Hogyan győzzem meg édesapámat 20 éves létemre?
Kettecskén élünk, nagyon szeretem őt, mondhatni a példaképem. Volt barátommal 2 évig voltunk együtt, történtek csúnya dolgok, amit aztán utólag elmondtam neki, de tudta, hogy nagyon szerettem, segített túllépni rajta. Pár hónap múlva volt barátom felkeresett. Furcsa volt még eleinte, azt hittem közeledni akar. Már másfél éve nem vagyunk együtt, de beszélgetünk, találkozgatunk. A félreértések elkerülése végett, köztünk a megbeszélés mindig is remek volt, így hát félve ugyan, de megvitattuk ezt a köztünk lévő jó kapcsolatot. Megbeszéltünk, hogy lehet, hogy 2 hétig nagyon örülnénk egymásnak, de minden kezdődne előről. Nagyon szeretem, de csak mint barát és aki hozzá hasonló, a legszerencsésebb lány lesz a világon.
Múltkori találkozásunkkor itt aludt. Kiírtam egy kis üzenetet apának, hogy itt alszik, mert rosszul volt. Én akaratoskodtam, hogy aludjon itt. Nem történt semmi. Apa meglepődött. Ez az alkalom megismétlődött, nem volt rosszul, csak mondtam, hogy aludjon itt. Mivel ugyanazon iskolába jártunk, nagyon sok mindent meg tudunk beszélni, átdumáljuk az éjszakát. Megint kiírtam apának kis üzenetet, hogy ne lepődjön meg. Nem találkozott apával, csak a második alkalommal, akkor épp segített nekem valami nehezet levinni. Nem volt semmi kínos, viszont megmondta, hogy többet itt nem aludhat.
20 éves vagyok, a volt barátom 21. Egyetemre járunk, kitűnő tanulmányi átlagunk, házimunkát rendesen megcsinálom, néha alkalmi munkákat is vállalok. Semmi rosszat nem tettem, de ő megtiltotta. Mondtam neki, hogy nem is találkozik vele, nincs vele semmi baj, beszélgetünk. Nagyon bírjuk egymás személyiségét, de a szakításunk is az bizonyítja, hogy nem tudunk egymás mellett hosszab távon meglenni, de jól esik hosszasan beszélgetni.
Mondtam apának, hogy azzal most sok jót nem tesz, ha megtiltja.
20 éves vagyok könyörgöm.
Elköltözni nem fogok és még nem is tudnék, nagyon szeretem apát, de.. nem tudok egész egyszerűen ezzel most mit kezdeni.
Tudnátok tanácsot adni?
Apukád végigasszisztálta a szakítás utáni nehéz időszakot. Félt Téged! Nem akar újra szomorúnak és kétségbeesettnek látni ugyanamiatt a fiú miatt. És őszintén szólva megértem. Nagyon szeret Téged. A helyedben most simán rá hallgatnék. Igaza van.
Engem le sem f osott a faterom, magasról tett rá, mit csinálok, sosem állt mellettem. Örülj neki, hogy ilyen apád van!
faterod csak jót akar neked, férfi, tudja jól mit akar a kis barátocskád :D csak óvni próbál tőle hogy ne bántson meg megint. azért nem veszed ezt észre mert TUTI hogy még szerelmes vagy a csávóba és elvakít a rózsaszín köd. hidd el külső szemmel, érzelemmentesen észrevennéd mi történik :D meg amúgy is, szakítottatok... semmi dolgotok egymással :D de ez csak az én véleményem :)
21F
Nekem ez nem kerek. Csak barátok vagytok de ott alszik többször?
Te lehet nem - bár én ebben sem vagyok biztos -, de ő lehet azért akar valamit, ha mást nem, egy kis kufircolást.
Szerintem apád csak félt, 20 éves vagy, vége annak a kapcsolatnak, másfél év eltelik a mandró újra feltűnik, apád persze, hogy nem szeretné azt látni, hogy te most akkor még ki tudja hány évig fogsz sínylődni.
Biztos jönnek az okos 16 évesek akik szerint ez magánügy de nem az. Egy szülőnek a gyereke az egyik legfontosabb dolog az életben és egyik sem akarja a saját gyerekét az általa rossznak vagy feleslegesnek tartott helyzetben látni évekig.
Apádnak szerintem az a gondolatmenete, hogy legszebb éveidet nem egy elkopott exkapcsolatra kéne pazarolnod, hanem menni előre, a jövő fele tekinteni és alakítani az életedet ahogy tudod.
Ettől függetlenül a tiltás nem volt valóban jó ötlet, de biztos látta, hogy durvul a helyzet és biztos többet is tud az exkapcsolatod negatívumairól mint amit itt leírtál.
aranyosak vagytok, köszönöm a válaszokat! :)
Viszont tényleg komolyan mondom, hogy tényleg semmit nem rézek, és ő sem. Nagyon hosszasan megbeszéltük ezt a volt barátommal és apával is, hogy barátok.
Nem tudok volt barátomra úgy nézni, mert kiábrándultam belőle olyan szinten, de ő maximálisan ismer engem minden tekintetben és én is őt, ezért olyan jó eldumálgatni.
Persze, megértem édesapám véleményét is, az " én azt mondtam"-ot. Gondolom mit hisz, de vagyunk annyira jóban, hogy mindent, de tényleg mindent elmondok neki és ezt ő is nagyon jól tudja, mert viszonzott ez a jó viszony vele.
Ha éreznék bármit is, megmondanám apának, hogy érzek iránta valamit, mert beszámolok pl, hogyha az egyik srác tetszik.
Gondoltam még jobb hangulatában beszélek vele őszintén, mert őszinte beszélgetéssel mindent megtudunk oldani, de nyilván nem fogok erőszakoskodni. Csak.. jó lenne, ha Apa feléről a jó viszony a volt barátom iránt nemc sak látszólagos lenne. :/ :)
De ha alakulóban van valami, akkor azért már tán ideje készülni az új kapcsolatra, akkor miért baj, ha amúgy nem is alszik már ott többet nálatok?
Mert hát nem is biztos, hogy csak tőled tudhatja meg az illető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!