Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nektek is rosszul esett volna?

Nektek is rosszul esett volna?

Figyelt kérdés

Az édesanyám számára szerettem volna meglepetést a születésnapja alkalmából, de, mondhatni törvényszerűen én jöttem ki belőle rosszul.

Sokat dolgozik, ráadásul még szombaton is be kell mennie az üzletbe, azon túl számos egyéb dologra figyel oda, bevásárol, mielőtt munkába megy ( nincs bérletem jelenleg és jegyre nincs pénzünk). Tekintettel vagyok rá, így boldogan igyekszem rendbe tartani az otthonunkat, hogy segítsek neki. Ugyan vasárnap lesz a születésnapja, de azt nem tudtam volna megoldani, hogy meglepetése legyen bizonyos okok miatt. Szóval, amíg távol volt, vettem neki egy virágcsokrot és egy kis süteményt készítettem, az asztalra is dekorációt készítettem, hogy örüljön. Persze el is takarítottam utána. A mostoha apámmap ugyan nem állok jó kapcsolatba, de azért, hogy ne érezze kellemetlenül magát, megvártam,amíg ő is hazaért,hogy közösen adjuk át az ajándékot. Amíg dekoráltam, elkezdett pofákat vágni..

Behívtuk anyut, erre oda szól elsőként, oda megy puszit adni neki, de úgy, hogy elkezdte az anyukám fenekét markolászni meg csipkedni és még mindig nem tudtam oda menni az anyukámhoz puszit adni. Szerencsére rászólt, hogy hagyja abba. Én meg csak ott álltam és nagyon, nagyon bepiszkolva éreztem ezt a szépnek szánt pillanatot, ez undorító volt, nem szeretet, ráadásul én csináltam mindent, ennek semmi nem jutott volna eszébe, persze az anyukám ezt tudja jól. Nem láttam az édesanyám arcán örömöt és ez az egész így elég rosszul esett, mert a szívemet is beleadtam és ez a görény tönkretette, semmi nem lett belőle.

Aztán ennek láthatóan kiültek a jelei az arcomra, azt hittem legalább elbeszélget ezzel a barommal. Kisebb koromban is láttam ezt, meg mást is, velem nagyon tiszteletlen ez az ember, csak kritizálni tud, közönséges és lusta, és iszonyatosan egoista. Én meg egy erősen lelkisérült lány vagyok.

Na most az anyám rám szólt, hogy mi bajom,ingerülten válaszoltam és odáig fajult, hogy és akkor mi van, ha elmosogattam, ki kérte a sütit meg a virágot, reméli sok rossz emberrel találkozom majd, hogy megtudjam, ez az ember nem erkölcstelen ( tudnék mesélni..), meg hogy forgatom a szavakat, ehhez nincs jogom, egoista vagyok, és hogy nem is ma van a születésnapja..stb. Azt mondta, mikor bejött a szobába a nevelő apám, hogy jól megkapta a lányától a leckét. Ez nem volt igaz, inkább fordítva. Nem hall meg engem. Azt mondta, hogy ő egy jó, erős, biztos ember, ezt szajkózta, mikor én már sírtam és azt mondtam, hogy én egy lelkisérült, mintha nem is a lánya lennék..

Teljesen összetörtem, így is depresszióban szenvedek, én szeretetből csináltam ezt, nagyon fáj ez az egész, nem tudom, mit tegyek.

2015. ápr. 3. 23:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, igen, ez egy szomorú történet.

A tanulság, hogy felejtsd el őket, és lelkileg is próbáld függetleníteni magad.

Az nem világos, hogy te mit csinálsz, otthon vagy egész nap és a pánikbetegségtől félsz, vagy van valami jobb életterved is esetleg?

Ha már kijártad az iskolát, akkor keress munkát, és szabadulj meg ettől az ártalmas környezettől.

2015. ápr. 4. 08:46
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszát mindenkinek,remélem, megoldódnak a gondok itthon, mert egyébként nagyon szeretem őket, biztosan történt némi félreértés köztünk, vannak problémáink, de bízom benne, hogy megoldódnak, mert egyébként rendes, megértő mind a kettő, szerencsére nincs testi fenyítés sem erőszak és általában mindent megtudok beszélni az anyámmal, de vannak sajnos ilyen pillanatok. Ilyenkor olyan, mintha nem hallaná, amit mondok neki.

Remélem másnak is megoldódnak a konfliktusai!

2015. ápr. 4. 09:29
 13/14 anonim ***** válasza:
Remélem, levonod a következtetést, és a minimális jóérzést tükröző "alap" segítségnyújtáson / felköszöntésen / ajándékozáson kívül többé nem kedveskedsz anyádnak.
2015. ápr. 4. 10:49
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez az utolsó válaszod nem illik az egészbe, vagy skizó vagy. Mindenesetre tényleg szedd össze magad, ezt a lelkisérült, pánikbeteg dolgot vizsgáld felül, hogy nem-e anyukád és a mostohád magyarázta bele a fejedbe? Le tudod győzni, te magad írtad, hogy erőt vettél magadon és kimentél emberek közé. Győzd le és költözz el ebből a mérgező környezetből. Az önsajnálat nem segít.
2015. ápr. 4. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!