Úgy érzem, hogy a szüleim nem becsülnek meg eléggé. Mit tegyek?
Ne legyél ilyen elvakult. Ha valaki kicsit lazább, nem kitűnő és eljár bulizni, az nem azt jelenti, hogy nincsenek céljai és csak a szórakozás érdekli.
Nyilván a szüleid szeretnék, ha neked könnyebb lenne, mint nekik volt. Biztos örülnek, hogy neked nem munka mellett kell tanulnod, hanem járhatsz nappalira. Ezért tartják feleslegesnek a diákmunkát. De ha te élvezed és van rá energiád, akkor dolgozz. De ráérsz még dolgozni egész életedben. Találd meg az egyensúlyt a feladatok és a kikapcsolódás között.
"Mondtam nekik, hogy én olyan emberek társaságát nem vagyok hajlandó keresni, akiknek semmi célja nincs az életben, a jövőjükre nem gondolnak és csak a bulizásnak élnek."
Akkor mondok egy példát. Fa Nándor. Neki voltak/vannak céljai, amit el is ért, és nem azáltal érte el hogy kis eminensként lenézett mindenkit aki mással is foglalkozott.
Aki él is egy kicsit, az még nem biztos hogy nem gondol a jövöjére. Csak ök késöbb érnek. Ök buliznak, és normál esetben majd megjön az eszük és pótolják az elmulasztott tudást.
Te mit csinálsz?`Majd 40 évesen jössz rá hogy ki vagy égve és élni kellene?
Egyébként meg pont hogy megbecsülnek.
"mert ott tesznek nekem keresztbe ahol tudnak,"
Ezt meg tudom érteni. De szokj hozzá, mert a munkahelyek is telelesznek ilyenekkel. A magyarok tipikusan ilyenek, de máshol is akad azért.
A leírásodból számomra egyáltalán nem az derül ki, hogy ne becsülnének eléggé. Inkább nem veszik észre, hogy felnőttél és nem tisztelik a saját döntéseidet.
Nagykorú vagy. Járd a saját utad, úgy tűnik jó felé vezet.
Sok sikert az életben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!