Egy mostohaapának joga van megütni a mostoha gyereket?
A mostohaapám, aki 7 éves korom óta velünk el, beszólt a bátyámnak.
Bátyámról azt kell tudni, hogy apám 17 volt amikor a barátnője terhes lett, nagy volt a szerelem, csakhogy a lány meghalt szülés közben. Erre a mostohaapánk, elkezdett bátyámnak ugatni, mert bátyám kiállt mellettem, és volt pofája azt mondani tesómnak, hogy tök mindegy, inkább nem veszekszik egy gyilkossal. Erre tesóm vissza kérdezett hogy mivaaan?! A hülye mostohaapánk meg felhozta bátyám anyukajat. En meg amilyen erősen csak tudtam pofán vágtam.
Utána ő is engem mert hogy ő az apám és ne emeljek rá kezet... Ez jogos?!
Anyám megcsalta az igazi apámat ezzel a semmirekellővel, és az igazi apám pénzéből élnek
Undorító
Jogilag már nem üthet meg egy gyermeket egy vér szerinti apa se, de az már más kérdés, hogy foglalkoznak-e vele a hatóság vagy bizonyítható-e.
Szóval egy fogadott apa pláne nem.
A mostani esetben viszont Te ütöttél elsőnek és ráfoghatja az ő ütésére, hogy az csak védekezés volt. Ha rendőrt hívtatok volna téged vontak volna felelősségre.
Ezt pedig jól jegyezd meg, mert akármekkora görény ésszel kell lenni, nehogy még a végén még te húzd a rövidebbet.
Bátyámról azt kell tudni, hogy apám 17 volt amikor a barátnője terhes lett, nagy volt a szerelem, csakhogy a lány meghalt szülés közben.
He? Ez csak nekem nem logikus?
Alapvetően nem tartom a konfliktus kezelése jó módjának a verekedést és egyáltalán az erőszakot.
Az, hogy a nevelőapátok, nyilván bántó célzattalegy hazugságot vágott a bátyád fejéhez, téged meg helyrerakott, Függetlenül attól, hogy ez utóbbiban igaza volt, vagy nem, ez messzemenően NEM jogosít fel téged arra, hogy bárkit megüss! Neki viszont innentől kezdve igen, joga is volt hozzá, hogy leverjen neked, de még ha innentől kezdve, mondjuk felindultságában elvetette volna a súlykot, az is érthető volna.
Én biztos legépeltelek volna a nevelőapád helyében, ha megütsz.
Úgyhogy valószínűleg (legalábbis ebben a kérdésben) erkölcsileg igazatok volt (amíg meg nem ütötted).
De minek képzeled magad, a család igazságosztójának, akinek az igazsága az abszolút igazság, amivel ha valaki szembe megy, akkor fizikai retorziótól sem riadsz vissza...?
Ráadásul Mindezt egy család legéretlenebb, legfiatalabb tagjaként...
Jogos, mert rád is rád fér a nevelés. Valamit nyilván csináltál, mielőtt ez a szép veszekedés kirobbant, amiben a bátyád megvédett, és jött az az ominózus mondat.
Amúgy meg nem megütött, hanem visszaütött. Tűrnie kellene talán, hogy agyonverd? Ha kést emelsz rá, akkor is tűrje békésen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!