Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gáz ha otthagyom a nyári munkát?

Gáz ha otthagyom a nyári munkát?

Figyelt kérdés

a szüleim és a barátom tartanak el, fizetik a kiadásaimat, ők szakmunkások. én egyetemre megyek szeptembertől, 18 vagyok.

most nyáron egy gyárba mentem el, de nem bírom , hulla fáradtan jövök haza és napközben is úgy érzem sose telik le a műszak. monoton,hangos,meleg,párás,piszkos,gyorsan kell csinálni.

szóval a hátam közepére sem kívánom, de az is rossz érzés, hogy ők fizetnek nekem mindent. a szüleim a lakhatást, iskolás dolgokat. a barátom meg ha megyünk valahova mindig ő fizet, néha meglep táskával vagy ruhákkal stb.

ezért is vállaltam a munkát, hogy kicsit magamnak is tudjam fizetni. de tényleg ki vagyok tőle. ti csalódnátok a helyükben? nem kérték,hogy dolgozzak de úgy érzem ha most abba hagyom azzal magam járatom le, hogy 2-3 hónapot nem tudok dolgozni, míg ők 12-t dolgoznak egy évben.

más munka sajnos nincsen .óránként 441 forintot kapok.még ha kicsit többet kapnék lehet jobban bírnám, de úgy érzem, hogy a semmiért kidolgozom magam.főleg,hogy nyelvvizsgáim vannak, +90%-os érettségiket írtam,tudom, hogy ennél sokkal jobb helyet érdemelnék,de nincs más.

június közepe óta vagyok itt, heti 4-5 alkalommal.

most ne értsetek félre, nem verem itt magam, hogy én milyen okos vagyok. csak rossz érzés, hogy a kevésbé eredményes ismerőseim meg irodában ülnek, meg szórólapokat osztogatnak.

feladjam?

2015. júl. 27. 17:47
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
84%
ne, csináld végig, legalább ösztönözni fog, hogy tanulj és ne a gyárban kelljen majd melóznod.
2015. júl. 27. 17:55
 2/31 anonim ***** válasza:
100%

Ha végképp nem bírod, hagyd ott. De ha még egy kicsi erő van benned, gondolj arra, hogy kevesebb van hátra, mint amennin eddig túl vagy (gondolom augusztus végéig, szeptember elejéig dolgozol), és bírd ki valahogy, legalább motiválni fog, hogy tanulj (igaz, az eredményeid alapján ezt eddig is megtetted.)

Én a szüleid és a barátod helyében nem csalódnék, feltéve, hogy tudom, amit itt leírtál.

Hajrá, kitartást!

2015. júl. 27. 18:01
 3/31 anonim ***** válasza:
100%

1 hónap van vissza, annyit már kibírsz.

Én is dolgoztam sok alja, putri helyen diákmunkán, mégis kibírtam. Most nyáron nem is találtam munkát, egész nyáron itthon vagyok. Nagyon is örülnék egy gyári munkának, elhiheted.

Szóval nézőpont kérdése. Te legalább dolgozhatsz.

2015. júl. 27. 18:07
 4/31 anonim ***** válasza:
100%

Hagyd ott, ha nem bírod, közben viszont próbálj meg valami lazább melót keresni, olyat, amit akár egyetem mellett is csinálhatsz. Nem biztos, hogy találsz (attól is függ, hova jársz majd suliba), de legalább a késztetést lássák benned.

Az én gyerekeim is melóznak nyáron, nem várok el tőlük egy hónapnál többet, még úgy sem, hogy valamivel többet keresnek, mint te. Az még fontos, hogy amíg így álltok, az igényeidet szabd a lehetőségeidhez.

2015. júl. 27. 18:07
 5/31 anonim ***** válasza:
30%

Hagyd ott, ez nem Neked való. Mondjuk egy-két nap a gyárban nem volt rossz lecke, később a tanulást még komolyabban veszed. 13 évesen engem is egy gyárlátogatás "élménye" győzött meg arról, hogy tanulni kell.

Keressél inkább neten fordítói munkát, amit ők karakterenként 1,5 Ft+ áfá-ra kiszámláznak, abból karakterenként nettó 1 Ft-ot adnak zsebbe. Egy oldal olyan 3000 karakter, 4-5 oldalt Google fordító segítségével egy nap simán lefordítasz.

