Úgy érzem, hogy a szüleim nem becsülnek meg eléggé. Mit tegyek?
Én sem gondolom, hogy ne becsülnének meg, sőt a legjobbat akarják neked. Úgy gondolják, élvezd a diákéveid, amíg lehet, ez pedig ritka hozzáállás a szülők részéről manapság.
Az én szüleim is pont úgy viselkedtek, mint te: én is diákmunkáztam, pedig nem lett volna muszáj, hétvégi munka is volt benne, és a szüleim sokszor mondták (mit mondták, veszekedtek velem miatta), hagyjam ott, és élvezzem ki a pihenési lehetőséget, mert megérdemlem (én is komolyan vettem a tanulást, bár az első években közepes is becsúszott, inkább csak a szakválasztás után lett kiemelkedő a teljesítményem - kutatás, diákkonferenciák stb.)
Szerintem az ilyen szülők nem érzik át, hogy lelkileg milyen pluszt jelet egy hozzánk hasonló beállítottságú embernek, hogy mi teremtjük elő a szükséges pénzt, hogy nem kell tőlük kérnünk minden apróságra, és elkezdhetünk a saját lábunkon állni, sőt, akár még élvezzük is a munkát (én nagyon élveztem, és az első, egyetem melletti munkahelyemen legalább annyit tanultam, mint az egyetemen)
Előbb-utóbb meg fognak érteni, az én szüleim legalábbis megértettek, és később már lelkileg is támogattak ezekben a céljaimban is (pl. amikor egy kicsit "túlvállaltam" magam és kimerültem)
Kedves utolsó kommentelő!
Mit szerettél volna nekem konkrétabban mondani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!