Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezek után hogy lehet szeretni...

Ezek után hogy lehet szeretni egy apát?

Figyelt kérdés

A sors fintorából újra itthon kötöttem ki... 25 vagyok, és sikeresen megmentődtem egy eleve kudarcra és katasztrófáa itélt házasságtól, ezzel viszont csak azt értem el, hogy az egyik pokolból a másikba jutottam... haza...

Az anyukámat és a tesómat nagyon szeretem, apámmal viszont nem lehet kijönni...

Anyámat lábtörlőnek használja, és ez engem annyira zavar, hogy még ha nincs is jogom hozzá, állandóan belep.fázok a dolgaikba, mert nem tudom elnézni anyukám nyúzott fáradt arcát, ami annyira szomorú... A tesómat tönkretette, mert ahelyett, hogy példát mutatott volna neki, illetve példát mutatott, csak nem éppen a legjobbat. Úgy viselkedett mint egy gyerek. Ha valakin gúnyolódni kellett(családtagon) akkor megtette, de amikor a tesóm kezdte, és neki nem volt olyan kedve, akkor lebunkózta, letahózta, üvöltözik mindenen. A tesóm telesen elvadult. Hülye haverjai lettek, már ő is felnőtt, nem engedi hogy beleszóljon bárki is. Balhé balhé hátán, és az utálat. Mi (anyu meg én) próbáltuk mindig is tompítani ezeket, pl, ha apám tahózótt, akkor ráüvöltöttem, inkább üvöltözzön velem, mert én tudom, hogy jó úton vagyok, de a tesómnak mindne vezsekedés egyre rosszabbat tett, és ez megy már... egek, idejét se tudom... minig.

Mára annyir általános, hogy apám mindenért megcsinálja a balhét. "hogy eszel! hogy beszélsz! hogy nézel ki! Sós a krumpli! vagy tiszta sótlan"

Szóval mindenért üvöltözik. Anyám meg tűr.. Elválni nem tud, mert nem tudja kifizetni apámat.

Persze ha apám jókedvében kibékül anyuval, akkor mindenkinek jópofát kell hozzá vágnia...

Egyik reggel is kérdezek valamit, rögtön üvöltve válaszolt...

Anniyra elegem van már az egészből, hogy szinte már utálom a saját apámat...Ez szemétség tőlem igaz?

Elköltözni sajnos nem tudok, mert minimálbérből nem nagyon tudok elmenni. Állást keresek, mert kaphatnék több fizetést, de sajnos eléggé rossz a helyzet.

Így állandóan stresszbe vagyok, meg az is igaz, hogy anyát biztos nem hagynám így itt.

Bár gyanítom, ha mindneki elmenne otthonról, akkor, minden rendben lenne, mert anyu befognáa száját, apámnak tökéletes lenne....

Más apa szeretgeti a gyerekét, ő meg folyamatosan azt mondja, hogy huzzunk el p.cs.ba... meg minden a mi hibánk...

Gyerek voltam még. Ferdén nőttek a fogaim, és egyébként egy sokat nevető lány voltam mindig is. Nem vagyok ronda mégis, az mondta nekem, mert éppen nem volt kedve a vidámságomhoz, hogy olyan ronda vagyok mit vihogok...

Hát gondolhatjátok...

Hogy lehet egy apa ilyen? Egyébként azóta rndbe jöttek a fogaim:) De a kapcsolataim mindig káoszba fulladnak.. Tudom, hogy ezen nekem kell változtatnom, de semmi esetben sem szeretnék ilyen kapcsolatban élni 50éves koromban...

Mit tegyek....?

