Anyukám jogosan szól bele, hogy lehet-e tetoválásom?
Én pedig nemhogy nem annyira támogatnálak, hanem semennyire sem támogatnálak.
Ha őnálló vagy viseld a következményeket is.
"Én pedig nemhogy nem annyira támogatnálak, hanem semennyire sem támogatnálak.
Ha őnálló vagy viseld a következményeket is."
Tehát ha önálló vagyok, és úgy alakítom a testem, ahogyan szeretném (még mindig nem a teljes testemet alakítanám át és nem lenne feltűnő helyen, nem torzítanám el), akkor azt jelenti, hogy számítsak arra, hogy az egyetlen személy a családból hátat fordítana nekem, mert van egy téves elképzelése a tetoválásokról?
a focilogo meg barattal kozos tetovalas nagy baromsag. ha ennyire fontos a foci akkor inkabb egy labdat varrass magadra, vagy valami olyat ami 20 vagy 30 ev múlva is jelent valamit. mi van ha a csapatod megszunik pl 10 ev mulva? vagy a baratod nem lesz addigra a baratod?
en inkább ezt tartom hülyeségnek, de szerintem te is emiatt habozol. felnőtt vagy. ha anyukas emiatt megharagszik rad, az ot minositi. de a mintat tényleg gondold át.
Nekem nem kell összefirkálnom magam ahhoz, hogy megtudjam mutatni, ki vagyok. Azt gondolom, ilyet csak olyan ember alkalmaz, akinek gondjai vannak magával, egyénisége bemutatásával.
Negatív megítélés az első találkozásnál, és nem csak a munkáltatók részéről, hanem még az ellenkező nemből is, hiszen a fiatalok körében is van, aki erős ellenérzéssel viseltetik a tetoválással szemben.
Ha megunod, nehéz lesz eltüntetni. Nincs rá garancia, hogy később nem fogsz ráunni, viselheted a sírig.
Tetoválás allergiás reakciót is kiválthat, egészségügyi kockázata is van, nem annyira ellenőrzik még ezeket a tetováló szalonokat, hol, mivel dolgoznak.
Fenti érveket mondtam el a gyerekemnek, amikor felmerült a tetoválás gondolata benne.
Döntést rá bíztam, de közöltem, nem örülnék neki.
Te döntésed ez is!
Köszönöm, hogy leírtad a véleményedet. :)
Nekem sose volt gondom azzal, hogy megmutassam, ki vagyok és mi érdekel. Akivel tudatni akartam magamról dolgokat, simán sikerült és megértették. Semmilyen önértékelési problémám nincsen. Illetve én nem másoknak akarom ezzel megmutatni, hanem számomra fontos dolgot szeretnék megörökíteni, ilyen módon. A másik ok, hogy nekem tetszik. Másoknak más olyan tetszik, ami nekem nem, ennyi. Elfogadom, hogy másnak nem tetszik és ő nem tetováltatna magára, de akkor talán elvárhatom én is, hogy más is fogadja el, nekem mi tetszik és milyen módon szeretnék megörökíteni valamit. Azt meg sajnálom, ha valaki emiatt ítél meg elsőre, az vessen magára. De amúgy még egyszer leírom: olyan helyre tetováltatnék, ahol egyszerűen eltakarható ruhával, így nem látnák meg, ebből nem lenne probléma. Nem értem, miért hiszi mindenki azt, hogy akinek van tetoválása, az rossz ember, agresszív, erőszakos, beteg, problémája van stb. Rengeteg jó, példaértékű ember létezik a világon, aki visel tetoválást.
Az egészségügyi dologról meg annyit, hogy tetoválás előtt kötelező több vizsgálatot is elvégezni bőrgyógyásznál és csak orvosi papírral, engedéllyel lehet csináltatni tetkót.
Köszönöm a normálisan megfogalmazott válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!