Folyamatosan kritizál, minden rossz amit csinálok, már a depresszió kerülget emiatt Hogyan vészeljem át ezt az időszakot?
Ja, 4eske: "Szerintem 24 évesen épp itt az ideje felnőni az "alteros" stílusból. Én már 20 évesen sem vettem tömegesen tini ruhákat, csak jellemzően olyat amivel ha elmegyek egy céghez dolgozni, akkor meglegyen a jó vélemény, és ha valahol dolgozom, akkor az utca embereként is ezt kell, hogy képviseljem. Túlsúlyosan is lehet slamposan és előnyösen is öltözködni. Ezt kép nélkül én sem tudom megmondani."
Hát, na látod, ez az, amitől engem kiráz a hideg, hogy az ember teljesen alárendeli magát a társadalomnak, meg hogy mit gondolnak róla az utcán, a cégnél, meg hasonló "értelmes" közegekben.Sztem egy ember sose szabad, hogy túl éregnek érezze magát ahhoz, hogy egyénisége legyen, legyen az akár alteros, akár rocker, rapper vagy etno-stílus vagy bármi más. Én néprajzos vagyok, remélem, az is leszek, és rosszul vagyok a száraz, merev, karrierista, üzleties életfelfogástól, amúgy se vagyok egy üzletasszony típus. Meg is vesznék, ha minden nap kiskosztümben körömcipőben kéne flangálnom lenéző, megvető tekintetű, folyton rivalizáló, mosolytalan, sznob irodai pitsák között! Mert nem ez a lényeg, hanem a tudás, meg az, hogy milyen ember vagy, milyen értékeket képviselsz a pénzen, az Armani öltönyön meg a szaros Merdzsón kívül! Mondom, neked is szíved joga, hogy ezt az életet éld, ilyen stílussal, de ne nézz le más embereket amiért más értéket képviselnek. Én úgy vagyok vele, hogy ahol nem fogadnak el hosszú, barna hajjal, parasztblúzban és veszkóban, azok meg nekem nem kellenek, oszt csókolom! :D
#25-os teljesen egyetértek.:DD Pont ugyanerre gondoltam. Megnézhetné egy BMI kalkulátorral, hogy bőven felfelé kerekszik az a szám.
#20-as, 36-os a mérted 64 kg-mal? Ez tök érdekes, nekem 53 kg-mal és 168 cm-rel 36-os:D Esetleg 34-es, de nem mindenből. Neked meg 57 kg-osan 34-es volt a méreted? Aha, mesélj még.
Kérdező, te meg ha nem bírod elfogadni a negatív kritikát, akkor minek teszed fel a kérdést? Mindenkinek egyet kell értenie veled, mert ha nem, akkor hisztizel?:D A stílusodon van még mit csiszolni, amellett hogy alpári, még hisztis is vagy. Ha tudod jól, hogy túlsúlyos vagy és valaki egyetért veled, akkor még neked áll feljebb, nevetséges. De hát igen, ma már egy ilyen világban élünk, ahol a kövér nőket egy szóval se lehet megsérteni, istenments, hogy valaki negatív megjegyzést tegyen rájuk, mert ők nem kövérek, csak teltek, ja..:D Aztán hisztizhetnek, bezzeg ha egy vékony lányra mondják hogy "csontváz", akkor ő ne sértődjön meg. Mondjuk köztudott tény, hogy a dagadt nők azzal vígasztalják magukat, hogy a "pasiknak úgyis a teltebb nők kellenek", de fura az összes kigyúrt / normálisan kinéző pasinak vékony barátnője van.
"Meg is vesznék, ha minden nap kiskosztümben körömcipőben kéne flangálnom lenéző, megvető tekintetű, folyton rivalizáló, mosolytalan, sznob irodai pitsák között!"
Azért igen erősen tudsz oltogatni másokat, csak a te kis lelkedet nem lehet, direkt kéred. Másokat, akik nem olyanok mint, azokat lehet. Ha annyira nem érdekelnek a társadalmi elvárások, akkor miért zavar, ha mások a napi 8 órában megfelelnek neki?
AZ egyéniség nem a ruhán múlik. AKinek van, az egy farmer + póló kombóban is egyéniség.
# 26
Ha már a BMI kalkulátort emlegeted, akkor ajánlom a te figyelmedbe is, meg annak a figyelmébe is, aki szerint a 155 centihez a 45-55 kiló lenne ideális, hogy a testtömegindex alapján egy 19-24 éves nő ilyen testmagassággal 49 kilóval még a "sovány" kategóriába esik, 66 kilóig a normál testsúly kategóriába, és 67-től felfele a túlsúlyosba.
Ha esetleg valaki szeretné saját maga megnézni:
Nyilván azért is ilyen tág a tartomány, mert nagyon csontozat, izomzat és testfelépítés függő is, másrészt érthető módon nem ugyanaz a valaki számára ideális testsúly, mint a teljes "normál" tartomány.
Őszintén szólva nem értem azokat a hozzászólókat, akik stílustanácsadás irányába vitték el a kérdést, meg annak ellenére a kérdező testsúlyával vannak elfoglalva, hogy ő maga is megírta, hogy van rajta némi súlyfelesleg, közben ki tudja, miért, mintha nem látnák az egész kérdés lényegét.
Tisztelet a kivételnek, de mintha nem érzékelnék a különbséget aközött, hogy egy édesanya jó szándékból időnként öltözködési és életmódbeli tanácsot ad a 24 éves felnőtt lányának, tapintatos formában, kellő érzelmi intelligenciával őszintén szóvá teszi, ha valami szerinte nem előnyös, nem áll jól neki, és aközött, hogy évek óta folyamatos vitákat és súrlódást generál a túlzottan kritikus viselkedésével, és sikerül úgy felnevelnie egy embert, hogy - a saját megoldatlan pszichés problémája miatt - 10 éves korától azzal piszkálja, hogy ne egyen annyit, annak ellenére, hogy akkor még sovány volt, és úgy, hogy ha rajta múlik, "kövérnek és vesztesnek" kéne éreznie magát, és évek óta feszültségben él a folytonos szapulás miatt.
Szerintem érdemes lenne végiggondolni annak, aki szerint ez így rendben, egyrészt azt, hogy ő ezt hogyan viselné, másrészt azt, hogy - függetlenül attól, hogy X vagy Y kg túlsúly van a lányán, mit ér el ezzel a viselkedéssel.
Választhatná azt, hogy jó példával járna elöl, amitől még hiteles is lehetne, csak ugye ahhoz önuralom, akaraterő és kitartás kéne, ami ugye sokkal nehezebb, mint a lányát kritizálni és őt vádolni az önuralom hiányával, miközben rajta sokkal nagyobb súlyfelesleg van, de a süti az jólesik, és még dohányzik is.
Na,azóta mizujság kérdező?
Amúgy ha még aktuális,vedd fel a pléhpofát és költözz egy időre egy barátnődhöz,vagy keress albérletet,ahol keresnek társbérlőt.Anyuddal a helyedben nem beszélnék onnantól,hogy elköltöztem otthonról.Mondhatod neki,hogy ha elégedetlen veled,akkor adoptáljon Japánból,nagynak biztos olyan lesz,hogy a kinézetével meg az agyával egyaránt tud villogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!