Gólyataborba nem akarok menni, mert barátom van? Anyaek miért eloltetik?
Láttam pár videót es tudom, hogy olyan meztelenkedos, egymas testerol habot lenyalos feladatok is vannak. Na meg sok alkohol. Engem ez annyira nem vonz, főleg mivel komoly kapcsolatom van, eszemben sincs más pasik hasat nyalogatni, vagy tancolni velük. Ráadásul 4 kar vonja össze, szóval nem csak olyanok lesznek akik csoporttarsaim.
A szüleim viszont erőltetik, hogy menjek, szerezzek barátokat. kb nem szólnak hozzám, amiért elmomdtam, hogy nem szeretnék. Vélemények? Hogy ertessem meg velük?
Tudom, hogy nem érezném jól magam, vagy ki is neznenek, mert vissza utasitom a kotelezo pialast. De én az ilyen bebaszunk es minden orultseget csinalunk dolgon már túl vagyok, 16-17 evesen volt benne részem. Nem vagyok..
direkt ide írtam, légyszíves ne rakjatok át... hibákért bocsi.
Tök vicces, hogy mindenki azzal bíztat, hogy elfogadnak, felnőttek, nem zavarja őket ha nem iszol, vagy nem csinálsz feladatokat, közben meg mindenkit teli szájjal leszólnak, kirekesztenek, aki nem akar menni, vagy nem tetszik neki.
És az mondjuk mit csináljon, akinek nincs rá pénze, épp dolgozik, nyaral, meghalt a kedvenc nagymamája, vagy esetleg csak pótfelvételin vették fel és egy nappal az iskolakezdés előtt tudta meg, hogy mi az eredmény?? Akkor azok mind antiszociális, gáz emberek, akiknek nem lesz egy barátjuk se az egyetemen és magányosan fognak meghalni a macskáikkal?
Azt nem értik meg az emberek, hogy vannak olyanok akik ezt az egészet nem élvezik. Nem a félelemről van szó, mert ezt le lehet küzdeni. De ha valamit nem szeretsz, akkor attól sem fogod szeretni megerőszakolod magad. Szóval teljesen felesleges azzal bíztatni, hogy életed legjobb élménye lesz... Jó vicc. Én 7 éve mentem gimnáziumba, és mai napig életem legrosszabb két élménye a gólyabál elviselése és másodikban a megszervezése. Pedig az csak egy fél délután volt és nem is történt semmi különös. És akkor az csak ovi az egyetemhez képest. Fel kéne fogni, hogy vannak olyan embereknek akiknek ezek az események nem tetszenek, túl sok nekik a tömeg, a feladatok, a versengés, a zaj. Nekem pl a ruhák összekötéséről nem a móka jut eszembe, hanem az, hogy én nem engedhetem meg magamnak, hogy egy ruhám elszakadjon vagy tönkremenjen idő előtt mert a lakhatásomon kívül mindent magamnak kell előteremtenem és nem engedhetem meg, hogy új ruhákat vásároljak, vagy befizessek 30-40 ezret egy táborra amit nem is élvezek. Tudom gáz meg kiábrándító, de sajnos van ilyen.
De most ettől én rossz ember leszek? Vagy mégis miért irritálja ennyire a bulikedvelőket ha valaki másmilyen? Ha nem megyek gólyatáborba nem lehet bennem semmi érték ami miatt érdemes a hétköznapokban megismerni?
Kösz a lepontozást, ennyit az elfogadásról. xD Komolyan nem értem miért fáj másoknak, ha az emberek különbözőek.
Én például pótfelvételin jelentkeztem. Vannak olyan iskolák ahol a regisztrációs héten van a gólyatábor. De vannak olyanok ahol nem. Akkor én most mit csináljak? Ha bele gebedek sem tudok elmenni. Emiatt eláshatom magam örökre?
31, nem azzal van gond, ha valaki nem akar menni, hanem azzal, hogy olyanok osztják itt az észt, akik még csak gyólyatábor közelében sem voltak. Mintha én azt próbálnám neked beadni, hogy milyen szar a borsóleves, közben még sose kóstoltam, csak olvastam róla, meg a szomszéd Mari mondta, hogy fúj, de szar a borsóleves.
Írtam már én nem vagyok bulizós, kicsit sem, de a gt-szuper volt. Egyrészt sok embert megismertem, kirándultam egy hetet egy szép helyen jó társaságban, az első év szempontjából is hasznos volt, a felsőbb évesek sok "használati utasítást" adtak a tanárokhoz, a tantárgyakhoz, segítettek eligazodni az egyetemi rendszerek akkor még iszony bonyolultnak tűnő szálai között, egyik nap lejöttek a dékánok minden karnak (három kar volt együtt) külön előadást tartottak a legfontosabb tudnivalókból. Nekem ez mind-mind óriási segítség volt. Érted, meg lehet lenni ezek nélkül, csupán kicsit nehezebben indulsz. Nem akarok én semmit ráerőltetni a kérdezőre, csak elmondtam, hogy szerintem hülyeség lenne kihagyni. Nem tudom feltűnt-e, de egyetlen olyan válasz sem érkezett eddig, hogy valaki volt de rosszul érezte magát. Csak olyanok fikázzák, akik nem voltak.
