Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lányom nem tudja, mit kezdjen...

Lányom nem tudja, mit kezdjen magával, nem érdekli semmi különösebben. Mit tehetnénk érte?

Figyelt kérdés

A kisebbik lányom most érettségizett. Fel is vették egyetemre, de eléggé tartok attól, hogy nem fogja végigcsinálni, vagy ha igen, semmit nem fog kezdeni vele. Ugyanis semmilyen terület nem érdekli igazán. Most is több, egymástól teljesen különböző szakokat jelölt meg, nagyrészt azokon az egyetemeken, ahová a barátja is menni akar. Egyébként kitűnő tanuló volt, az érettségijei is mind 5-ösök lettek, tehát válogathatna bőven. Mondtam neki, hogy csak azért ne kezdjen bele valamibe, mert a barátja is oda fog járni, akkor inkább várjunk még egy évet, hátha addigra kiderül, hogy mi érdekelné igazából. De azt mondta nem, ő egyetemre akar járni. A nagyobbik lányomnak elég korán kialakult, hogy mivel szeretne foglalkozni, ő onnantól kezdve céltudatosan arra is készült, nem kellett terelgetni. Ő is azt mondta, hogy az egyetemen azok buktak ki náluk elsősorban, akiket igazából nem érdekelt a szak, csak ide vették fel őket vagy nem tudták, hogy mit kellene kezdeniük magukkal. Ettől féltem a másik lányomat is leginkább, illetve attól, hogy esetleg el is végzi ezt a szakot, mert ha már elkezdte, végigcsinálja, de utána nem is akar majd mit kezdeni vele. De akkor már 3 éve (és 6 államis féléve) elúszott.

Mi lenne a jó megoldás? Hogyan segíthetnénk neki szülőként, hogy rátaláljon, mi foglalkoztatja legjobban?

2015. júl. 31. 12:48
 1/7 anonim ***** válasza:

a felvi.hu-n van egy teszt, ahol több kérdésre kell választ adni. a végén pedig kidob szakokat ami érdekelhet.én már leadtam a jelentkezést, amikor megcsináltam ezt. kivétel nélkül benne volt a felvi szerint is azok amiket amúgy is választottam. szóval ez egy jó dolog lehet.

mivel jók lettek a jegyei és az érettségi is, ezért jövőre is felvennék gondolom,vagy utána. nincsen valamilyen szakma ami érdekelné? esetleg nincs hobbija?vagy valami amit szívesen csinál?

milyen tantárgyak érdeklik?mert ha sok spektrumot néz pl akkor gondolom természettudományos beállítottságú. de ha inkább olvas akkor lehet humán..nehéz ügy, de nem tudsz segíteni neki kéne tudni. esetleg ezt a tesztet próbáljátok ki.

vagy kezdje ez az egyetemet és ha fél év után úgy érzi, hogy nem az ő világa akkor hagyja ott,keressen mást.

én is hasonlót hallottam, hogy aki nem olyan elhivatott, nem vágyik arra hogy abban dolgozzon amit válaszott, az lehet el se végzi,vagy nem lesz jó szakember..

de mivel okos a lányod, az elvégzéssel szerintem nem lenne probléma.

hova vették fel amúgy?

2015. júl. 31. 13:10
 2/7 A kérdező kommentje:
Az ELTE-re megy, társadalmi tanulmányok szakra.
2015. júl. 31. 13:45
 3/7 anonim ***** válasza:
(1. válaszoló, be tudnád linkelni esetleg, hogy hol van a felvin ez a teszt? Én sehol sem találom :( )
2015. júl. 31. 15:34
 4/7 anonim válasza:

[link]

Pályaorientációs önismeret teszt, be kell hozzá regisztrálni.

Szerintem erre gondolt az 1.

2015. júl. 31. 17:15
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez baromság, nekem az jött ki, hogy filmkészítő vagy matematikus legyek. A film még hagyján, de a matek meg én... :D
2015. júl. 31. 21:36
 6/7 anonim ***** válasza:
46%

"társadalmi tanulmányok"

Hát ez meg mi a túró...

2015. aug. 1. 10:41
 7/7 anonim ***** válasza:
#4 Köszönöm szépen! :)
2015. aug. 2. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!