Hogyan győzzem meg édesapámat 20 éves létemre?
Kettecskén élünk, nagyon szeretem őt, mondhatni a példaképem. Volt barátommal 2 évig voltunk együtt, történtek csúnya dolgok, amit aztán utólag elmondtam neki, de tudta, hogy nagyon szerettem, segített túllépni rajta. Pár hónap múlva volt barátom felkeresett. Furcsa volt még eleinte, azt hittem közeledni akar. Már másfél éve nem vagyunk együtt, de beszélgetünk, találkozgatunk. A félreértések elkerülése végett, köztünk a megbeszélés mindig is remek volt, így hát félve ugyan, de megvitattuk ezt a köztünk lévő jó kapcsolatot. Megbeszéltünk, hogy lehet, hogy 2 hétig nagyon örülnénk egymásnak, de minden kezdődne előről. Nagyon szeretem, de csak mint barát és aki hozzá hasonló, a legszerencsésebb lány lesz a világon.
Múltkori találkozásunkkor itt aludt. Kiírtam egy kis üzenetet apának, hogy itt alszik, mert rosszul volt. Én akaratoskodtam, hogy aludjon itt. Nem történt semmi. Apa meglepődött. Ez az alkalom megismétlődött, nem volt rosszul, csak mondtam, hogy aludjon itt. Mivel ugyanazon iskolába jártunk, nagyon sok mindent meg tudunk beszélni, átdumáljuk az éjszakát. Megint kiírtam apának kis üzenetet, hogy ne lepődjön meg. Nem találkozott apával, csak a második alkalommal, akkor épp segített nekem valami nehezet levinni. Nem volt semmi kínos, viszont megmondta, hogy többet itt nem aludhat.
20 éves vagyok, a volt barátom 21. Egyetemre járunk, kitűnő tanulmányi átlagunk, házimunkát rendesen megcsinálom, néha alkalmi munkákat is vállalok. Semmi rosszat nem tettem, de ő megtiltotta. Mondtam neki, hogy nem is találkozik vele, nincs vele semmi baj, beszélgetünk. Nagyon bírjuk egymás személyiségét, de a szakításunk is az bizonyítja, hogy nem tudunk egymás mellett hosszab távon meglenni, de jól esik hosszasan beszélgetni.
Mondtam apának, hogy azzal most sok jót nem tesz, ha megtiltja.
20 éves vagyok könyörgöm.
Elköltözni nem fogok és még nem is tudnék, nagyon szeretem apát, de.. nem tudok egész egyszerűen ezzel most mit kezdeni.
Tudnátok tanácsot adni?
De.. nincs itt semmi fiú a láthatáron. :)
Csak írtam, hogy azt is megbeszélem apával, ha van.
"Volt barátommal megbszéljük, kinek mi volt azóta, én segítettem neki, hogy azt a lányt hogy lehetne, ő is véleményt mondott az egyik srácról aki tetszik nekem és alakulgat valami"
Akkor ezt mire értetted?
"történtek csúnya dolgok"
Hát ezért nem akarja apukád, és annál tapasztaltabb már, hogy tudja, mi fog történni még pár ott alvás után.
Magadat is ámítod Kislány! Ha csak haver, miért aludjon rendszeresen ott? Nem érdekes ez neked?
Abban a mondatban csak az egyik találkozásunk szösszenetét írtam le, hogy akkor épp ki, meg neki mi a helyzet.
Nem rendszeresen alszik itt. 1 hónapon belül 2 ittalvás volt.
ezt lehet bárhogy csűrni csavarni, szerintem nem találkozz az exeddel egy darabig, szépen gondold át, mit is érzel te vajon iránta, hiányzik, hanem beszéltek, ha nincs a közeledben stb.
És utána tisztázd le a helyzetet mindenkivel.
Ezzel most marhára le leszek pontozva, de ugyan megértem, hogy apád félt téged
- semmit nem ér el a tiltással: ha most nem is gondolod úgy, az ott alvás megtiltásától még simán összejöhettek újra.
- elég nagy vagy már ahhoz, hogy te döntsd el, kivel, mikor, mit és miért. Ha úgy adódna, hogy úgy döntesz, megkockáztatod, szíved joga, a te életed. Van, amibe akkor sem lehet beleszólni, ha a külső szemlélő számára teljesen világos, hogy a másik fejjel megy a falnak, mert ha nem személyesen üti be a fejét, akkor úgysem hiszi el, és mindig arra fog gondolni, "mi lett volna, ha".
Arról meg, hogy elengedted-e vagy sem: ez is a te életed - ha még rááldozol akár több évet egy furcsa és közeli "több, mint barát de nem a párom" jellegű kapcsolatra és ezért nem járkálsz még egy ideig nyitott szemmel a világban, az is a te dolgod. Nekem is évekig tartott a felejtés, pedig az exem már régen külföldön élt, szóval nem csak ezen múlik. De meg kellett élnem azokat az éveket is, nem voltam még kész egy új kapcsolatra.
hiába mondogatod magadnak hogy nem érezel iránta semmit, nem így van.
leírásodból én úgy gondolom te még szereted, talán vlamikor be is vallod magadnak.
Köszönöm a válaszokat.
Én is így gondolkodnék másról, ahogy ti leírtátok, hogy én milyen lehetek, de nem tudom tovább ragozni. Azért jó vele lenni mert teljes mértékben ismer, minden egyes mozdulatomat ismeri és ez nagyon jó dolog.
Természetesen értem, mit érez át édesapám, ma sikerült vele megbeszélnem. Tlejesen megértem az ő álláspontját, valahogy majd kialakul.
Szeretem a volt barátomat, de nem úgy. Tegnap is egy másik srác került előtérbe, neki is mondtam, mert már régebben is beszélgettem vele arról a srácról és segített, hogy mit hogy. Tényleg csak nagyon jóban vagyunk.
Remélem majd kialakul ez valahogyan.
Köszönöm szépen az eddigi válaszaitokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!