Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg sok egy 20 évesnek...

Tényleg sok egy 20 évesnek napi 7 óra alvás?

Figyelt kérdés

Reggelente 4-kor kelek, 8-kor vacsorázok, fürdök, fekszek. Anyám meg morog velem, hogy este nem lehet leülni velem beszélgetni, mert már ilyen korán fekszem.

Tényleg túl korai?

2015. júl. 5. 20:04
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
93%

Dehogy sok, én 21 éves vagyok és most nyáron éjjel 1-kor fekszem és délben kelek.

Suli időben kb 11-kor fekszem, 7-kor kelek.

2015. júl. 5. 20:06
 2/24 anonim ***** válasza:
63%
de amúgy elég furcsa, hogy ilyen korán fekszel és ilyen korán kelsz.. mit csinálsz 4-kor?
2015. júl. 5. 20:10
 3/24 anonim ***** válasza:
90%
Nem, nem sok. Anyád nem azért morog veled, mert sokat alszol, hanem mert unatkozik este, de emiatt ne cseszd el a bioritmusodat. Annyi alvás kell.
2015. júl. 5. 20:10
 4/24 anonim ***** válasza:
91%

Velem meg azért morognának akkor, mert ha este 10kor fekszem is másnap 10-11ig tudok aludni. Nekem iszonyatos az alvásigényem, ezen felül délután is el tudnék aludni:( De persze nem teszem sohasem.

Unokatesóm meg ilyen, mint te:)

2015. júl. 5. 20:11
 5/24 anonim ***** válasza:
91%
Nem sok, állítólag az az ideális (bár ennél én is valamivel többet alszom). Anyukádnak meg kellene értenie, hogy a korai kelés miatt ez a helyzet, és nem azért, mert nem akarsz vele időt együtt tölteni, akármennyire is igényelné a társaságod, alkalmazkodnia kell az életviteledhez.
2015. júl. 5. 20:13
 6/24 A kérdező kommentje:
Dolgozok. 6-ra megyek, 4:45-kor kell elindulnom itthonról. Felkelek, gyorsan összekapom magam, összedobok két szendvicset és megyek. Nem poénból kelek akkor :D Én is szívesebben lennék fent 1-2-ig, aztán aludnék 11-ig :D De minden harmadik héten ez a helyzet, és minden harmadik héten megy a cirkusz :/
2015. júl. 5. 20:15
 7/24 anonim ***** válasza:
93%
Anyáddal kellene megértetni, hogy a jelzett héten az életritmusod olyan és azt el kell fogadni.
2015. júl. 5. 20:17
 8/24 anonim ***** válasza:
95%
22 vagyok, 8 óra alvás kell, ha napokig nincs, nyűgös leszek :D
2015. júl. 5. 20:46
 9/24 anonim ***** válasza:
84%
Az emberek alvási igényei nagyon eltérőek, leterheltségtől, egészségi állapottól, kortól, lelki állapottól függ, sőt olyan dolgoktól is hogy valaki csak teljes sötétségben tud aludni, beszűrődő fény nélkül, valaki nyitott ajtó mellett nem bír elszenderedni, ha idegenek vannak a házban, akkor nem tud aludni, csak felületesen, valaki állandóan felkel ha mondjuk megszomjazik stb. Ez emberen belül is gyakorta változik, nem hogy két különbözőt néznek. Erre nincs pontos válasz.
2015. júl. 5. 21:01
 10/24 anonim ***** válasza:
75%

Egy felnőtt embernek szüksége van napi 8 óra alvásra!

Én nekem is hasonló a bajom csak én 11 nél előbb soha nem tudok elaludni sajnos ezt szoktam meg, mert sokáig nem volt munkám, az idő alatt amikor tanultam akkor többnyire 10 től kezdődtek az óráim, a régi munkahelyemre csak 2 naponta jártam be mert 12 óráztam és ott a munka idő reggel 7-től este 7 ig tartott, és akkor sem keltem 6 nál előbb mert a munkahelyem gyalog 8 percre volt tőlem.

Amióta a jelenlegi helyemen vagyok gyakran már hajnali 4:50 kor kelnem kell hogy beérjek 5:40 re mert akkor már bent kell lennünk, nálunk a 20 perces kaja szünetet le kell dolgozni és úgy van megoldva 10 perccel előbb van műszak kezdés, és 10 perccel kell tovább bent lenni. De ez a plusz 10 perc szerencsére már az átöltözésé mert mi munka ruhába nem jöhetünk ám haza. Én általában 14:15 kor indulok haza mert átlag 30 perc az út, mivel a céges buszjárat felénk nem jár így sokszor vagy autóval vagy Volán járattal kell mennem, amit fizet nekem a cég, de így is nehezen tudok reggeles műszakba eleget aludni így reggel is amikor kelek, gyorsan felöltözök és már indulok is mindig előtte való nap állítom össze a kajámat hogy ezzel se menjen el az időm. Amikor délutános vagyok akkor szerencsére ilyen bajaim nincsenek, kibírom aludni magam de akkor sem aludhatok 10 ig mert elmegy a délelőttöm :D

Éjszakás meg nekem maga az álom akkor általában 6:40 re itthon vagyok, gyors zuhany és 7 kor már alszok, akkor általában délután fél 3 ig alszom, és utána bőven jut időm mindenre. Amikor nincs bent munkánk ami éjjeles hetemen legalább 2 szer megesik akkor ott alszom a raktárba általában hajnali 1-től hajnali 5 ig mert fél 6 kor már jönnek a főnökök és addigra vissza kell állnom mintha csinálnék valamit, utána ha hazamegyek akkor alszom kb délig vagy délelőtt fél 11 ig és akkor több időm van a saját dolgomra. De igyekszem tartani a napi 8 óra alvás mennyiséget mert ekkor jól is érzem magam. Amikor keveset alszok délelőttös hetemen ami alapból húzós hét mindig, akkor elé nyűgös vagyok hétvégére, akkor hétvégén semmi programom nem szokott lenni, mert akkor kb olyan vagyok mint akit agyon vertek akkor 10 órákat is vígan elalszok.

2015. júl. 5. 21:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!