20 évesen megtiltani a fesztivált?
Sziasztok! Anyumékkal élek még, egyetemre járok, még van egy vizsgám, a többi sikerült. Ma nem keltem fel 6kor, ahogy terveztem (elaludtam) , anyum meg kb 8kor leordította a fejem (erre keltem) hogy úgy látja nem akarok tanulni, ha nem lesz meg a vizsga nem mehetek nyáron fesztiválra. Mennyire normális ez, hogy 20évesen meg van szabva hogy mikor mehetek? Ráadásul egyértelmű hogy tanulni akarok, nem azért járok egyetemre hogy telibesz*rjam...
Gondolkoztam rajta hogy ha így lesz (megtiltja) elpakolok innen, de akkor csak elmérgesedne (az amúgy nem olyan rossz) viszonyunk.
Mondd meg neki, hogy 13-14 éve jársz iskolába, tisztába vagy a tanulási szokásaiddal.Azért mert nem keltél fel reggel hatkor magolni, még sikerülhet a vizsga. Szerintem érdemes kipihenten tanulni, kevésbé kalandozik el a figyelmed mint álmosan.Ezt mondd meg neki.
Bár ilyen kis piti miatt nekem nem jutna eszembe az elköltözés.Csukd be a szobád ajtaját éjszakára , és mondd meg neki, hogy legyen olyan kultúrált és ne üvöltözzön reggel nyolckor, mert még alszol.Engem ez zavarna, nem az, hogy azt mondta, hogy nem mehetsz fesztiválra(nyilván nem komolyan gondolta)
Amíg eltartanak, velük laksz, nem tudsz megállni a saját lábadon, jogosan szólnak bele, hogy mit csinálj, tanulj inkább, és ne fesztiválozz. Addig ugyanis gyerek vagy, még akkor is, ha közben szavazol a választáson.
Felnőtt majd akkor leszel, ha a saját lábadra állsz, fizeted a saját lakhatásodat, rezsidet, kajádat stb. Akkor senki sem fog beleszólni, hogy mennyit fesztiválozol.
Ahogy többen is írták, ha anyukád tart el, ő fizeti a jegyet a fesztiválra, akkor még gyerek vagy és ő mondja meg, hogy mit tegyél. Ha viszont te ki tudod fizetni a jegyedet, akkor nem mondhatja meg, hogy elmehetsz-e vagy sem.
Elmérgesedne az amúgy nem olyan rossz viszonyotok? Az elköltözésednek oka van, ha ezt ő nem tudja megérteni, akkor az az ő baja. Ő miért nem gondol arra, hogy nem bánok így a gyerekemmel, aki már nagykorú, mert elmérgesedhet a viszonyotok. Ezek szerint őt nem érdekli, így viszont téged sem kell érdekelnie. De vannak gyenge jellemek, mint amilyen ezek szerint te is, hogy nem jelzik a gondjukat, mert nem akarnak veszekedni vagy összeveszni a másikkal, így inkább folyton elviselik azt, hogy másodrangúak. Pedig az ilyen oda-vissza működik. Talán így rájön, hogy a tettének következményei vannak, mert lehet még nem elég idő ahhoz, hogy ezt felfogja.
Köszönöm a válaszokat!
Igazából engem is ez zavar, hogy ezzel próbál megfogni, maga a "bánásmód", nem is annyira a fesztivál, csak a mai veszekedés tárgya ez volt. + Nem értem miért kell összekapcsolni a két dolgot, már rég vége lesz a vizsgaidőszaknak, amikor lesz ez a bizonyos fesztivál, szóval a tanulás rovására sem megy, de több dologgal is volt már így hogy nem 'tanuló időben' volt, mégis ez volt, hogy "nem mehetsz, ha nem ..."
Valaki írt privátban, hogy lehet tudna segíteni hol laknom. Ha elköltöznék itthonról lenne hova mennem, de köszi azért! :)
olyan korlátoltak vagytok. ha egyszer egyetemre jár, tanul és úgy néz ki sikerültek a vizsgái is, akkor ne szórakozzon a nyáron, mert még nem tartja el magát?
persze, el lehet menni nyári melóra megkeresni a fesztivál jegy árát(mivel ezek nem 2ft-ba kerülnek)
de a kérdező nem írta, hogy anyagi gondjaik lennének.sőt azt sem írta, hogy ő fizeti -e a fesztiválra a jegyet. de persze 20 évesen már elvárható, hogy az extra dolgokat maga fizesse.
de attól még nem kéne ilyen lenéző stílusban beszélni a kérdezőről, meg hogy még gyerek meg büdös munkakerülő.. inkább tanuljon valaki 22-23 éves koráig, minthogy utána egész életében egy gyárban szenvedjen.. én nem tekintem csak azért gyereknek mert még tanul..és ha szerintetek helyes lenne egész nyárra bezárni otthon, akkor gratulálok.
Anyád nyilván azon az értelmi szinten van, mint az itt írogatók.
Most figyelj a pontozásra és ítéld meg magad, hogy mit bizonyít.
Senki sem írta, hogy helyes lenne bezárni egész nyárra a szobájába. Azt írták többen is, hogy az anyja olyan módszerekkel fenyíteni amilyennel akarja, és nem tehet ellene addig semmit, amíg nem tudja magát eltartani.
Ha azt mondja az anyja, hogy nem mehet fesztiválra, mert nem fogja megvenni neki a jegyet, és neki nincs rá pénze, akkor, nem fog tudni elmenni és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!