Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nektek is rosszul esett volna?

Nektek is rosszul esett volna?

Figyelt kérdés

Az édesanyám számára szerettem volna meglepetést a születésnapja alkalmából, de, mondhatni törvényszerűen én jöttem ki belőle rosszul.

Sokat dolgozik, ráadásul még szombaton is be kell mennie az üzletbe, azon túl számos egyéb dologra figyel oda, bevásárol, mielőtt munkába megy ( nincs bérletem jelenleg és jegyre nincs pénzünk). Tekintettel vagyok rá, így boldogan igyekszem rendbe tartani az otthonunkat, hogy segítsek neki. Ugyan vasárnap lesz a születésnapja, de azt nem tudtam volna megoldani, hogy meglepetése legyen bizonyos okok miatt. Szóval, amíg távol volt, vettem neki egy virágcsokrot és egy kis süteményt készítettem, az asztalra is dekorációt készítettem, hogy örüljön. Persze el is takarítottam utána. A mostoha apámmap ugyan nem állok jó kapcsolatba, de azért, hogy ne érezze kellemetlenül magát, megvártam,amíg ő is hazaért,hogy közösen adjuk át az ajándékot. Amíg dekoráltam, elkezdett pofákat vágni..

Behívtuk anyut, erre oda szól elsőként, oda megy puszit adni neki, de úgy, hogy elkezdte az anyukám fenekét markolászni meg csipkedni és még mindig nem tudtam oda menni az anyukámhoz puszit adni. Szerencsére rászólt, hogy hagyja abba. Én meg csak ott álltam és nagyon, nagyon bepiszkolva éreztem ezt a szépnek szánt pillanatot, ez undorító volt, nem szeretet, ráadásul én csináltam mindent, ennek semmi nem jutott volna eszébe, persze az anyukám ezt tudja jól. Nem láttam az édesanyám arcán örömöt és ez az egész így elég rosszul esett, mert a szívemet is beleadtam és ez a görény tönkretette, semmi nem lett belőle.

Aztán ennek láthatóan kiültek a jelei az arcomra, azt hittem legalább elbeszélget ezzel a barommal. Kisebb koromban is láttam ezt, meg mást is, velem nagyon tiszteletlen ez az ember, csak kritizálni tud, közönséges és lusta, és iszonyatosan egoista. Én meg egy erősen lelkisérült lány vagyok.

Na most az anyám rám szólt, hogy mi bajom,ingerülten válaszoltam és odáig fajult, hogy és akkor mi van, ha elmosogattam, ki kérte a sütit meg a virágot, reméli sok rossz emberrel találkozom majd, hogy megtudjam, ez az ember nem erkölcstelen ( tudnék mesélni..), meg hogy forgatom a szavakat, ehhez nincs jogom, egoista vagyok, és hogy nem is ma van a születésnapja..stb. Azt mondta, mikor bejött a szobába a nevelő apám, hogy jól megkapta a lányától a leckét. Ez nem volt igaz, inkább fordítva. Nem hall meg engem. Azt mondta, hogy ő egy jó, erős, biztos ember, ezt szajkózta, mikor én már sírtam és azt mondtam, hogy én egy lelkisérült, mintha nem is a lánya lennék..

Teljesen összetörtem, így is depresszióban szenvedek, én szeretetből csináltam ezt, nagyon fáj ez az egész, nem tudom, mit tegyek.

2015. ápr. 3. 23:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
13%

Szerintem mind a ketten belesz@rtatok a levesbe. Anyukád szerinte örül hogy marjátok egymást azzal a tulokkal?

Gondolod neki ez faja, hogy nincs 2 nyugodt pillanat mert megy a kis belviszály folyton?

Lehet a mostohaapád egy tapló, de te ha bölcs lettél volna, türtőztetted volna magadat, hogy legalább anyukádnak ne egy újabb most éppen ki min sértődött meg dolgot kelljen lemenedzselnie.

Nem tudom mióta él veletek a mandró, bár ha mostohaapának írod, akkor biztos nem két hónapja, talán azzal tennél anyukádnak a legjobbat, ha megpróbálnál megbékélni a fazonnal, ha ő nem hajlik rá, azt már anyukád is észre fogja venni, de ez a görény, meg ilyesmi, hát én nem tudom a családi berendezkedéseteket, de anyukád a kenyérkereső? Vagy a csávó nem visz haza pénzt? Szóval biztos nem csak kitartott, legalábbis remélem, és akkor azért elég erős kifejezéseket használsz.

