Van köztetek olyan, akik elvált anyák és volt férjük külföldre költözött?
Sziasztok!
A következő problémával fordulok hozzátok. 7 éve váltam el, született egy gyerekünk is, aki most 10 éves. Az apukájával nagyon jó volt a kapcsolata, ragaszkodtak egymáshoz nagyon. Minden második hétvégét együtt töltötték, volt hogy hétköznap is az apukánál volt a kislány, szünidők felébe is együtt voltak.
4 éve a volt férjem úgy döntött, hogy elhagyja az országot és 1200 km-re vállalt munkát. A látogatások ritkultak, de két hetente azért igyekezett mindig haza jönni. Két éve megismerkedett egy nála 12 évvel fiatalabb növel, akit szinte rögtön ki is költöztetett magához. És itt kezdődik a problémám, eleinte tartották a láthatásokat, de folyamatosan ritkítottak a haza utazáson. Most ott tartunk, hogy évente max.3-szor jönnek haza, akkor is rövid időkre. A volt férjem ekkor kb. 1,5 napokat tölt el a lányával. A kislánynak nagyon hiányzik az apukája és miután találkoztak napokig hozzá sem lehet szólni, hisztis és kezelhetetlen lesz.
Mit tehetek én ilyenkor? Van köztetek olyan elvált anya, akinek volt férje szintén külföldön kezdett új munkát?
Többször írtam már az exemnek, hogy jöjjenek sűrűbben haza, mert ez így nem megoldás, a bírósági végzésben is az áll, hogy kéthetente láthatás van és a szünidők felében is. Erre az új feleség (mert időközben össze is házasodtak) visszaírt nekem, hogy hagyjam békén a férjét, ne irogassak neki, mert én akartam elválni, én tartottam szeretőt, oldjam is meg a problémáimat. És ha azt akarom, hogy többet legyen a lány az apjával, akkor vigyem ki hozzájuk én, de az ő pénztárcájukba ne nyúlkáljak, mert nekik egy oda-vissza út közel 80 ezer Forint. És nem azért mentek ki külföldre, hogy ott is napról napra éljenek. Továbbá azt is hozzátette, hogy ne jöjjek a bírósági végzéssel, hogy ott mi van meghatározva, mert gyerektartásnak sem az a 65 000 ezer forint van megítélve, amit én kértem tőlük, hanem csak 25. 000 ft. És ha én jelzem, hogy nem tartják be a láthatást, akkor ők is megszüntetik ezt az összeget és a végzésben megítéltet fogják fizetni. Ezt megtehetik? Kérhetem ilyen esetben a bíróságtól, hogy hivatalosan is emeljék meg a gyerektartást?
És még azt is megtudtam egy közeli ismerősömtől, hogy tervezik már a közös gyereket. Ez befolyásolhat valamit?
1. Próbálj meg beszélni (nem írni) az exférjeddel, hogy mennyire hiányzik a kislánynak. De elmagyarázva ezt, nem követelőzve.
2. Ha önként fizet reális összegű gyerektartást, csak rontasz a helyzeten, ha bíróságra mész.
3. Azt viszont nyugodtan megbeszélheted az exférjeddel, hogy Te vele kommunikálsz e-mailben, és nem az új nejével.
Az e-mail ebből a szempontból ugyanolyan, mint a papíron-borítékban küldött levél.
ma 04:08
Nem jól tudod. Ha túl nagy a távolság akkor az utazási költség eloszlik. Jobban mondva el kéne oszlani.
Azért tudom, mert jó magam is külföldre mentem, gyerekkel együtt amibe annak idején az apuka írásos engedélyével (és hivatalosan regisztrálva) tettem meg. Egy ideig nem volt semmi gond, majd az apuka valamiért elkezdte a maga kisded játékait, mondván a gyereknek az apja mellett is a helye, és ő neki nem elég ha minden iskolai szünetben, és egész nyarat otthon tölti vele. Bíróságra cipelt, ahol a kérelmét elutasították, hogy előbb kellett volna gondolkodnia, és nem akkor amikor a gyerek már a 3 évét tölti az iskolában. Ezért a bíró úgy határozott, hogy élhet a 2 hetente látható jogával, és ha igényli, akkor az utazási költségeket, mint repülőjegy, távolsági busz stb. annak a felét ő a másik felét én kell, hogy álljam. Csak megjegyzem talán 2x élt a 2 hetes látogatási jogával..
En megértem mind két fél reakcióját.de azt kérdezi te sem várhatod el hogy külföldről. 2hetete járjon haza az apuka foleg igy nem hogy új családja"gyereke fog születni"nagyon jo gesztus az apukatol hogy joval tobbet fizet gyerek.t.mint ami a bírósági papíron áll! Gyerek.t.a gyerek kapja ihy nyári szünetben. Megoldható lenne hogy abbol a pénzből kijutasd a gyerekedet az apukajahoz,foleg ha elore veszed a jegyet meg 60.ezer ftba sem kerül!! Valahol érződik a leirasodbol hogy féltékeny vagy,es felted azt a plusz 40ezret!! Hyereked 10eves mondhatni érett már ahoz hogy megértse a helyzetet!de ha te "biztatod" a lányodat ezzel csak őt teszed tönkre!bíróságra nem ajánlatos fordulnod ugyanis azt a 20.ezret"13000" re ítélnek. Kb a gyerek.t.mivel gyereke születik az apukának!magadal es a lanyodal tolnal csak ki.Es a feleségnek nem kell írogatni mert neki ehez semmi köze, neki az o gyereke lesz az első es nem a tied! Es ha ellenkezni találsz es pl ugy dont jo akkor nem fizet gyerek.t. Nem tudsz mit csinalni.ugyanis a ferj munkat vált es a bíróság be se tudja hajtani a gyerek.t. Az apukan.mert. Külföld nem fogja kiadni Magyarországnak.hogy hol dolgozik igy nem fogjak tudni behajtani rajta.max lemond a lathatasi jogról cserében.
Kerdezo amikor megcsaltad a férjed akkor is szemed előtt kellet volna lenni a kislanyod.de nem volt.az meg ne fajon ha az apuka boldog es te elcseszted az életedet.lanyodat ne használd a masik csalad ellen fel!visszaszerezni mar nem fogod tudni!És ha nem fogod elfogadni így a helyzetet akkor rovidebet te huzzod. Az új feleség nem hibas,hiszen nem vette el tőletek. Te adtad oda a férjed azzal hogy megcsaltad!!örülj a plusz60ezer ft nak es füled farkad huzzd be! Gratulálok a lanyodal szepen kicsesztel
Itt semmi másról nincs szó megint, csak a női rosszindulatról.
A férjnek kint jól megy a fiatal feleséggel:)
A kérdezőt meg eszi a méreg.
Az én exem is külföldön él. Havonta látja a gyereket: egyszer ő jön, egyszer a gyerek megy a nagymamájával. Nyáron, szünetekben pedig megegyezés szerint, általában a gyerek megy.
A te lányod mennyit volt kint az apjánál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!