én barátnőm is vallásos, és teljesen jól elvagyunk (az ágyikó azért hiányzik ;) ) , szüleim meg elfogadták. Készítsd fel a párodat hogy ilyenek lesznek a szüleid, és ne sértődjön meg semmin. :)
2015. aug. 6. 20:43
 3/9 anonim válasza:
36%
Nem a szülőkkel kell leélned jobb esetben egy életet, hanem a pároddal. Ha vele jól kijöttök, nem szabad hagyni, hogy a szülők tönkretegyék a dolgot. Nehéz, tudom. Voltam hasonló cipőben, de ha szeretitek egymást, megoldás mindenre van. :)
2015. aug. 6. 20:44
 4/9 anonim ***** válasza:
1%

55 ös vagyok... És arra mindig figyelj hogy ha letérited az útrol pl bűnbe viszed és megfeledkezik az Istenről te szivod meg! Mint dávid király és betcsábé !

Olvass utána

2015. aug. 6. 20:56
 5/9 anonim ***** válasza:
96%

Milyen vallású a barátod? Ha Jehovista,vagy Hívő akkor ebből nem lehet jó kapcsolat. Legalább is nem hosszútávon.

Ezek nagyon fanatikusak.

2015. aug. 6. 21:15
 6/9 anonim ***** válasza:
72%
Ha barátod azt mondja, hogy nem igazán tartja vallását, azt nyugodtan elhiheted neki, még ha szülőkkel imádkozik is kaja előtt, eljár hétvégén templomba.
2015. aug. 6. 21:20
 7/9 anonim ***** válasza:
17%

4-es:Azért nem minden rap szám arról szól,mint a Mr. Bustáé.Keress rá pár Eminem számra és tágulni fog egy picit a látóköröd.

Ha a barátod nem fanatikus hívő,addig semmi gáz.

2015. aug. 6. 21:27
 8/9 anonim ***** válasza:
55%

egyszerű. a szüleid fogadják el, hogy van aki vallásos.az ő szülei meg azt, hogy van aki nem. ez nem olyan bonyolult.

a ti kapcsolatotok meg csak rajtatok múlik. nyilván lesz ebből még gond esküvőnél vagy ha lesznek gyerekeitek, de egyenlőre nem hiszem, hogy 17 éves korban gond lenne. élvezzétek egymás társaságát és kész

2015. aug. 7. 07:01
 9/9 anonim ***** válasza:
80%
Ez még messzi dolog és a mindennapokban szerintem sem számít annyit, de azért ha egyszer esküvőre, gyerekre kerül sor abból aztán lehetnek nagy veszekedések hogy ők egyházi szertartásokat akarnak... nekem főleg az a kérdésem, hogy a barátod hány éves és mennyire kell szó szerint betartania ezeket a dolgokat h pl ne járjon feketében, zenehallgatás. Későbiekben ez számára nagyon frusztráló lehet majd hogy 2 tűz közé kerül időnként.
2015. aug. 7. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!