Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 20 évesen megtiltani a fesztiv...

20 évesen megtiltani a fesztivált?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Anyumékkal élek még, egyetemre járok, még van egy vizsgám, a többi sikerült. Ma nem keltem fel 6kor, ahogy terveztem (elaludtam) , anyum meg kb 8kor leordította a fejem (erre keltem) hogy úgy látja nem akarok tanulni, ha nem lesz meg a vizsga nem mehetek nyáron fesztiválra. Mennyire normális ez, hogy 20évesen meg van szabva hogy mikor mehetek? Ráadásul egyértelmű hogy tanulni akarok, nem azért járok egyetemre hogy telibesz*rjam...

Gondolkoztam rajta hogy ha így lesz (megtiltja) elpakolok innen, de akkor csak elmérgesedne (az amúgy nem olyan rossz) viszonyunk.

2015. júl. 7. 10:03
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
18%

Nem értem, kik írják ezt, hogy nem tilthatja meg. Persze, hogy nem tilthatja meg, a férjének sem tilthatja meg, hogy elmenjen kocsmázni, vagy k..zni. Megmondja, hogy ne menjen, aztán ha mégis elmegy, akkor utána majd áll a bál, vagy mire hazaér, ott lesz a bőrönd az ajtó előtt.

A 20 éves ifjú hölgy, ismeri az anyukáját, pontosan tudja, mi az ábra, mik a szabályok a házban, mik az elvárások, jogok és kötelességek. Mit szabad, mit nem, minek mi a következménye. Attól, hogy kívülállók itt oltják a lányt, hogy nincs joga az anyjának beleszólni az életébe, ez még nem fog megváltozni.

2015. júl. 7. 13:35
 32/39 anonim ***** válasza:
0%
#11 szerinted ha húsz évesen a szülő tartja el a "gyerekét" és ő fizetné a fesztivált nem tilthatja meg neki?
2015. júl. 7. 13:41
 33/39 anonim ***** válasza:
94%

25! De tudom milyen ez. Tudom milyen aggódni, félteni, ülni az ágya mellett, műtétre vinni, illetve felkészülni rá. Két gyerekem van.

Én vállaltam őket minden anyagi és érzelmi vonzatukkal, nem ők kérték, hogy megszülessenek.

Sem a tisztelet, sem pedig a szeretet nem alap illetve elvárás.

Nem vagyok tökéletes, de nem játszom azt a gyerekeimmel, amit anyám velem játszott.

2015. júl. 7. 14:30
 34/39 anonim ***** válasza:
84%
Azok pontoznak le, akik szerint parasztság, mikor a "kedves" szülők az erejüket fitogtatják a felnőtt gyerekükkel szemben. Komolyan, néha olyan érzésem van, mintha itt az oldalon egesek arra maszturbálnának, hogy minél jobban "bűntessék" a fiatal felnőtteket. Dögöljenek bele valami gyári munkába, ne legyen egy perc szórakozásuk, a szülők b*sszák ki őket a híd alá abban a pillanatban, hogy betöltötték a 18-at, de kussoljanak és egész életükben hunyászkodjanak meg egy sarokban, mintha valami megtűrt férgek lennének... Ez nektek miért jó? Mifelénk a szülők számára egyértelmű, hogy nem csak megcsinálják a gyereket, adnak neki enni, meg a többi alapvető dolgot, de minden számon tartva, mert lehet vele dobálózni, meg érzelmileg zsarolni. Az én családomban még az utolsó korcs kutyával is szebben bánunk...
2015. júl. 7. 16:01
 35/39 anonim ***** válasza:
11%
Egy fiatal felnőtt már nem így beszél, így egy tini beszél, ahogy te, "kedves" utolsó (bocsi az idézőjelet tőled kontrollcéztem). Egy felnőtt TESZ, nem pedig rinyál. Ha otthon akar maradni és tanulni, akkor beszél az anyukájával, nem itt tolatja magának az oltóanyagot a gyk-n. Ha meg nem akar otthon maradni, akkor megy dolgozóba és amellyett tanul (ilyen opció is van, nemcsak a gyárban a szállítószalag). Na mindegy nekem se volt több eszem 20 évesen, nem azt mondom, de arcom se volt akkora az is biztos. :)
2015. júl. 7. 16:10
 36/39 anonim ***** válasza:
87%
Tuolsó, most küldjem el az anyakönyvi kivonatomat? Felnőtt vagyok, otthon sem lakom, de nekem igenis furcsa, ha valaki ilyen szintű megvetéssel bánik a saját gyerekével. Én vagyok a hülye, mert a családom sosem kezelte semelyik tagját úgy, mintha valami megtűrt kis senki lenne, akinek szava nincs, semmit nem érdekel? Én kérek elnézést. Nekem még mindig furcsa így viselkedni valakivel, aki nem valami borzalmas bűnöző, csak annyi, hogy fiatal.
2015. júl. 7. 16:16
 37/39 anonim ***** válasza:
16%
33, felnőtt gyerek nem létezik. Vagy felnőtt, vagy gyerek. Ez a 20 éves lány ugyan testmagasságban már nem lesz nagyobb, de azért még gyereknek számít szociológiai értelemben, hiszen eltartják, és még tanul.
2015. júl. 7. 16:17
 38/39 anonim ***** válasza:
11%
De aranyos :) Az anyakönyvi kivonatodból nem derül ki, hogy felnőtt vagy-e valójában :) Mi háborít fel ennyire?
2015. júl. 7. 16:24
 39/39 anonim ***** válasza:
17%
De rossz életük volt itt egyeseknek. A 36osnak igaza van attól hogy valaki fiatal még lehet emberként kezelni.
2015. júl. 7. 20:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!