A felnőttek miért nem fogadják el, hogy a gyerek is lehet fáradt?
Annyira sokan úgy állnak hozzá, hogy "még csak gyerek, nem is fárad el a suliban", ha azt mondja hogy kimerült, akkor kb körberöhögik, hogy majd ha dolgozik akkor azt hogy fogja bírni....
Én hittem a felnőtteknek, hogy majd mennyivel megterhelőbb lesz dolgozni. Most nyáron dolgozok, és meglepődtem, sokkal kipihentebb vagyok mint alsó óta bármikor suliban. Ha letelik a munkaidő, akkor letelik, nem kell még házit írnom, tanulni, stb. Nem kell 8 kilós táskát hordjak.
Miért nézik le ennyire szülők a gyereket, és miért mondják, hogy úgyse fáradt, úgysincs problémája?
(Nyilván nem azokról van szó akik csak melegedni járnak suliba, tehát rendes, lelkiismeretesen tanuló gyerekekre gondoljatok)
Az mondjuk igaz, hogy egy keményebb egyetem baromi fárasztó, bár normális ember nem is szólja le azt aki ott tanul. De egyetemistákra is igaz, hogy azok sajnáltatják legjobban magukat, akik amúgy szarnak az egészre.
Eleinte úgy voltam a munkával, hogy egyszerűbb mint az egyetem, mert utóbbi az 0-24-ben működik, hazaviszem, azzal kelek, azzal alszok, a meló meg 4-kor véget ér. De sajnos hosszú távon nem így van. Főleg hogy ha az ember előre akar jutni, akkor sosem hagyja abba a tanulást, önképzést. Hanem munka után is tanfolyam, tanulás, fejlődés...mindjárt nem lesz olyan egyszerű az élet.
"Ha letelik a munkaidő, akkor letelik"
Egyszerűbb munkákra igaz is, de ha a megrendelők, ügyfelek, főnök, határidők és munkahelyi versengés nyomaszt, akkor nem úgy van, hogy a napi munka után csak úgy kikapcsolsz és kalap, kabát.
Kár szerintem szembeállítani így a dolgokat. Én alapvetően szellemi munkát végzek, és tegnap olyan fáradt voltam, hogy már majdnem sírtam. Felüdülés, ha vásárolni megyek vagy mosogatok, stb.
És emellett nagyon tisztelem a kemény fizikai munkát végzőket, megértem, hogy ők meg olykor az irodába vágyakozni. Hát, mindenki magának választ munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!