Ennyi leírásból mindenesetre csak halvány következtetéseket és axiómákat lehet levonni, leírni.

2015. ápr. 3. 23:15
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem anyukád saját magát próbálja meggyőzni róla, milyen jó ember a férje, azért szajkózza ezeket neked. :/ A tehetetlen düh beszélt belőle, hogy ez a bunkó tönkretette a pillanatot.

Sajnálom, hogy így végződött a mai nap.Anyukád biztosan tudja, hogy nagyon szereted őt, és bár ez nem vígasztal, de gondolom most ő is szarul érzi magát, hogy ilyeneket mondott neked.

2015. ápr. 3. 23:16
 3/14 anonim ***** válasza:
92%

Az a tény, hogy a gyerek csinált sütit, vett virágot, a férj pedig még egy zsepkendőből hajtogatott virággal sem készült a felesége születésnapjára, ellentétben ajándékosztásnál ott buzgolódott, mintha bármi köze lett volna hozzá, tökéletesen bizonyítja, hogy valóban tahó a mostaapja.

2. vagyok.

2015. ápr. 3. 23:20
 4/14 anonim ***** válasza:
22%
Nem hiszem, hogy ez esetben bárki is vitatná a tuskóságát az illetőnek, de én nem is hiszem, hogy ez a probléma lényege.
2015. ápr. 3. 23:21
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszát mindenkinek!
2015. ápr. 3. 23:31
 6/14 anonim ***** válasza:
8%
lehet hogy az az ember egy barom de neked is össze kéne kapnod magad és nem mindenen behisztizni mint egy 5 éves
2015. ápr. 4. 01:16
 7/14 A kérdező kommentje:

Az érzékenység nem hiszti. Nem tudsz az otthoni dolgainkról semmit. Az anyám nagyon ért ahhoz, hogy a földig tiporjon, szép helyekre küldött szóban is, úgy, hogy majdnem agyonvert meg leköpött. Undorítóan beszélt velem.

Semmibe vette a jó szándékomat, amikor próbáltam megmagyarázni, akkor alá beszélt, hogy milyen kis féreg módon forgatom a szavaimat, ehhez értek. Aztán ledöngölt, hogy ki nem sz*rja le, hogy takarítottam meg sütöttem, ki ki kérte, mert ő aztán nem...stb.

Pedig, csak azt szerettem volna, hogy boldog legyen. Súlyos pánikbeteg vagyok, de erőt vettem és elgyalogoltam nem éppen a közeli szomszéd utcában lévő árusokhoz.

Én vagyok a szemét, és ezen biztosra veszem, hogy újra felbátorodott a mostohám, nyugodtan alázhat és szemétkedhet újra velem.

2015. ápr. 4. 07:38
 8/14 A kérdező kommentje:

Az anyám egy idegbeteg állat sajnos. Soha többet nem készítek neki semmit, mert mindig ez történik.

Amikor nekem van/volt születésnapom...szerintem más vagy öngyilkosságot követne el vagy elmenekülne innen.

2015. ápr. 4. 07:44
 9/14 A kérdező kommentje:

Ők ketten soha nem hibásak semmiben, nekem nincs miért bocsánatot kérnem, nem kapok tőlük megbecsülést, egészséges, minden emberi lényt megillető tiszteletet sem.

Nekem soha nem lehet igazam, de nem fogom szilánkosra törni a sok hajlongàssal a gerincemet, nem szeretném ezt, elég volt.

2015. ápr. 4. 07:48
 10/14 anonim ***** válasza:

Szrjál beléjük, ennyi.

Nálunk ugyanez volt, összeköltöztünk a mostohámékkal, és onnantól kezdve én voltam a pitsa, neveletlen, bármit csináltam, nem volt jó, mindenért ordibálás - persze, apa előtt kedveskedés ezerrel -, megalázás...

Apa meg csak védi-védi azt a ri.ncot, ő a szent, én meg a szmét.

Az nem gáz, hogy amúgy az egész rokonság utálja a nőt, mert kétszínű, csak apának az "isten".

Anyád nem fog változni, 1-2 jó dugás sokszor többet jelent, mint a vérség. Ez van, én hat keserű év alatt megtanultam - igaz, majdnem belehaltam.

És apa csodálkozik, hogy én nem akarok "haza" menni, nem érti, mi bajom a párjával, mikor ő "rendszerető, kedves" ember. Kevés híja volt, hogy ne kezdjek el vele ordítani, hogy az ő normális barátnője teljesen tönkretett mindenhogy.

2015. ápr. 4. 08:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!