Hogyan vehetném rá anyumat, hogy engedje meg nekem?
Gondolom, most felvételiztél valahova, és ha ilyen jók az eredményeid, gondolom, fel is fognak venni. Beszéld meg anyukáddal, hogy passziváltatod az első évet, eközben alakítsd az életed úgy, ahogy jól esik, de hagyd meg magadnak a lehetőséget, hogy visszamehess az egyetemre, ha mégis meggondolnád magad.
Mert lehet, hogy te leszel a 100-ból az egy kivétel, de ha általánosságban gondolkozunk, anyukádnak van igaza. Raktáros még bármikor lehetsz, tanulni viszont most kellene, később már lelkileg is nehéz visszaülni az iskolapadba, munka mellett meg főleg megterhelő, minden szempontból.
De természetesen a te életed, neked kell dönteni.
Annak nincs semmi értelme, hogy olyat csinálj, amihez semmi kedved, mert utána úgy is bele fogsz bukni, és az még rosszabb érzés lesz. Ha nincs is kedved egyetemre menni, azért tanulj még valamit, hogy az életben később több lábon tudj megélni.
Találkoztam olyanokkal a főiskolán, akik csak azért jöttek hozzánk, mert anyu, apu így akarta, de ők hamar ki is estek. Annak meg nincs értelme, hogy felvesznek államira, kiesel az első évben, mert nem szereted azt, amit tanulsz, majd fizesd vissza a semmire a képzés díját.
Én megértelek, nyugodtan nézzetek hülyének. Bőven elmúltam 18, családom is van mégsem vonzott soha semmi más, csak a fizikai munka. Minden nyarat 12/16 órába húztam le, a kedvenc a békázás volt meg a rakodás, pedig nem vagyok férfi. Vannak ilyen emberek is :)
Kérdező! Most nyáron menj el, dolgozz (még ha nem egész tisztán is). Ősszel kezdj el valami szakmát tanulni, mert csak a jogsikból manapság nem lehet megélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!