Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek az normális hogy...

Szerintetek az normális hogy valaki azért kitűnő tanuló, mert a szüleinek akar megfelelni?

Figyelt kérdés

EZ szerintem értelmetlen semmi célja, csak az hogy a szülei ne csesszék le. Közben neki elég lenne a közepes is, vagy egy szakma. Nincs élet csak napi 5 óra magolás. Nem mindenki olyan képességű, hogy egyszer elolvassa és már tudja is.

Hallottam már olyat is, hogy valaki csak az anyja miatt ment egyetemre, hogy örömöt leljen benne és persze ki is bukott mert nem bírta, ott már nem elég magolni.

Olyan sok megfelelési kényszres tini van itt az oldalon. "Jajj anyu lefog szidni mert nem vagyok full kitűnő".

Mindenki döntse el magának, hogy mit akar, olyan sok jó szakma van.

Ráerőszakolnak mindent a gyerekre és persze igyekazik megfelelni, mert fél a büntetéstől. Aztán ő azt nagyon nem akarja.

Csak én találom ezt felháborítónak?

2015. júl. 20. 11:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Azért szerintem az minimálisan elvárható, hogy a gyerek ne egyeseket vigyen haza. Én nem is tudom, mit csinálnék, ha a gyerekem ezt tenné.

A kérdésedre válaszolva: igen, normális. Egy gyerek általában nem tudja, hogy mit akar kezdeni a jövőjével. Sőt, sokszor egy felnőtt sem. Ha valaki túl korán beszűkíti a lehetőségeit, akkor saját magával szúr ki.

Ellenben ha az érettségiig rendesen teljesít mindenből, akkor később nyugodtan dönthet annak tudatában, hogy a lehetősége és az alapismeretei adottak, bármilyen irányban is menne tovább.

Élő példa vagyok: kitűnő érettségivel rövidesen a harmadik szakomat kezdem, teljesen más területeken. Egyszerűen az eltelt évek alatt rájöttem, hogy más (is) érdekel. Olyan terület, amiről tinikoromban azt se tudtam, hogy egyáltalán létezik! Így legalább a felvételi miatt nem kell aggódnom :)

2015. júl. 20. 21:49
 12/16 anonim ***** válasza:
Nem normális. Szerintem az az elsődleges, hogy magunknak megfeleljünk, és mondom ezt úgy, hogy én is ilyen szülőknektanuló gyerek voltam. Nem azért, mert meg akartam nekik felelni, hanem azért, hogy békén hagyjanak. Utáltam az egészet, utáltam, ha üvöltöztek velem az egyesek-kettesek(-hármasok-négyesek...) miatt; bemagoltam, amit kellett, de a dolgozat után rögtön el is felejtettem; egyetemre is csak azért mentem, hogy békén hagyjanak. Igaz, nem tiltottak el semmitől rossz jegy miatt, de csak azért, mert eleve nem engedtek meg semmit, ami nem az iskolával volt kapcsolatos. Amit az iskolaévekben elvesztegettem, azt felnőttként már nem pótolhatom be. Ha lesz gyerekem, soha nem fogom leszidni egy rossz jegy miatt, megkérdezem majd, mi nem ment neki, tudok-e segíteni, és terelgetni fogom, hogy megtalálja azt, amit szívesen csinál. Nem ötösgyártó biorobotot nevelek belőle, hanem embert.
2015. júl. 20. 22:49
 13/16 anonim ***** válasza:
igen gondolj azokra ahol a szülök letolják a gyereket olyankor a legnagyobb az esélye hogy kipotyog a gyerek a suliból ponz azért mert nincs elvárás
2015. júl. 21. 00:55
 14/16 A kérdező kommentje:
Istenem de sok droid van.
2015. júl. 21. 13:22
 15/16 anonim ***** válasza:
? :D
2015. júl. 21. 13:53
 16/16 anonim válasza:
Elnézést, hogy későn válaszolok. 12 éves koromig anyukámmal éltem ott azért tanulta mert féltem, hogy kikapok. Most apukámnál pedig imádok tanulni és még általában szabadidőmben is tanulok.
2016. jan. 9. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!