Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám miért akarja még 25...

Anyám miért akarja még 25 éves koromba is rám kényszeríteni az akaratát?

Figyelt kérdés
A történetem röviden: 1 éve szakítottam a barátommal, azóta megismerkedtem valakivel, viszonzatlan lett a dolog. Ellenben az egyik exemet (akivel 1 hónapot jártam, mert nem bírom elviselni a stílusát már :S) anyám ismerni, és állandóan azzal nyaggat, hogy milyen jó parti, meg nekem való és járjak vele. De nekem nem tetszik már se külsőre se belsőre, konkrétan idegesít a jelenléte is. Hiába veszekszem anyámmal, mintha a falnak beszélnék.. el is költözhetnék, de egyenlőre munkát keresek, mivel most végeztem az egyetemen :S
2015. júl. 12. 19:10
 1/10 anonim válasza:
ugy van vele "o tudja neked mi a jo".. o annyit latott a kapcsolatotokbol hogy minden szep es happy, uljetek le egy aztalhoz haran es mond meg mindkettojuknek normalisan hogy nem kell neked az a pasi.. meg kell erteniuk hogy ez a te eleted es ha nem akarsz vele lenni akkor nem! ez csak a te dontesed nem az oveke! sok sikert:)
2015. júl. 12. 19:15
 2/10 anonim ***** válasza:
0%

Mert még otthon laksz. Addig te neki kisgyerek vagy.

Bár később is mindig a gyereke leszel.

Egyébként ő anyaként nem azt nézi, hogy mennyire tetszik a fiú, hanem, hogy mennyire rendes, milyen rendes veled. Nem egy szuperpasit akar egy szülő általában, hanem olyan, aki a legkedvesebb a lányukhoz.

2015. júl. 12. 19:18
 3/10 A kérdező kommentje:
igen, én ezt tudom is, de anyám olyan, mintha egy másik világban élne :S én is nagyon szeretnék boldog lenni, de nem ezzel a pasival, mert nem vonzódom hozzá. Ez felszínesen hangzik, de nem tetszik se az arca, se a teste, ráadásul mindig, minden tettével meg akarja váltani a világot :S
2015. júl. 12. 19:21
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen, kedves, most még...aztán érzelmileg zsarol, meg mindig csak neki lehet igaza. Nem tudom levakarni magamról a srácot és nem hagy életteret se, én ezt nem akarom :S
2015. júl. 12. 19:28
 5/10 anonim ***** válasza:
Tarts ki, sajnos sok szülő ilyen. Ha majd el tudsz költözni, jobb lesz. Koncentrálj erre.
2015. júl. 12. 19:40
 6/10 anonim ***** válasza:
24%

Ellenben az egyik exemet (akivel 1 hónapot jártam, mert nem bírom elviselni

Ez felszínesen hangzik, de nem tetszik se az arca, se a teste, ráadásul mindig, minden tettével meg akarja váltani a világot :S.....(ezt te irtad)

Kerdesem?akkor miert foglalkoztal jottel be össze?

Anyukád pontosan ezert szol bele ugyanis te magad sem tudsz helyes döntést meghozzni!

2015. júl. 12. 20:10
 7/10 anonim ***** válasza:
Azért csinálja, mert hagyod. Ez az igazság. Ha egy felnőtt embernek bele akarnak szólni a magánéletébe, meghúzza a határokat. Egyszer elmondanám neki nyíltan és egyenesen, hogy semmi köze ahhoz, hogy kivel járok, aztán egész egyszerűen nem válaszolnék semmit sem az ilyen mondatokra, mintha el sem hangoztak volna. Beszéd közben ránéznék, majd szépen elkezdenék újságot olvasni, vagy tv-t nézni. Ilyesmiről nem beszélgetek, mert nem szavaztatom meg, kivel járjak. Emellett pedig szervezném a munkát, külön költözést és független életet a helyedben, mert ez egy így nem egészséges. Felnőtt nő vagy, kérd ki magadnak a minimális tiszteletet és kész!
2015. júl. 12. 20:17
 8/10 A kérdező kommentje:
#6: Azért foglalkoztam vele, mert először nem volt ilyen, aztán összevesztünk, és ekkor kezdett el öngyilkossággal fenyegetőzni ill. sajnáltatni magát :S. A #7-es válasz tetszik nekem...én mindig veszekedni állok le vele, de lehet, ez a taktika válik be. Köszönöm mindenkinek.
2015. júl. 12. 20:38
 9/10 anonim ***** válasza:
53%
A nem kellő empátiával rendelkező szülők nem képesek felfogni, hogy a gyereknek a szülőről való leválását magának a szülőnek kell segítenie. Ez valójában fájdalmas dolog a szülő számára. Helyzeteden csak az anyádról való leválással tudsz változtatni, de nem kell őt megbántani, majd belenyugszik.
2015. júl. 12. 20:39
 10/10 anonim ***** válasza:
9%

A MamaHotel lakója kénytelen azt is elviselni, hogy az anyja szóljon hozzá, sőt, merő jóakaratból tanácsot is adjon.

Nem veszekedni kell, hanem megbeszélni.

2015. júl. 12. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!