Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Te mit szólnál hozzá, ha...

Te mit szólnál hozzá, ha anyád olvasná a naplódat (hosszú)?

Figyelt kérdés

Bocs a kifejezését, de én irtó rossz viszonyba vagyok vele. Hosszú lenne leírni a sztorit. A lényeg, hogy ikerlakásban laktunk mamámékkal. Apukám 6 éve meghalt rákban, és ugye voltak nekünk is földjeink. Az apai nagymamámék laktak mellettünk, és utána egymásra mutogattak, hogy miattad meg miattad halt meg a férjem/fiam. Utána pedig mamáék elkezdték eladni a földeket, és mivel anyámnak köze nem volt hozzá, így persze, hogy nem látott belőle egy fillért sem. Az egyik volt a nevén, de csak valami olyasmi dolog miatt, hogy meglegyen az őstermelőije. Na mindegy, ezt a részét nem nagyon értem, de ahhoz a földhöz sem volt semmi köze. Régebben még írásba is adta, hogy csak amiatt kell neki. Tudni kell, hogy már 3 éve nem állnak szóba egymással mama meg anya. Pedig közös volt az udvar, nap mint nap találkoztak, egy köszönésre sem méltatta a drága édesanyám őket. A probléma ebből fakad. Én meg mindig is jóban voltam velük, beszélgettünk, átjártam hozzájuk. Ő ezt úgy vette, hogy uszítanak ellene. Pedig nem. Szóval neki ez a fő problémája, hogy tartom velük a kapcsolatot. Idén áprilisban elköltöztünk, mert anyám már végleg nem bírta. Tudni kell, hogy az általános iskolába, ahová jártam, ott ő tanár volt, és engem nagyon zavart. Meg az hogy meghalt apukám, onnantól kezdve a család inkább szétszéledt, nem összekovácsolódott. Nagy vonalakban ennyi lenne a történet. Eltűröm anyámat, mert muszáj, mert ő a gyámom, meg ő tart el. Lehet csúnya dolog ilyet írni, de jobban örülnék neki, ha ő halt volna meg, nem édesapám. Ebből gondolhatjátok, hogy milyen a viszonyunk. Nálam ott vágta el teljesen magát még 2012 KARÁCSONYÁN, hogy azt mondta, hogy bárcsak meg sem születtem volna. A sulink mellé költöztünk, én eddig kolis voltam, 2 percre van. A koliban is úgy kellett szólnom, hogy segítsenek, hogy had maradhassak kollégista. Ebből megint lehet egy következtetést levonni.

Én idén elkezdtem naplót írni, hogy majd milyen jó lesz visszaolvasni. Mivel nem volt eldugva, ő pofátlanul elolvasta. Azt hazudta, hogy csak az első oldalát, de mint kiderült a napok során, hogy a többit is, az egészet. Nekem erről az a véleményem, hogyha közelebb akarsz kerülni a lányodhoz, akkor beszélgetni kell vele, nem beleolvasgatni a magánéletébe. Ennyi nekem is jár. Tegnap meg azt mondta, hogy amíg az ő lakásában lakok, addig joga van elolvasni. Eszem megállt. Ja igen, és a legjobb dolog, hogy sosem hazudok, nem is tudok úgy vélem. Erre ő beszél folyton valami jósnővel, az adja alá a lovat, hogy én nem vagyok szava hihető meg ilyenek. Múltkor meg azt mondta, hogy valami játékot játszok. Mondom jó tudni. Meg hogy én miért vagyok kedves mindenkivel...hát, tőlem mindenki azt kapja vissza, amit ad. Másrészt a testvérével is soha nem tartotta a kapcsolatot, csak az utóbbi pár évben lettek nagyba. Na hát még ő hogy osztja neki az észt meg a saját anyja is ellenem hangolja. Ez pedig a másik. Az anyai nagyanyámról is egy külön regényt lehetne írni. A falu pletykása, templomba jár, de mihelyt kilép az ajtón már a másikat szidja.

Mielőtt jönnének a kommentek, elmondanám, hogy én anno próbáltam kedves lenni anyámmal, de valahogy sosem úgy alakultak a dolgok, ahogy terveztem. Részéről mindig a lecseszés, pedig több kedves gesztus is volt felőlem. Én ezt feladtam (mielőtt mondanátok, hogy de, próbálni kell, higgyétek el, hogy belefáradtam). Lehet, hogy később majd rájövök, hogy hú de jó lett volna. Nem nagyon érdekel. Ilyet is csúnya írni, de ha valaki kimondja, hogy "anya" nem ő jut eszembe, és semmit sem érzek iránta.

