Gáz ha otthagyom a nyári munkát?
a szüleim és a barátom tartanak el, fizetik a kiadásaimat, ők szakmunkások. én egyetemre megyek szeptembertől, 18 vagyok.
most nyáron egy gyárba mentem el, de nem bírom , hulla fáradtan jövök haza és napközben is úgy érzem sose telik le a műszak. monoton,hangos,meleg,párás,piszkos,gyorsan kell csinálni.
szóval a hátam közepére sem kívánom, de az is rossz érzés, hogy ők fizetnek nekem mindent. a szüleim a lakhatást, iskolás dolgokat. a barátom meg ha megyünk valahova mindig ő fizet, néha meglep táskával vagy ruhákkal stb.
ezért is vállaltam a munkát, hogy kicsit magamnak is tudjam fizetni. de tényleg ki vagyok tőle. ti csalódnátok a helyükben? nem kérték,hogy dolgozzak de úgy érzem ha most abba hagyom azzal magam járatom le, hogy 2-3 hónapot nem tudok dolgozni, míg ők 12-t dolgoznak egy évben.
más munka sajnos nincsen .óránként 441 forintot kapok.még ha kicsit többet kapnék lehet jobban bírnám, de úgy érzem, hogy a semmiért kidolgozom magam.főleg,hogy nyelvvizsgáim vannak, +90%-os érettségiket írtam,tudom, hogy ennél sokkal jobb helyet érdemelnék,de nincs más.
június közepe óta vagyok itt, heti 4-5 alkalommal.
most ne értsetek félre, nem verem itt magam, hogy én milyen okos vagyok. csak rossz érzés, hogy a kevésbé eredményes ismerőseim meg irodában ülnek, meg szórólapokat osztogatnak.
feladjam?
Nwm kell a hiszti, ha másnak megy, neked is.
Szerintem totál gáz, hogy a pasid tart el kb. mindent ő fizet, stb. És te is szánalmasnak tartod, hát hajrá. Örülj, hogy van munkád. Hát, nem a legjobb, de ez van - én is csináltam három hónapig. MEssze az álommelótól, de ha kell a pénz, nem kell kényeskedni...
Persze, ott is hagyhatod, a te döntésed.
Azért nem véletlen az,hogy gyárba sokszor azokat sem veszik fel,akik túl jól írnak meg egy-egy tesztet...egyszerűen ők nem bírják úgy a monotonitást...
Én otthagynám a helyedben...Most lehet utálva leszek ezért,de ennyi pénzért meg pláne nem készíteném ki magam..6-7 évvel ezelőtt 550 volt a kezdő fizum balatoni nyári munkán,olyan helyen,amit imádtam,harmadik évben már 900ft-os órabérem volt...Szó se róla,előtte én is dolgoztam gyárban,volt amit szerettem és jól elvoltam,viszont valóban volt olyan is,amiről te írsz,na azt ott is hagytam(volt,amit az első nap felénél...)egyáltalán nem azért,mert nem bírom a munkát,hanem azért mert annyira 1.0-ás kollégáim voltak..(szitu: én lettem a "rosszarcú",mert meg mertem említeni,hogy talán dolgozni is kellene,nem csak szájat jártatni,ezt is csak azért,mert összefüggött a munkánk,és amit ő nem csinált meg,nekem kellett volna)
Aki meg azt tanácsolja maradj,attól kérdezném,hogy miért is? Nem az élete múlik rajta,nem a családját kell eltartania,gondolom a szülei sem véletlenül fizetik a tanulmányait,jó képességűnek gondolják,nem gyári munkát szánnak neki..Én egyáltalán nem lennék csalódott,sőt én mondanám a gyerekemnek,hogy hagyjon ott egy ilyen helyet..
Tiszteletem és elismerésem! A munkához kitartást! A tanuláshoz is! Ezt azért mondom, mert technológusként állok egy esztergapad mellett és rájötem, hogy baromira élvezem, kevesebb idegeskedés mint az iroda, mégis mindent rám mernek bízni.
Ahány ember annyi élet, meg tudod csinálni!
Tapasztalj mindent amit lehet, sosem lesz belőle hátrányod.
köszi, igazatok van.
nem illik minden emberhez egyforma munka.
egyébként nem tart el a pasim. harmadjára írom, hogy ha megyünk valahova meg szokott hívni engem is. nem méregdrága éttermekre gondoltam , hanem beülünk a mekibe pl.
meg néha ha meglát valami meg szokta venni nekem. eddig táskát, nadrágot és cipőt kaptam tőle. nyilván szeret és azért vesz néha. nem az a típusú barátnő vagyok, aki célozgat mindenféle drága holmira a pasijának. nem mondtam neki egyszer sem, hogy szükségem lenne valamire. de amikor látta hogy el van szakadva a táskámnak a füle és kb szálak tartják, akkor meglepett egy táskával...hát a szemem is könnybe lábadt, hogy ennyire figyelmes és önzetlen velem szemben.. de nem tartatom el magam, sajnálom ha ez jött le valakinek.
a szüleim meg nem 18 évre vállaltak. megélünk, nincsenek gondjaink, de nem futja nekik az extra dolgaimra, de nem is kérnék rá ennyi idősen már.
köszi a válaszokat.
a barátom sokszor alig visz magával kaját dolgozni, ezen spórol szerintem. mióta van pénzem bele-bele rejtek valami finomságot neki a táskájába. vagy múltkor nála aludtam és mire felkelt már elmentem a boltba és csináltam neki finom szendvicseket a munkához..énis próbálok azóta adni is
kicsit rosszul esik, hogy néhányan egy kalap alá vettek azokkal a lányokkal akik más pénzére utaznak
Ugyanebben a cipőben járok, csak nálunk legalább jó hűvös van és tisztaság.
Nem olvastam el a válaszokat, műszakozol? Ha igen, az még húzósabb :/
Ezt az egy hónapot már kibírjuk! (többes szám mert én is utálom és minden nap felmondanék legszívesebben... :D de kell az az új gép :D )
Tarts ki :) Legalább fogjuk értékelni az irodai munkát később :)
21/L
csináld végig és utána soha tobbet :D
én igaz csak 2 honapot dolgoztam gyárban, hogy meg tudjam venni a repjegyemet Angliába. azota számos országban éltem már...mester diplomát szereztem és eltelt 10 év. :)
Nem kell erőltetni a gyári munkát, ha nem megy.Én is csináltam, diplomás létemre, amikor rá voltam szorulva, de amint lehetett, léptem, hátra se köptem.
Van akinek ez való, van akinek nem.
Nyelvekkel menj a Balatonra felszolgálni, ha akarsz pénzt is keresni. Nagy a hajtás, de szezon végéig csak kibírod. A legtöbb helyen a szállást is megoldják.
Vagy húzd össze magad, amíg elkezdődik a suli. Ha belejössz, jobban látod, milyen munkalehetőségek vannak.
Közel laksz az egyteemhez. Ezek szerint nem lakhatsz faluban. Ha meg város, ott vannak lehetőségek.
Én Kfc-ben dolgoztam pl 4 hónapot. Találtam jobbat utána azért hagytam ott.
20 l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!