2010. jan. 11. 11:08
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Apád valószínűleg egy életkedvét vesztett, szerencsétlen "lumpenproli", aki nagyon komoly önértékelési zavarokkal küzd -nagy az esélye, hogy gyermekkorában beleégett magatartásminták is súlyosbítják a helyzetet-. A hatalom és a megbecsülés iránti vágy miatt érzett kielégítetlen éhsége miatt viselkedik így. Ez az ember soha nem fog megváltozni. Egyetlen lehetőséged van, menekülési utat kell tervezned.
2010. jan. 11. 11:29
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát mis is hasonló cipőben járunk,bár mi már a nőveremmel nem lakunk otthon,így anyu kűzd apám hülyeségeivel...állandóan üvolt,kritizálódik,otrombán és trágárul beszél,ha 7végén nem dolg akkor megnézi az üveg alját,amitől még durvábban viselkedik...szóval ez már változni nem fog és nem is akar magán változtatni! Sztem,ha tudsz csinálj magadnak minél több programot és csak alvásra érj haza,na és anyudat is vidd magaddal,legalább kiszellőzteti a fejét! Légy anyud mellett,mást nagyon tenni nem tudsz és kitartás!
2010. jan. 11. 11:32
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Hat ez tenyle nagyon szornyu minden amit itt irsz,en apam is ilyen!Marmint allandoan csufolodott velunk:-(hat nem irigyellek, en 19evesen elkoltoztem,de ensem vagyok jo passzban most sajnos,kulfoldon elek a parommal akivel eleg sok a gondunk ugy altalaban!:-( hat az javasolnam,hogy anyukaddal esetleg ha kulon tudnatok menni valahogy csak meg lehetne oldani, eladni a hazat,es 2 kisebb lakast venni egyiket neked meg anyukadnak, masikat tesodnak meg apadnak, akkor talan jobb lenne mindnyajotoknak!!!nem ertem mi jogon csufol ki egy apa a sajat gyereket,engem az orrommal csufolt,meg a labujjaimmal mert ferdek,de nem tehetek rola,sem az orromrol sem,hogy gorbe:-( olyan szomoru ez,hogy masoknal is megy ez!!!nagyon nem tudok segiteni,de szerintem,ha nem birod idegileg es egy kis erod is van ahhoz ,hogy kulfoldre menj esetleg akkor keress bebiszitter melot valahol a neten,es menj amerre latsz!en nagyon felek,hogy ha esetleg haza kell mennem ujra, nem birnam, mert otthon egyfolytaban sulyos depressziom volt,mondjuk itt meg szorongas alakult ki nalam,sulyos almatlansaggal,de most hogy 2honapja szedem a gyogyszert kicist jobban vagyk!!!Nehez az elet.Irj majd ,hogy mi a helyzet,Sok szerencset,es Boldogsagot kivanok neked a jovoben! 21/L
2010. jan. 11. 11:36
 4/5 A kérdező kommentje:

Hát így élünk mi is... Csak ő még nam fetreng a piától. Nem veti, meg de nem részeg..

De ha a családját végig nézem, akkor ... háhááá... nem kell sok hozzá..

És valóban ő aztán mindnekinek meg tudja mondani, a frankót. Csak ezt fordítva nem viseli el...

Aza baj, hogy anyum, ha kibékülnek, akkor csak azért hogy végra pár napig csönd legyen képes vele egy véleményen lenni. Ezt persze megint nem bírom, és meg is szoktam mondani, hogy hogy van az hogy tgnap még nekem adtál iagazt?! Ma meg vele vagy egy véleményen? Erre az a válasz, hogy miért akkor megint ordibálást akarsz?! Hát akkor meglesz....

Anyukámnak a legnehezebb...

Hát azon vagyok, h elhúzzak a fenébe... MEg is mondtam neki, hogy ha én egyszer elmegyek, akkor biztos hogy a büdös életbe felé nem nézek. Anyát megnézem, meg sokat fogok menni hozzá, de ő nem érdekel innentől...

2010. jan. 11. 11:38
 5/5 A kérdező kommentje:

Szia Te külföldi:) Hát én nem tudok elmenni, mert a családomat egyébként nagyon szeretem, és ők is engem:) De az apám családaja... Hát.. inkább nem mondom.:)

Ne szedj gyógyszert Te drága... Hagyd el a párodat.. Még fiatal vagy!! Én ezért léptem ki az "eljegyzésből" mert nem akarom úgy végezni mint anyukám..

A házat nem akarom eladni, mert az az én drága nagyszüleim építették... :'( nagyon nagyon szeretem őket, bár már csak a mama van... Annak a háznak nagyobb a jelentőssége, mint bármi másnak...

2010. jan. 11. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!