Édesanyám ha itt van nálam ki jelenti, hogy ő itt vendég, elfogadjam?
Édesanyád ha nálad van, akkor vendég.
Kitalálom, nem fiatal nagymamáról van szó, nem lehet elvárni mindenkitől, hogy a tanult viselkedésformáit varázsütésre átrendezze csak azért, mert manapság más lett a divat.
Régen tökéletesen elfogadott volt a csókolomozás, sőt, tovább megyek, a magázás családon belül. Mi rossz van benne?
Vannak konzervatív emberek, még csakl öregnek se kell lenni hozzá, fiatal nő létemre én is ragaszkodom a kézfogáshoz a puszikák helyett, elvárom hogy idegenek ne tegezzenek le rögtön, nem érzem, hogy mindenáron alkalmazkodnom kéne, ha egyszer nekem ez a természetes.
Ha az a bajod, hogy nem segít a háztartásban, meg lehet kérni rá. Ez nem magától értetődő, sőt. Én pl. senkinek nem engedem, hogy a cuccaimhoz nyúljanak. Nem kell takarítani, nem kell főzni, a vendég az vendég, a konyha pedig az enyém.
Nagyon szépen köszönöm!
Persze én sem szeretem ha "piszkálják"dolgaim,de nem is kell neki!
Csak hébe hóba bevágódik...persze hogy vendégelem sőt ha jelzi hogy jön terics merics van. ;)
Van öt unoka persze körbe ugrálnák stb,jelengeti hogy én vendég vagyok ám!!(64éves) ;)
Sosem kértem segítsen valamiben is.
Köszönöm!
A vendég résszel egyetértek. Nem kell befogni házimunkára, viszont attól sem törik le a karja, ha szed magának enni, vagy önt egy pohárnyi ásványvizet.
A csókolomozás pedig attól függ. Személyes eset:12 éves lehettem amikor nagyim előállt azzal, hogy kezdjem el magázni. Miután kinevettem, közöltem vele, hogy ha akarnám se tudnám, hisz egész addigi életemben tegeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!