16/L

2015. júl. 7. 14:14
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Mellékes igen, de végül is abból tud meg rólam ilyen dolgokat. És szerintem nem ez a módja, hogy ha közelebb akar kerülni hozzám. Ezzel meg megint végleg elvágta magát. De aztán még pofátlanul arra hivatkozik, hogy ott olvasta..
2015. júl. 7. 14:46
 12/23 A kérdező kommentje:

Meg én egyházi iskolába járok. És anno amikor le kellett adni a jelentkezést, én februárban raktam ezt előre. Ezzel is baja volt, hogy én minek jövök ide...erre állítja, hogy támogatott meg stb. A továbbtanulási terveimet most sem támogatja. Akkor sem támogatta, mégis bevált. Mondtam, hogy köze nincs hozzá hová akarok menni, csak mert ő nem akarja, attól úgy is odamegyek, ahová szeretnék (ha felvesznek).

Ha már támogatás. A tanári pályáját is nem az ő anyja indította be, hanem az a nagymamám, akivel szóba nem áll. Ezt is tagadja. Pedig az ő anyja ellenezte, hogy apukámmal együtt legyenek, és azért költöztek melléjük...aztán most mindent tagad, pedig ott van írásba adva feketén/fehéren, amikor a pénzt kérte tőlük.

2015. júl. 7. 14:59
 13/23 anonim ***** válasza:
25%
ne írj naplót, vagy ha igen dugd el. 16 évesen lehetnél élelmesebb. Tojnék az egészre és mennék mamámékhoz lakni, aztán döntse el a bíróság mi legyen(az is jó pár hónap) és anyád is észbe kapna. ne csak ide írogass hanem mondd el ezt anyádnak is, ha pedig nem fogja az adást nézz át rajta ezentúl
2015. júl. 7. 15:00
 14/23 A kérdező kommentje:
Azóta el van dugva biztosabb helyre. De azelőtt is a szekrényemben volt, csak hát kutat meg egyebek. Elhiheted, hogy már nem egyszer elmondtam neki a véleményemet...mindent, amit ide leírtam, ő tisztában van ezekkel a dolgokkal. Csak amint mondtam az a b**i jósnő, akit az életének tart, mindig ellenem hangolja, és ráhallgat.
2015. júl. 7. 15:03
 15/23 anonim ***** válasza:
40%

"irattam vele hashajtót (naplóból tudja), ami mellesleg nem is magamnak kellett, hanem a koliban terítősök voltunk és mások vízébe öntöttem.."

no comment..itt ment el a kedvem attól, hogy segítsek.egyébként dönthetsz arról, hogy hol szeretnél lakni. gyámügyhöz fordulj mondd el a helyzeted, és hogy szívesebben élnél a nagymamádnál.

2015. júl. 7. 15:40
 16/23 anonim ***** válasza:
92%
akkor pedig nézz át rajta, ha nyafog neked az életről, mond hogy arra ott van a jósnője,mondja el neki.én hagynám ezek után őt a fenébe, nem olyan egyszerű megtenni,de amint megteszed az első lépéseket, már azon csodálkozol, hogy miért nem cselekedtél előbb.
2015. júl. 7. 15:41
 17/23 A kérdező kommentje:

#15 Bocsesz, nem az én ötletem volt, de valakinek meg be kellett szerezni a dolgot..diák csínyek közé tartozik...egyébként a tanárok vízébe ment, nem gyerekébe.

#16 Most már nekünk mondhatni nem mond semmiféle ilyen dolgot, hogy mi van vele. Még ha kérdezed is leráz 2 mondattal..sokszor azon vagyok, hogy hozzá szólni sem érdemes, mert csak nézi tovább a tévét vagy a laptopját...volt már hogy mondtam neki hogy csak 5 percig figyeljen rám, megtette, mondott valami 1-2 mondatot egy regényemre aztán viszlát.

2015. júl. 7. 15:48
 18/23 anonim ***** válasza:
50%
Költözz a nagymamádhoz.
2015. júl. 7. 16:51
 19/23 anonim ***** válasza:
88%
Nekem meg kétszínű az anyám.. Szintén tanár, több diplomás, mindenkivel rém kedves, aztán közbe egy nagy szinész, anno az én naplómat is elolvasta... Én elég pikáns dolgokat is leírtam... :/ ahogy leérettségiztem, mentem vidékre továbbtanulni. A világ legjobb döntése volt. Előtted az élet, próbáld meg nem az élet jó oldalát látni, nem anyáddal kell majd leélned az életed. :) Ne hagyd, hogy komplexusokat okozzon, gátoljon bármiben is. A saját céljaidra-életedre koncentrálj. :)
2015. júl. 7. 19:07
 20/23 anonim ***** válasza:
85%
Szóval élet jó oldalát lásd :D a pozitívra koncentrálj. Anyádnak biztos van valami bibije, azért próbálja mások életét irányítani. A sajátjával se elégedett.
2015. júl. 7. 19:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!