Ha valaki azért nem megy, mert nincs rá pénze, azt nagyon sajnálom, de itt most szó sincs ilyesmiről. Neked viszont nem kéne a saját nyomorod másra kivetíteni. Sajnálom, hogy te nem mehettél, de ne úgy akarj bosszút állni az életen, hogy másokat próbálsz lebeszélni róla.
Ásd!
De nem azért, mert nem tudsz elmenni, hanem mert a szövegértésed nulla és így semmi esélyed az egyetemen gólyatábor ide vagy oda...
3 oldalnyi komment elolvasása után se tűnt fel, hogy senki nem a "leírhatatlan, fantasztikus, fergeteges" bulikért éltette a gólyatáborokat, hanem a baráti jellegű ismerkedésért, a tanárok, a felsőbbévesek, a leendő csoporttársak, a szabályzatok, apró egyetemi "túlélési trükkök" (kinél mit érdemes felvenni, kihez érdemes fordulni, kit kell elkerülni...stb). erőfeszítés nélküli megismeréséért...stb.
30-40-be nem tudom, hogy hol kerül egy gólyatábor, nekünk anno 12 ezer volt úgy, hogy ebben benne volt 4 éjszaka szállás, háromszori étkezés, gólyatáboros póló, "transzferbusz" a vasútállomástól... és semmi egyébért se kellett helyben fizetni. Idén pedig ahogy hallottam ingyen rendezik meg, mivel a campus területén lesznek a programok.
Bosszút állni az életen? xD Ez kb olyan szöveg, mint amikor az anyák meg vannak róla győződve, hogy minden gyerektelen az ő életüket irigyli, közben meg hálát adnak az égnek, hogy nincs gyerekük. Akkor sem mennék ha lenne pénzem, mert NEM BÍROM AZ ILYENEKET. Ezt miért nem lehet megérteni? Persze nem fognak érte meglincselni, csak ott az a tipikus mellékíz, hogy "te más vagy". Miért nem lehet ugyanolyan emberként kezelni ettől még? Amúgy meg tanulj meg értelmezni, én senkinek sem mondtam, hogy ne menjen, az én válaszom azokhoz szólt akik nyomatják a dolgot meg elmentek és szerették. És azokkal sincs bajom, csak meg akarom tudni, hogy őket miért zavarja, ha egy-két ember különbözik az átlagtól.
Csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy rengeteg ok lehet arra, hogy valaki nem megy, de a szuper felnőtt, elfogadó, értelmiségi diákok ebbe bele sem gondolnak, csak elkönyvelik, hogy antiszociális és az ő baja, nyomora. Járkáljak az első héten táblával a nyakamban, hogy "bocsiiii mire felvettek a pótfelvételin, már elmúlt a tábor, SZÓVAL NEHOGY AZT HIDD HOGY ANTISZOC VAGYOK, gyere ismerj meg, még lehet bennem érték!" vagy mi?
Próbáld meg megérteni, amiről a kérdés szól.
Nyilván nem megy el mindenki gólyatáborba, ez tök normális. Akinek be van fizetve a nyaralása, az se fog menni, akinek nincs rá pénze, az se fog. Ettől még nem lesz kiközösítve.
De aki csak azért nem akar menni, mert az a tévképzete, hogy a gólyatábor az a hely, ahol kötelező reggeltől estig mattrészegen tejszínhabot nyalogatni a másikról, majd utána valaki megerőszakol, azt igenis érdemes rábeszélni. Már csak azért is, hogy legközelebb, ha valaki ilyen marhasággal akarja telebeszélni a fejét, akkor elgondolkozzon, hogy vajon tényleg úgy lehet-e, ahogy mondják.
'baráti jellegű ismerkedésért, a tanárok, a felsőbbévesek, a leendő csoporttársak, a szabályzatok, apró egyetemi "túlélési trükkök" (kinél mit érdemes felvenni, kihez érdemes fordulni, kit kell elkerülni...stb). erőfeszítés nélküli megismeréséért...stb. '
Ez mind szép és jó, de:
1, aki a leírhatatlan, fergeteges, bulikat meg a habnyalogatást és a ruhaösszekötést nem bírja, az valóban szenvedje végig őket hogy aztán elmondják neki a kis trükköket? Akiknek ezzel nincs gondja annak megértem, hogy csak hisztizésnek és gáznak tűnhet, de másoknak ez valódi gond és probléma, na de kik vagytok ti, hogy azért megszóljátok, hisz biztosra veszem, hogy ti sem vagytok mindenben tökéletesek!
2, aki saját hibáján kívül nem tud elmenni, azt nem vigasztalja, hogy buli volt a táborban vagy beszélgetés, mert ugyanúgy ki fogják nézni és nem lesznek barátai (és ez szinte minden kommentelő elismerte).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!