Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya kényszeríteni akar, hogy...

Anya kényszeríteni akar, hogy barátkozzak valakivel. (? )

Figyelt kérdés

Anya és az egyik volt barátnőm anyukája huszonéve barátnők, anya születése óta ismeri a volt barátnőm, nevezzük Zsófinak. Zsófi 22, én 16 éves vagyok. Körülbelül 8 évig működött a barátság, eltekintve attól, hogy nekem néha elegem volt Zsófi gyerekes viselkedéséből és folyamatos komolytalan vihogásaiból, meg néha amblock a gondolkodásmódjából, de azért voltak pizsipartik, csajos délutánok, etc. Pár hónapja engem ő megbántott valamivel. Így hát - nem jó taktika volt, nem volt egyenes, tudom... - nem válaszoltam a lánynak fb-n, ha írt. De ő gondolom elmondta otthon, és az ő anyukája beszélt az enyémmel, és most anya azt akarja, hogy megint legyünk barátok Zsófival, mivel ő meg a lány anyukája jóban vannak, és ezzel én őt állítólag beégetem a Zsófi anyukája előtt. Anya szerint kéthavonta egy csajos délutánt kibírok a csajjal, és legalább így nem lesz rossz viszony a családok közt. (néha együtt járunk nyaralni, idén nem következik közös nyaralás)

Azt mondtam, hogy én minimális időt sem szeretnék olyan emberekkel tölteni, akikkel nem akarok.

Ennek három napja és anya most nem szól hozzám. Azt mondta, újra beszélünk majd, ha kibékülök a csajszival.

Vélemények?

2015. jún. 10. 21:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
62%
Nekem az nem hihető, hogy egy 22 éves nő barátkozik egy 16 éves fruskával. Meg az, hogy ha összevesznek, akkor szalad anyucihoz panaszra...
2015. jún. 10. 21:40
 2/13 A kérdező kommentje:
Lehet velem van a gond, de a legfiatalabb barátnőm is 19 éves. A korombeli lányokkal nem tudok úgy elbeszélgetni, mint velük. A többi barátnőm is 22-27 közötti. Szóval ha hiszed, ha nem, létezik ilyen.
2015. jún. 10. 21:44
 3/13 piriiiii ***** válasza:
85%
Vélemény: anyukád a gyerekes.
2015. jún. 10. 21:49
 4/13 anonim ***** válasza:
95%

Szia!

Nyilván csak a te verziódat ismerem, hiszen csak azt tudtad elmondani, de ez alapján szerintem neked van igazad és anyukád gyerekesen viselkedik. A te kapcsolatod Zsófival és az ő kapcsolata Zsófi anyukájával független dolog, gondolom ha ők összevesznének, ő is zokon venné, ha te akarnád Zsófi anyukáját őrá erőltetni.

Azt nem annyira tudom, hogy mit csinálj, ez attól is függ, hogy milyen anyukád személyisége. Az enyémmel simán meg lehetne beszélni, hogy hát igen, nincs igaza és gyerekesen viselkedett, de neki ez a nem szólok hozzád alapból nem a stílusa.

2015. jún. 10. 21:51
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg kissé visszásnak tűnik, amikor egy 16 éves azt mondja egy 22 évesre, hogy gyerekesen viselkedik. Kíváncsi lennék, hogy Zsófi szemszögéből milyen lenne a sztori.

Ettől függetlenül a szülőknek nem kellene ebbe beleszólni. Arra alapozva, hogy ők huszonéve barátnők, nem várhatják el, hogy ti is azok legyetek. Attól függetlenül, hogy a sértődésed jogos-e vagy sem, te döntöd el, hogy kikkel barátkozol, nem anyád. Ne foglalkozz vele, ha az érvekből nem ért, majd felfogja később a maga módján.

2015. jún. 10. 21:53
 6/13 anonim válasza:
100%

Szia!

Szerintem magyarázd el anyukádnak, hogy Zsófi téged megbántott és a többi problémádat is mondd el. Hogy nem jött be a viselkedésében, mi nem jött be benne.

Anyukád szerintem meg fogja érteni. Azt viszont nem javaslom, hogy anyukád nyomására békülj ki vele, mert ha te már nem szeretnéd ezt a kapcsolatot, akkor az érződni fog a találkozásoknál.

Anyukádnak mit mondott Zsófi anyukája? Haragszik, vagy csak megemlítette?

2015. jún. 10. 21:54
 7/13 A kérdező kommentje:

Sajnálom, ha visszásnak tűnik. Ő kicsit éretlenebb a koránál, én pedig lehet, hogy kicsit érettebb vagyok a sajátomnál, de bármi miatt is, gyerekkorunk óta működött a barátság.

Ritkán találkoztunk csak, tehát nem igazán hiányzik, mivel az utóbbi egy évben nekem igencsak terhesek voltak ezek a találkozások.

Amúgy anya szerint Zsófi anyukája csak megemlítette, és tegnap a cukrászdában össze is futottam az anyukájával. Köszönt, megkérdezte hogy vagyok, rendes volt. Nem hiszem, hogy haragudna.

2015. jún. 10. 21:58
 8/13 anonim ***** válasza:

Ezek szerint Zsófi anyukája normálisan áll a dologhoz és nem úgy gondolja, hogy beégeted anyádat előtte. Anyád is abba fogja hagyni a duzzogást előbb-utóbb, pláne ha nem veszel tudomást róla.

Na meg ha nem is olyan jó barátnő Zsófi, akkor pláne.

2015. jún. 10. 22:03
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Anyukád magát bünteti, ha nem szól hozzád, tarts ki, ő fogja előbb megunni. A saját barátaidat neked kell kiválasztanod, ez az ő barátnőjével való kapcsolatát nem befolyásolja. Vagy ha emiatt megsértődik rá a barátnője, hát akkor az se nevezhető barátságnak. Szerintem felháborító, hogy a barátnője fontosabb neki, mint a lánya. A zsarolás pedig nem fér bele a családi kapcsolatokba.
2015. jún. 10. 22:03
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Arra nem kényszeríthet édesanyád, hogy barátkozz valakivel, akit nem bírsz. Azt viszont elvárhatja, hogy légy egyenes, ez különben is alap.

Azt gondolom, a legjobb megoldás az lenne, ha telefonon vagy személyesen megbeszélnéd Zsófival, hogy különböző a személyiségetek, nem akarod őt megbántani, még ha ő meg is tette veled, de nem látod értelmét a barátkozásnak. Majd elmondod édesanyádnak, hogy megbeszélted Zsófival az ügyet. Ez egyenes út, és a célodat is eléred, valszeg Zsófi sem fog ragaszkodni a társaságodhoz, de nem is panaszkodhat rád.

2015. jún. 10. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!