Mostoha apát is lehet szeretni?
Feleségem édesapja meghalt. Édesanyja 3 évvel a férje halála után ujra férjhez ment. Ők nevelték a párom aki akkor 7 éves volt.
Mi 7 éve vagyunk együtt, ismerem és nagyon szeretem a mostoha apját. Ugy látom jó ember, segítőkész, empatikus. Semmi rosszat nem tudok rá mondani, sokat találkozunk és nyaralni is voltunk együtt (az egész család ).
Ha vele/ velük vagyunk a párom udvarias és kedves vele. Mégis kerüli, nem akar találkozni vele. Engem is csak 2 év után mutatott be neki. Kérdeztem sokszor miért kerüli a vele való találkozást, de kitérő választ ad, fáradt, most nincs kedve.....
Felnevelte, sokat segített neki (lakás vásárlásnál, munkahely stb...)
Mégis látom rajta, hogy nem őszinte a mosolya amikor vele vagyunk.
Nagyon jó ember a nevelő apa, semmi rosszat nem tudok elképzelni rola.
Lehet valakit csak azert nem szeretni, mert "mostoha"?
A nyaralt tervezzük és ő nem akar a szüleivel menni. Végülis külön is meg együtt is lennének programok nem lennék folyton együtt.
Az őcsével menne a Balatonra, a szüleivel külföldre meg nem.
Az én fiamnak is mostohaapja van, és imádják egymást. Mondjuk nálunk más a helyzet, az én fiamnak előtte sosem volt igazi apja, a vér szerintit nem ismerte, és nagyon hiányzott neki egy apakép, még ha ez így nem is fogalmazódott meg nyíltan.
A feleségednek viszont volt apukája, akihez kisgyerekként nyilván kötődött is, még akkor is, ha pici volt, amikor meghalt. Emiatt lehetett benne ki nem mondott, elfojtott ellenérzés a mostohaapa iránt, akármennyire is rendes, kedves ember.
Én is mereven udvarias vagyok a mostoha apámmal és kerülöm.
10 évesen szeretettel fogadtam, miután az erőszakos apám lelépett. 1 évig nem is volt baj, majd elkezdett molesztálni...
Ó, külsőleg mi vagyunk a tökéletes család... Gyerekek egyetemen, okosak, szorgalmasak, csak az a csúnya csontváz a szekrényben!
Én se vallanám be (és nem is szeretném) a páromnak, hogy mi történt anno. Jobb a múltat nem piszkálni.
Persze, hogy lehet szeretni. Az én férjemnek is "mostoha" apja volt, mert a szülei még baba korában elváltak. Ő a "mostoha" apját tekintette mindig igazi apjának, ő nevelte fel.
De feleségednek biztosan van valami oka, hogy nem szereti, azért mert most jófej, még nem biztos, hogy régen gyerekkorában is az volt. Lehet, hogy szigorú volt vele, lehet, hogy nagyon az apja helyébe akart lépni. Lehet, hogy valamivel megbántotta, amit nem dolgozott fel.
Lehet, hogy nekem túl élénk a fantáziám, de ha ennyire kerüli és ennyire nem is akar róla beszélni, és tuti arra gondolnék, hogy bántotta, megverte, vagy szexuálisan zaklatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!