Sziasztok! Anyumékkal élek még, egyetemre járok, még van egy vizsgám, a többi sikerült. Ma nem keltem fel 6kor, ahogy terveztem (elaludtam) , anyum meg kb 8kor leordította a fejem (erre keltem) hogy úgy látja nem akarok tanulni, ha nem lesz meg a vizsga nem mehetek nyáron fesztiválra. Mennyire normális ez, hogy 20évesen meg van szabva hogy mikor mehetek? Ráadásul egyértelmű hogy tanulni akarok, nem azért járok egyetemre hogy telibesz*rjam...
Gondolkoztam rajta hogy ha így lesz (megtiltja) elpakolok innen, de akkor csak elmérgesedne (az amúgy nem olyan rossz) viszonyunk.
Húsz éve ismered anyádat, jobban tudod nálunk, hogy ez a kirohanás mi volt nála, vagy hogy mennyire gondolta komolyan. És igen, nem ártana elmenni a vizsga után dolgozni és összekeresni a jegy árát, nem sértődöttségből, hanem mert 20 éves vagy...
Elpakolni el lehet persze, kérdés, ki járna rosszul vele.
2015. júl. 7. 12:17
22/39 anonim válasza:
hova cuccolnál?
pasidhoz ugye? valszeg nem melózol, így mégis miből tartanád el magadat?
2015. júl. 7. 12:19
23/39 anonim válasza:
Ezen most jót nevettem :) 20 évesen megtiltja? Ha fizeti ha nem akkor sem tilthatja meg, esetleg gátolhat benne mert nem ad rá pénzt. De 20 évesen még egyetem mellett is dolgozni illene és a saját költségeket abból fedezni.
2015. júl. 7. 12:25
24/39 anonim válasza:
Akinek fizetsz és azt teszi amit mondasz, az a prosti, nem pedig a gyerek.
Az édesanyámnak volt hasonló nevelési stílusa. Amit elért vele, hogy a bátyám nem is beszél vele, a nővérem négy éve nem látogatja, csak havi kétszer telefonon hívja.
Én 19 évesen költöztem el, hetente beszélünk telefonon. Párszor találkozunk is, de csak mert szükségük van ránk.
Próbál az életembe belemászni, volt hogy zsarolással akart másik munkahelyre kényszeríteni, de szerencsére megerősödtem annyira, hogy hiába próbálkozik, szívbaj nélkül leállítom.
2015. júl. 7. 12:59
25/39 anonim válasza:
Nem, összekevered a dolgot sajnos. A prostitól senki se vár el tiszteletet, viszont nem is tartja el, nem fizet neki egyetemet és nem főz neki húslevest vasárnap. Sőt a lelki világáért se aggódik, meg azért se, hogy nyomot hagy-e az arcán a bárányhilmlő vagy hogy hogyan illeszkedik be az új oviba. A gyerekednek ellenben nem fizetsz semmilyen szolgáltatásért, szeretettel neveled és bízol benne, hogy mire 20 éves lesz, magától is tudni fogja, mi a dolga (ahogy a kérdező is tudja). 20 évesen, ha nem tetszik a rendszer, és a megbeszélés nem használ, akkor ahogy te is tetted, kedves utolsó, menni kell. Csak hát ugye ezzel együtt sok kényelmi szolgáltatástól is elesik az ember, pl húsleves. El kell dönteni, melyik a fontosabb. Teljesen normális dolog huszonévesen külön költözni akkor is, ha teljesen idilli és békés családról van szó.
2015. júl. 7. 13:05
26/39 A kérdező kommentje:
hát képzeld, nem a pasimhoz :D te csak úgy tudtál megélni?
Egyébként nemtudom miből feltételezitek hogy csak hordom itthonról a pénzt, és nem tudnék megélni egyedül. Most jön majd hogy abból, hogy eddig nem költöztem el, ugye?
Aki nem támadólag válaszolt, hanem a kérdésre, annak köszönöm szépen! (igen, annak is aki azt írta hogy amíg velük élek igenis beleszólhatnak a dolgaimba, mert ez sem támadó jellegű, hanem egy vélemény ) viszont az ilyen pasidhoz, mi? jellegű dolgokat hanyagoljuk már :D
2015. júl. 7. 13:09
27/39 anonim válasza:
Lehet, nem írtál róla, de akkor most írhatnál, mert az, hogy gondoskodsz-e saját magadról, fontos annak megválaszolásához, hogy anyukád beleszólhat-e bármibe is. Jó nyilván ordibálva sehogy sem oké, de ahogy írtam is, ennek az okát csak te tudod megfejteni, mert te ismered őt meg a háttérsztorit.
2015. júl. 7. 13:12
28/39 anonim válasza:
Szerintem nincs itt akkora feszkó. Anyuci szigorú: előbb a munka, aztán a szórakozás. Nehéz nem igazat adni neki. Vizsgázz le szépen, aztán mehetsz fesztiválozni - ezt mondja, és nincs ezzel baj. Ha 20 éves vagy, akkor elsős lehetsz, lesznek még keményebb évek is az iskolában. Hát még utána.
2015. júl. 7. 13:17
29/39 anonim válasza:
Az anyád nem tilthatja meg hogy elmenj, legfeljebb nem ad rá pénzt. De ha van rá pénzed akkor szabad a pálya.
2015. júl. 7. 13:22
30/39 anonim válasza:
Kíváncsi vagyok, ki szavazgatja le azokat a válaszokat,amikbe semmi kifogás nincs. :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!