Gólyataborba nem akarok menni, mert barátom van? Anyaek miért eloltetik?
Láttam pár videót es tudom, hogy olyan meztelenkedos, egymas testerol habot lenyalos feladatok is vannak. Na meg sok alkohol. Engem ez annyira nem vonz, főleg mivel komoly kapcsolatom van, eszemben sincs más pasik hasat nyalogatni, vagy tancolni velük. Ráadásul 4 kar vonja össze, szóval nem csak olyanok lesznek akik csoporttarsaim.
A szüleim viszont erőltetik, hogy menjek, szerezzek barátokat. kb nem szólnak hozzám, amiért elmomdtam, hogy nem szeretnék. Vélemények? Hogy ertessem meg velük?
Tudom, hogy nem érezném jól magam, vagy ki is neznenek, mert vissza utasitom a kotelezo pialast. De én az ilyen bebaszunk es minden orultseget csinalunk dolgon már túl vagyok, 16-17 evesen volt benne részem. Nem vagyok..
direkt ide írtam, légyszíves ne rakjatok át... hibákért bocsi.
ELTE gólyatáborban voltam úgy, hogy párom volt. Egyetlen egyszer volt a csapatunkban habot lenyalós feladat, mikor nekünk kellett kitalálni valami produkciót, és egyik csaj találta ki, hogy nyaljon le valaki a hasáról habot (közben mi énekeltünk, egyik srác szaltózott, meg minden marhaság)
Azt senki nem nézte, hogy ki mennyit alkoholizál. Egyik sorversenyen volt olyan, hogy egy-egy boros és sörösüvegbe volt beletéve valami 1 méteres szívószál, és úgy kellett meginni az egész üveggel a csapatnak. Én nem ittam belőle, mások bevállalósabbak voltak :D
Volt egy olyan feladat, mikor a levetett ruhadarabokból kellett "kötelet" csinálni. Az összes lányon maradt nadrág-póló, a fiúk voltak egy szál alsóban :D Egyik lányt se szólták le.
Szerintem marhaság ezért nem menni.
Melyik kar egyébként?
21/L
Szerintem nem érdemes kihagyni. Semmi nem kötelező, viszont az első féléved eléggé megkönnyítheti.
Sokan azt mondják, hogy a közösség nyomására csináltak olyasmiket, amiket később megbántak. Én ezeket nem tudom sajnálni. Gyerekeknél még elfogadható ez az érv, de felnőtt értelmiségieknél nem.
Én úgy mentem, hogy volt barátom, ráadásul a szakomon sok fiú volt. Nem csináltam semmi őrültséget, nem rúgtam be annyira, hogy olyat tegyek, amit megbánnék. Ellenben tök jó élményeket szereztem, ugyanis a feladatok döntő többsége kreatív volt és élvezetes. Igen, voltak olyanok, amik elég szexisták voltak, és jónéhány lány alig várta, hogy ledobálhassa a ruháit és habot nyalogathasson másról. Ez az ő dolguk. Volt, aki első este a detoxban végezte. Az meg az ő dolga.
A nagy többség viszont nem ilyen. És ha az ember arra koncentrál, ami tetszik neki, akkor egy ilyen tábor nagyszerű alkalom a kapcsolatépítésre. Tényleg kár kihagyni.
Tavalyi élményekkel tudok szolgálni. ELTE gólyatáborban voltam én is azzal a tudattal, hogy ismeretlen emberek mellett nehezen oldódok fel, és amúgy is aggódtam a feladatoktól, amiket kitalálnak majd.
Egy pillanatig is felesleges volt félnem.
Nem volt kötelező piálás. Természetesen, voltak ilyen ivós feladatok, egyszer volt olyan, hogy körbe kellett állni, és valamit mondani kellett, ha elrontottad, inni kellett. Pálinka volt, utálom a pálinkát. Elrontottam ugyan, de mondtam, hogy nem akarok inni. Senki nem csinált ebből problémát, nem néztek ki, egy csoporttársam jelentkezett, hogy majd ő megissza a részemet. Na, bumm. Ment tovább a játék, senki nem foglalkozott azzal, hogy nem ittam meg, és nem hitték, hogy elrontom a szórakozást ezzel. Nálunk meztelenkedős feladatok sem voltak.
Ami az ismeretségeket illeti. Hatalmas megkönnyebbülés volt nekem, hogy már a beiratkozáson is ismerős arcok köszöntöttek, együtt mentünk ide-oda, fedeztük fel az iskolát, nem egyedül kóvályogtam. Akik voltak gólyatáborban, azok rögtön csapatba verődtek, és együtt maradtak. Őszintén szólva a mai napig azokkal vagyok igazán jóban, akiket ott megismertem. A felsőbb évesek ismerete is jó: már gólyatáborban elmondták, milyen tárgyakat érdemes felvenni első félévben, meséltek a tanárokról, később szerveztek a tanév kezdete előtt egy találkozót is, hogy együtt legyenek azok, akik gólyatáborban is. Nem haszontalan dolog, hogy ismered a szervezőket, akik tudják, hogy működik a rendszer, és sokat segítenek még most is, ha kérdezek.
