Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért csinálja ezt a lányom?...

Miért csinálja ezt a lányom? Hogy békéltessem meg?

Figyelt kérdés

Minden èvben augusztus vègèn megyünk nyaralni, last minute utakkal jó áron ki tudjuk fogni.

Idèn hatalmas hisztivel kijelentettw, hogy ő nem jön.

Viszont csak 15 èves így itthon nem maradhat. Nagyszülőkhöz nem akar menni.

Most áll a bál itthon, napok óta hozzám se szól ès èn vagyok a sze.èt mertnem dorbèzolhat egyedül itthon.

2015. aug. 2. 12:49
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
84%

Én azt javaslom, egy viszonylag jobb pillanatban kérdezd meg tőle, miért nem szeretne jönni (mindezt nyugodt, kedves hangon, ez a legnehezebb, mert családban, házasságban az ember könnyen átmegy játszmákba és elkezd vádolni, okoskodni, könyörögni..) Hallgasd meg, amit mondd, és bármi legyen is az (mindegy hogy te ezt a bulizás dolgot véled) ne kezdd el kritizálni a kapott választ, kiakadni rajta, felróni bármit. Feleld rá ezt teljes empátiával a hangodban: Juci, teljesen megértelek. Sőt még arra is tisztán emlékszem, hogy mikor én voltam 15 éves, én sem lelkesedtem mindenért amit a nagyiék kitaláltak (mindegy mi az igazság). Szeretném ha te is most figyelnél, és megértenéd amit mondok. Tudod, 15 évesen, bármennyire is megbízom benned, 2 hétre még nem hagyhatlak itthon. 2-3 nap az más lenne, de két hétre biztosan nem. (Találj ki egy időpontot, amikor szerinted már nyugodtan otthon hagynád, pl 16-17-18 évesen) Figyelj, megígérem neked, hogy amikor tizenix éves leszel, már eldöntheted hogy szeretnéle jönni, vagy nem. (Mégha fényévnyire érzi is ezt, legalább van egy kompromisszum, látja az alagút végét). Másik lehetőség, hogy ha maga az út nem tetszik neked, nem akarod látni Rómát/Békéscsabát stb velünk, akkor sincs semmi probléma, még azt tudom neked felkínálni, hogy nagyiékhoz elmész és ott leszel két hétig. Gondold át, melyik tetszene. Még van egy pár napod amíg le kell foglalnunk az utat. (és ne biggyeszd a végére, hogy Jó? mert arra tök joggal mondja azt, hogy nem jó. Ez már nem egy eldöntendő kérdés számára. Neki csak ezt kell eldönteni hogy veletek, vagy nagyszülőkkel.

És bár kisebb gyerek kapcsán olvasgattam ezt, talán neked is segít:

[link]

2015. aug. 2. 14:22
 12/24 anonim válasza:
69%
Én úgy gondolom, hogy amíg veletek él nem ő mondja meg hogy mikor hova megy, nem ennyi idősen. Vele egykorú vagyok én is és tiszteletben tartoma amit a szüleim akarnak ha nem is tetszik. Ők tartanak el és amíg kiksorú vagyok kötelességem szót fogadni úgy gondolom. Erről kéne elbeszélgetni vele
2015. aug. 2. 14:33
 13/24 A kérdező kommentje:

Utolsó köszi szèpen.

Mèg ma ha felkel beszèlek vele így.

Tudja, hogy nem vagyunk vaskalaposak sőt, már tavaly is határokon belül engedtük neki hogy koktèlt igyon.

A szálloda tini discojába is lemehetett az ott megismert lányokkal.

Bízom benne, hogy megnyugszik. Azt tudom ha már ott leszünk nem lesz semmi baja.

2015. aug. 2. 14:34
 14/24 anonim ***** válasza:
0%
10es mond valamit:-*
2015. aug. 2. 14:41
 15/24 anonim ***** válasza:
60%
Úúú, ilyet én is csináltam. :D De amikor megérkeztünk kaptam 40€ költőpénzt meg mentünk olyan helyre is, ami engem is érdekelt, szóval lenyugodtam.
2015. aug. 2. 15:13
 16/24 anonim ***** válasza:
52%
Tetszik nem tetszik megy.Nehogy még próbálkozz lekenyerezni.Más gyerek örülne ha valahová elvinnék.Ha meg vágja a pofákat püff egy saller neki.Persze tetszene neki 15évesen 2hétig dorbézolni.Nem szól nem kell válaszolni ennyi.majd megbékél
2015. aug. 2. 15:26
 17/24 Beltazor91 ***** válasza:
100%
majd ha 18 elmúlt választhat, addig is, kezdjen csomagolni ;)
2015. aug. 2. 16:40
 18/24 anonim ***** válasza:
17%

nem értem miért nem maradhat otthon egy 15 éves?

13 évesen én önállóan mentem nyaralni a 13 éves barátnőimmel anyám nyaralójába.

főzni is tudtam, stb.

hagyd csak otthon, önállóbb ő mint gondolnád.

2015. aug. 2. 19:30
 19/24 anonim ***** válasza:
80%
nem tudhatod, utolsó, van, aki 12 évesen is egyedül hagyható már, meg van, aki 15 évesen sem...
2015. aug. 2. 20:13
 20/24 anonim ***** válasza:
44%

Na de miért olyanra kell nevelni, hogy 15 ÉVESEN nem lehet egyedül otthon hagyni..... Szülőként égne a bőr a képemről, ha ilyen életképtelen gyereket neveltem volna.

Amúgy ha nem élvezi a nyaralást, akkor pénzkidobás őt is vinni... Annyira gyűlöltem mikor "kikapcsolódás" címszóval elrángattak valami olyan helyre ami abszolút nem érdekelt, és még ELVÁRTÁK hogy legyek hálás. Mintha én kértem volna, hogy menjünk.

Szerintem hagyd otthon, mindenkinek jobb lenne.

Jöhet a lepontozás, attól nektek nem lesz jobban igazatok :3

2015. aug. 3. 03:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!