2015. júl. 27. 18:17
 6/31 anonim ***** válasza:
49%

Hát, elég szánalmas, igen. Többdiplomások is dolgoznak gyárakban, bárki bármilyen végzettséggel kerülhet rossz helyzetbe, rossz helyre. Az érettségi eredménye meg pont a kutyát se érdekli. Sokkal jobb helyet érdemelnél? Ugyan mire fel érdemelnél te jobb helyet?Mit tettél le az asztalra?

Nem mindenkinek jön ám össze, hogy el van tartva 18 évig, aztán még 5-6 évig, amíg elvégzi az egyetemet, és utána rögtön csodálatos, kényelmes irodai munkát kap, ahol 8 órán keresztül pihengethet nettó kétszázért. Álomvilágban élsz, ha erre vársz.

Minden munka nehéz, mindenért meg kell küzdeni, aztán a 8-12 óra munka után bevásárolni, otthon vacsorát főzni, mosni, takarítani, stb, stb. Ha már egyszerű nyári munkát sem bírsz ki, akkor neked nagyon nagyon nehéz életed lesz később.

Én szégyellném, ha ilyen életképtelen, lusta gyerekem/barátom/barátnőm lenne, és még el is várná, hogy én tartsam el, amíg ő otthon vakarja a hátsóját.

Én a gimi után már három műszakban dolgoztam hétfőtől szombatig, néha vasárnap is, 12-16 órákban. Pedig nekem is nagyon jó lett ám az érettségim, de mint mondtam, ez pont nem számít semmit. A mai világban örülhetsz, ha van munkahelyed, és nem azért kell küzdened, hogy megmaradjon a bérelt lakásod, meg tudjál venni másnapra 2 zsömlét. Te el vagy tartva, ajándékokat kapsz, mindent megvesznek neked, és nem bírod megbecsülni, hogy emellett kereshetsz pénzt, amit félretehetsz bármire.

De ha annyira irigykedsz a szórólapozó ismerőseidre, akkor nyomulj addig, amíg te is csinálhatod azt... mindent el lehet érni, csak akarni kell, de benned az akaratnak még a leghalványabb nyoma sincsen. Kicsit gondolkodj el az életen, mert nem olyan kényelmes, habos-babos álomvilág ám, mint amiben te szeretnél élni.

2015. júl. 27. 18:25
 7/31 anonim ***** válasza:
62%

persze add fel.

aztán ha nehéz a fősuli azt is.

aztán ha nem találsz melót, majd eltart a pasid, egy darabig

2015. júl. 27. 18:34
 8/31 anonim ***** válasza:
7%
Miért nem tanultál tovább, hogy ne kelljen 16 óráznod? Vagy középsuliban megtanulhattál volna legalább 1 idegen nyelvet. Azért mert neked nehezebb volt és szarul forgott a kocka, nem kötelező, hogy szolidaritásból olyat csináljon amit nem akar:P Én is melózom egyetem mellett, és elhiheted nem büfészakra járok aludni. Mégsem ugatok le másokat, ha ők másképp élik az életüket. Jó helyen vagy te ott a soron, nem lógsz ki...
2015. júl. 27. 18:36
 9/31 anonim ***** válasza:
71%
A 2 pesszimista k.csöggel meg ne foglalkozz, itt élik ki magukat.
2015. júl. 27. 18:37
 10/31 anonim ***** válasza:
100%

Most őszintén megmondom, a gyártódor mellett robotolni én sem bírnám sokáig. Fizikailag persze, idővel hozzászokik az ember, de azt a monoton, unalmas és fárasztó, egysíkú munkát végezni heteken, hónapokon át... borzalmas lenne.

Tudod, nem mindenki képes (vagy bír pszichésen) minden munkát elvégezni. Van, aki ebben jó, más meg másban. Ezen nincs semmi szégyellni való. Más meg idegen nyelven nem tud megszólalni, ami neked probléma nélkül megy.

Ha nagyon rosszul érzed magad, akkor hagyd ott. Gáz? Nem. Nem az csinálja jól, aki mindig mindent végigcsinál, hanem aki tudja, hogy adott esetben mikor kell váltani.

Az meg, hogy más mit gondol, irreleváns. Tudod, pofázni könnyű. Mellesleg mindenkinek lehetne olyan munkát találni, ahonnan rémülten menekülne.

2015. júl. 27. 18:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!