Emellett a botrányok, amik nem mindegyik karra igazak, visszafogják most a szervezőket. Hallottam, hogy idén mindegyik karon nagyon óvatosak lesznek, vigyázni fognak. Ez, meg hogy barátod van... Érdekes kifogás. :) Nem egy embernek volt párja akkoriban, és senki nem mászott rájuk, senki nem nyalt le róluk semmit.
Egy szó mint száz: megbántam volna, ha nem megyek. De természetesen ez a te döntésed, de azok az indokok és félelmek, amiket felhozol, alaptalanok.
Ha mész végül, jó szórakozást kívánok! Ha nem, akkor sikeres tanévkezdést majd! :)
17, tokéletesen egyetértek veled!!
én sem voltam golyatáborban, teljesen távol áll tolem ez a rohogjunk, fetrengjunk egymáson és kozben folyjon ránk a szesz...szánalmasnak tartom tartom az egészet. tényleg csak ugy tudnak egyesek "boldogok" és felszabadultak lenni, ha isznak? szivnak? szexelnek? és a melluket kiteszik? mint valami cirkuszi eloadás, ugráljunk, ordibáljunk!! mindenki jol látja, hogy mi milyen boldog, elégedett emberek vagyunk??!! szoval nem értem miért kell kozonség, ahhoz, hogy valaki jol érezze magát...
Dehogy vonja össze négy kar... a gt az ELTE-n karonként van. Gőzöd nincs 20 évesen a fogalmakról, szégyen.
A stílusod kb egy duzzogó 16 éves szintje, nem egy felnőtt 20 évesé.
ÉS döntsd el végre, miért nem akarsz menni, mert pasid van vagy mert azon aggódsz, mi vár rád (mondjuk 20 évesen lehetne több eszed annál, hogy elhiszed, kizárólag arról szól, hogy piálásra meg szexre kényszerítenek akaratod ellenére... általában ezt azok híresztelik, akik se nem ittak, se nem érdeklődött utánuk a kutya se, és meg akarják indokolni, miért nem szerztek egy barátot sem...)
Szerintem is butaság emiatt kihagyni a gólyatábort. Én is többéves párkapcsolatban éltem,amikor részt vettem és nem csináltam semmi olyasmit,ami ne fért volna össze egy párkapcsolattal. Hidd el,hogy csak a javadra válik,ha mész,rengeteg dolgot tudsz meg,és igenis nagy előny,ha már ott megismered a csoporttársaidat.
Én 2 éve voltam gólyatáborban,voltak meredekebb feladatok,a felsőbbévesek azért próbálják feszegetni a határokat,mert vetélkedőn "jaj,de pluszpontért vedd már le a bikinifelsőt",de ha nem akarod,nemet kell mondani,ennyi az egész. Voltak piás feladatok is,én csak annyit ittam,amennyi nekem jól esett,ha éreztem,hogy mostmár elég,megmondtam,hogy majd az egyik fiú megissza helyettem,gondolod bánták? :)
Az sem baj,ha több kar lesz ott. Nálunk 2 karnak volt egyidőben,a gtk-soknak,meg a gépészeknek. Szerinted mennyi közünk van egymáshoz? Semmi,2 külön világ,nem is nagyon volt közös programunk,csak az esti bulikban futottunk össze. Viszont egyik estét végigdumáltam az egyik gépészsráccal,nem lettünk világi nagy barátok,de ha összetalálkozunk az egyetemen,mindig széles mosollyal köszönünk egymásnak és beszélünk pár szót.
Lehet,hogy csak nekem volt szerencsém a szaktársaimmal,de nagyon normálisak voltak mind a fiúk,mind a lányok. Nem volt semmi nyomulás,ismerkedés volt,barátkozás. Persze voltak olyanok,akik minél hamarabb be akartak avatódni a hatalmas nagy,szabad egyetemi életbe,de azokról meg is volt a véleménye mindenkinek.
Volt sok vicces,meg ügyességi feladat,nagyon élveztem. Én sem akartam elmenni,mert én meg nagyon nehezen oldódok fel idegenek között,féltem,hogy nem fogom magam jól érezni,de hamar megtaláltam a nekem való társaságot.
Annyi a titka,hogy nemet mondasz arra,amiket nem akarsz megtenni,senki nem fog ezért lenézni,vagy beléd kötni. Nem muszáj most szabadult állatként viselkedni csak azért,mert felvettek az egyetemre.
24L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!