Hogyan vehetném rá anyumat egy horvátországi útra? (lent)
14 és 18 között igen nagy a külömbség.
én nem engedném el. te még szinte kora pubertáns vagy ök meg már majdnem felnöttek.
én nem engednélek el semmi de semmi képpen sem csak ha felnött is megy veletek (már mint 30 feletti felnött anya)
Szia!
ne haragudj, de én sem engednélek el. Legfőképpen azért mert ők 18 te meg 13-14. Nagy a korkülönbség, sok olyan téma felvetődhet (pl:sex) ami nem biztos egy 13-nak hallania / látnia kellene. Másrészről egy 18 éves nem rendelkezik akkora vezetési tapasztalattal. Most gondolj bele ha anyud elenged és az úton pl felborultok vagy belétek mennek, és esetleg te odaveszel anyud az életben nem fogja magának megbocsátani, hogy elengedett. Másrészről (ne haragudj tényleg) de szerintem egy 13-14 éves nem tud (nem mer) nemet mondani, mert ugye buuuullliiii vaaaann, meg ciki nemet mondani... Tudod nagyon sok olyan dolog lehet amibe belerángathatnak és te akkor abban a pillanatban nem is veszed észre, csak utólag mikor már extra gáz van. Meg most mi van akkor, ha a benzinpénzt rád verik Mert ugyebár megtehetik, hisz lehet ezért is vinnének magukkal (hogy ők olcsóbban ki tudjanak jönni). Mi van akkor ha út közben összevesztek (mert teszem azt mersz valamire nemet mondani,ami nekik nem tetszik ) és ott hagynak az út mellett? Ilyenekre gondoltál? Mert teszem azt egy 13 talán Mo másik végéről haza tud valahogy jönni egyedül is (bár elég cinkes), de hogy te külföldről... hát merész gondolat. Másrészről idegennyelvvel hogy állsz? Ha elrabolnak vagy eladnak, hogy s miként meg kihez fordulnál? Na látod, pont ezekért nem fog elengedni. Szerintem próbálkozz 4 év múlva ;)
Sajnos a meghívás nagyon sok esetben nem azt jelenti (felnőttek között) hogy ingyen... csodálkozol majd még, hogy milyen érdekes szófordulatokat tudnak a felnőttek bevetni, csak azért hogy anyagilag az adott fél jöjjön ki győztesen!
De tedd fel magadnak a kérdést leginkább: mit akarhat egy - két 18 éves egy 14 től? (csak úgy általánosságban, ne a helyzetedet nézd) Nem tartod furcsának?
Másrészről meg ha balesetet szenvedsz a külföldi kórház rengetegbe kerül, főleg úgy ha aláírattatnak veled egy idegen nyelvű doksit...
Én is csak abban az esetben engednélek el, ha lenne melletted valaki aki már 30+ és már jó ideje ismerem!!!!!! Mert tudnám hogy rá legalább számíthatsz!
"90 km-re laknak tőlünk, és egyedül járok e hozzájuk, és haza is"
Az teljesen más, ha ismert helyről mész haza! Mert már ismered az utat! Tudod hol kell átszállni, leszállni, mikor jön a következő, ráadásul magyar területen vagy!!!! magyarok között! Azért kíváncsi lennék ha pl Tatára keverednél és le kellene menned Zalaegerszegre ahol az életben még nem jártál és ott is egy konkrét címre térkép nélkül, vajon sikerülne-e segítség nélkül?
18 múlt gondolom akkor kb 22?
"2 és fél éve ismerem őket"
merész kijelentés, de elhisszük. Viszont sok minden változhat hirtelen...
"Nem tartom cikinek, ha nemet mondok"
és a következményeit is felvállalod? Egyedül egy idegen országban az út szélén? (jobb esetben)
"Mire mi kimennénk, kb 3-4 napra rá jönnének ki barátnőm barátjának a szülei (anyja, apja, és öccse is)"
Akkor menj velük...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!