Gáz ha otthagyom a nyári munkát?
a szüleim és a barátom tartanak el, fizetik a kiadásaimat, ők szakmunkások. én egyetemre megyek szeptembertől, 18 vagyok.
most nyáron egy gyárba mentem el, de nem bírom , hulla fáradtan jövök haza és napközben is úgy érzem sose telik le a műszak. monoton,hangos,meleg,párás,piszkos,gyorsan kell csinálni.
szóval a hátam közepére sem kívánom, de az is rossz érzés, hogy ők fizetnek nekem mindent. a szüleim a lakhatást, iskolás dolgokat. a barátom meg ha megyünk valahova mindig ő fizet, néha meglep táskával vagy ruhákkal stb.
ezért is vállaltam a munkát, hogy kicsit magamnak is tudjam fizetni. de tényleg ki vagyok tőle. ti csalódnátok a helyükben? nem kérték,hogy dolgozzak de úgy érzem ha most abba hagyom azzal magam járatom le, hogy 2-3 hónapot nem tudok dolgozni, míg ők 12-t dolgoznak egy évben.
más munka sajnos nincsen .óránként 441 forintot kapok.még ha kicsit többet kapnék lehet jobban bírnám, de úgy érzem, hogy a semmiért kidolgozom magam.főleg,hogy nyelvvizsgáim vannak, +90%-os érettségiket írtam,tudom, hogy ennél sokkal jobb helyet érdemelnék,de nincs más.
június közepe óta vagyok itt, heti 4-5 alkalommal.
most ne értsetek félre, nem verem itt magam, hogy én milyen okos vagyok. csak rossz érzés, hogy a kevésbé eredményes ismerőseim meg irodában ülnek, meg szórólapokat osztogatnak.
feladjam?
kedves 8. írtam, hogy megyek egyetemre szeptemberre. elég jó pontjaim lettek, nem is volt kérdéses, hogy megyek -e tovább. a szüleim támogatnak benne, persze extra dolgokat mint albérlet vagy külön zsebpénz stb nem tudnak, de nem is várnám el. az egyetemhez közel élünk
a barátom meg nem úgy tart el ahogy elképzelitek, csak mondom ha megyünk valahova kb havi 2-3x akkor meghív(mozi,fürdő,gyorskaja). és néha meglep valami ruhával, vagy ami tudja hogy kell nekem. magamtól soha nem kértem még, hogy vegyen már meg nekem valamit, nem használom ki. szeret egyszerűen. már több éve együtt, nem érzem kihasználásnak.
Én megértelek, én a 6. alkalom után hagytam ott egy gyárban az esti műszakot, miután sürgősen találtam mást... Életemben nem kaptam annyi megaláztatást és sértést.
Szerintem kezd el nézegetni az állásajánlatokat, most "könnyebb", mert a diákok nagy része csak a különböző fesztiválok miatt dolgozott. Ha felvesznek valami nyugisabb helyre, akkor mondj fel :)
Pl 2 hete nálam még csak 2 diákmunkát írtak ki, ma pedig 18-at. Egyébként hol laksz? Melyik megye?
köszi!
nem sok lehetőség van ilyenkor,minden nap nézem. ami normális lett volna, azt szeptembertől is folytatni kell, persze napi 8 órában délelőtt..az nem számít, hogy akkor egyetemen kéne lennem:S ilyeneket nem tudok elvállalni
még van másik 2 gyári munka. de nem hiszem, hogy jobbak. az egyik talán teljesítmény béres is.olyanba nem merek belevágni, azok után, hogy tavaly 1000 forintért szedtem a málnát, 8 óráig.
köszi a tanácsokat és a biztatást!
szerintem nem büfészakra megyek. műszaki pálya.de jó lenne valami napi 1-2-3 óra könnyű munka egyetem mellett. remélem találok majd évközben olyat, ami belefér az időmbe,hogy ne menjen a tanulás és a kapcsolatom kárára.
dehogy akarok, főleg az elején nagyon oda akarom tenni magam. szóval olyat biztosan nem vállalok el,ami az órák idején tart.
a fordítói munka jó ötlet, bár 2 középfokúm van és az egyikből felsőfokú szóbeli is. de nem tudom, hogy ezzel mennyire kellenék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!