Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám jogosan szól bele,...

Anyukám jogosan szól bele, hogy lehet-e tetoválásom?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok és eldöntöttem, hogy szeretnék tetoválást. Nyilván nem a teljes testemet akarom szétvarratni, hanem a legjobb barátommal akarunk 1 közöset, egy egyszerű jelképet az alkarunkra. Meg egy másik, amit szeretnék, az egy Manchester United címer a vádlimra. Ennyi. Viszont ezt felvetettem anyámnak és erősen tiltakozott, szó szerint megtiltotta, azt mondta felejtsem el. Szerinte a tetoválást beteg emberek szeretik, akiknek valami baj van az agyával, mert a fájdalom miatt csináltatják... én megkeresném rá a pénzt, sőt, egyetemen kapni fogok ösztöndíjat is, 1 havi simán fedezné az árát. Viszont félek, hogy akkor lenézne engem és már nem támogatna annyira. Szerintetek jogosan tiltja meg a tetoválást az én testemen? Illetve attól még, hogy ő elítéli magát a tetkót, engem is elítélhet vele és "betegnek" titulálhat?
2015. aug. 2. 17:15
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
90%
Nem tiltja meg jogosan, nagykorú vagy, te rendelkezel a saját testeddel kapcsolatban, és ha saját pénzből fizeted ki, akkor főleg nem szólhat bele. Viszont az ő szíve joga, hogy mit gondol a tetoválásokról, és sajnos azt is megteheti, hogy ezután rossz véleménnyel lesz rólad, valamint semmilyen módon nem támogat a továbbiakban.
2015. aug. 2. 17:16
 2/34 anonim ***** válasza:
93%

Kérdező nem, egyáltalán nem jogos a beleszólása, azon túl, hogy elmondja a saját véleményét.

" Viszont félek, hogy akkor lenézne engem és már nem támogatna annyira." - kérdés, mi az annyira...

" engem is elítélhet vele és "betegnek" titulálhat?" - annak titulál, aminek akar, ez az ő dolga...

2015. aug. 2. 17:20
 3/34 anonim ***** válasza:
77%
Elvileg a saját tested, és teljes önrendelkezési jogodat gyakorolhatod felette, de személy szerint egy idióta focicímer miatt nem áldoznám fel a családi békességet. Ha létfontosságú, max vársz vele míg elköltözöl hazulról.
2015. aug. 2. 17:27
 4/34 anonim ***** válasza:
49%

Nem mindegy hogy jogos vagy nem jogos?

Ha o tart el akkor ok nelkul is mondhatja, hogy mostantol nem tamogat.

Te tudod, hogy mi a fontosabb.

2015. aug. 2. 17:28
 5/34 A kérdező kommentje:
A címert nem most csináltatnám, azt majd szerintem évek múlva majd. Nekem ez a baráti jelkép jelentéssel bírna (nyilván a címer is, mivel élek-halok a fociért, de azért talán annyira nem fontos). Illetve nekem még tetszene is, ez van, ilyen az ízlésem.
2015. aug. 2. 17:31
 6/34 anonim ***** válasza:
50%

Nem tilthatja meg, mert jogod van hozzá és a saját pénzeden csinálod, de ez a tetoválás dolog nagyon meggondolandó. Gondold át, hogy mi a fontosabb:

- hogy becsüljön, elfogadjon és szeressen a saját anyád vagy egy focicímer a lábadon

- ha vége a barátságnak, mi lesz a közös tetoválással? Eltűntetni sokkal fájdalmasabb és nehezebb, mint megcsináltatni

2015. aug. 2. 17:31
 7/34 anonim ***** válasza:
50%
Nem tudom, hol tanultál tovább és milyen munkát fogsz végezni a jövőben de komolyabb, színvonalasabb munkahelyen hátrányban részesítik a tetoválással rendelkező jelentkezőket sajnos.
2015. aug. 2. 17:34
 8/34 A kérdező kommentje:
Én ezt értem. De ha nekem tetszenek a tetoválások? Emiatt ítéljen el? Ha esetleg hordanék egy ruhát, és kötődnék hozzá, de ő szerinte nevetségesen néznék ki benne és amiatt nézne le, az is normális lenne? Nyilván ezt nem teszi ebben az esetben, de a tetoválással is megbékélhetne. Én se szólok bele, ha ő festi a haját, mert neki úgy tetszik például. Itt most nem a foci címerről van szó konkrétan, hanem alapból a tetoválásról. Nekem jelentéssel bírnának, fontos dolgokról. És nyilván nem szeretném, ha hirtelen eltávolodna emiatt tőlem, nehezen bírnám ki azért (nem az anyagiak miatt...). Viszont szeretném, ha ő is el tudná fogadni, ha esetleg csináltatnék magamnak tetoválást.
2015. aug. 2. 17:37
 9/34 A kérdező kommentje:

"Nem tudom, hol tanultál tovább és milyen munkát fogsz végezni a jövőben de komolyabb, színvonalasabb munkahelyen hátrányban részesítik a tetoválással rendelkező jelentkezőket sajnos."

Ez a másik, amit rühellek, hogy valakit emiatt elítélnek. Egyébként feltűnő helyre nem tetováltatnék, tehát egyszerű ruhával simán eltakarható, ha arról lenne szó. Ettől függetlenül ezt az elvet nagyon nem bírom.

2015. aug. 2. 17:39
 10/34 anonim ***** válasza:
88%

Ha még szükséged van a támogatására, akkor én nem kockáztatnám ezt meg.

Hajfestéssel voltam így, de idővel tetkót is szeretnék.

Édesanyám mindkettőt egy az egyben ellenezte. Leszögezte, hogy NEM.

Úgyhogy én szépen megvártam a 18-at, meg hogy elkezdjek dolgozni, és mikor megvolt rá a pénzem, bejelentettem anyámnak, hogy hajat festetek, és vörös leszek. Beszélnünk sem kellett róla többet, mert tisztában volt vele, hogy felnőttként már nem tilthatja meg. Mondta, hogy nem örül neki, és szerinte az eredeti színemnél sosem lesz jobb (ezt én mindig úgy magyarázom, hogy "elb*sztam amit ő gondosan összehozott" :D), de ezen kívül nem balhézott.

Mivel nem lakok már otthon, a tetkóról már csak akkor szólók szerintem, ha készen van. Dolgozom, a saját pénzemből festettem be a hajamat és a saját pénzemből is festetem már lassan egy éve. A tetoválást is megcsináltatom amit összejött rá a pénz.

Nálad ez komplikáltabb, mert ameddig kicsit is rá vagy szorulva, mondhatja azt, hogy nem támogat többet, és ezzel magadnak teszel keresztbe. Én a helyedben várnék addig ameddig teljesen független leszek.

21L

2015. aug. 2. 17:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!