Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan vehetném rá anyumat,...

Hogyan vehetném rá anyumat, hogy engedje meg nekem?

Figyelt kérdés
Szóval az a helyzet, 18 éves vagyok, most érettségiztem le a múlt héten, kitünő eredménnyel, ezen kívül van egy B2-es angol nyelvvizsgám. Ezeket nem dicsekedésképp írtam, hanem mert az elmúlt egy-két évben rájöttem, nem szeretném tovább folytatni a tanulmányaimat, hanem inkább valami fizikai munkát szeretnék vállalni. Egy állás meg is tetszett, ez pedig a raktáros. Anyum azt mondja, hogy én ennél több vagyok és nem hajlandó támogatni benne, egyedül pedig nem tudnám a költségeket kifizetni, gondolok itt a különböző targoncák vezetési engedélyére stb... , de én mégis szívesen csinálnám ezt a munkát. Legalább próba szinten, aztán ha nem tetszene, még mindig bele tudnék kezdeni másba.

2015. jún. 26. 02:17
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
75%
Kezd csak el szépen az egyetemet, mellette diákmunkázhatsz. Ne aggódj, se perc alatt elmegy majd a kedved az éhbérért kínált szar melóktól.
2015. jún. 26. 02:23
 2/15 A kérdező kommentje:
De ez a probléma, engem nem érdekel az egyetem. Semmi kedvem hozzá, csak a környezetemben mindenki rámerőlteti, hogy márpedig nekem VAN kedvem hozzá és márpedig én BE FOGOK IRATKOZNI egyetemre mert ők ezt akarják :D
2015. jún. 26. 02:41
 3/15 anonim ***** válasza:
71%

Gyári munkás lehetsz 10 év múlva is,hidd el nem nagy karrier.

Viszont, ha az egyetemet kihagyod, lehet örökre bánni fogod.

Most 18 éves fejjel így ggondolkodsz,aztán pár év múlva már máshogy.

Nem beszél anyukád hülyeséget és a környezeted sem.

Tudod mennyi mindent csinálnék én másképp mai fejjel,ha ma lennék 18 éves?

Inkább nem sorolom fel.

Az életed a tiéd,úgy szúrod el,ahogy akarod.

Aztán 5 év múlva ki ne tegyél ide olyan kérdést,hogy "nem tudom mit kezdjek magammal, elszúrtam az életem... "

Gondolkozz kicsit!

27F

2015. jún. 26. 04:38
 4/15 anonim ***** válasza:
71%

Megértelek Téged, és anyukádat is és az elöttem szólókat is.

18 éves vagy, igazából felnőtt, de közben még addig van hátra.

Kompromisszumos megoldást kellene találni

PL: RAKTÁR: Van 2 éves okj-s képzés logisztikusnak, azt elkezdheted, ha tetszik, akkor az egyetem beszámítják, ha nem tetszik, akkor is lehetsz valami irodista a Raktárban, vagy ha egyáltalán nem akarsz akkor egyáltalán nem, de elmondhatod, hogy te meg tetted a magadét, és közben megfűzheted anyukádat, hogy azért a targoncás vizsga sosem árt, mert nyugat felé haladva egy targoncás többet keres, mint otthon egy középbeosztású bankár.

2015. jún. 26. 05:39
 5/15 anonim ***** válasza:
53%

5-ös.

Te biztos egy boldog, 3 műszakban dolgozó gyári munkás vagy 8 elemivel.

Lehet egy OKJ tanfolyam elvégrztél.

Tudod mit? Kívánom, hogy a gyereked is a gyárba izzadjon felnőtt korában... szegény kölyök.

És én,meg a másik 2 a hülye? :D

Ja,mert idegen nyelvekkel, meg diplomával biztosan nehezebb boldogulni az életben.

Gratulálok.

Tudod mit?

Legyen igazad, legyen egy jó napod...

3-mas voltam.

2015. jún. 26. 07:03
 6/15 anonim ***** válasza:
37%

Nyilván diplomával és nyelvekkel könnyebb az élet. De

1. a kérdező beszél angolul.

2. a kérdezőnek szabad akarata van

3. a kérdés nem arra vonatkozik, hogy menjen egyetemre vagy sem, hanem, hogy az anyukájával hogy jutnak egyességre, mert emitt a szabad akarat amott a pénz.

2015. jún. 26. 07:13
 7/15 anonim ***** válasza:
47%
:) igen, te meg a masik 2 a hlye.... Nem vagyok gyari munkas,de ha az lennek is tobb eszem lenne mint neked. 2 idegen nyelven beszelek, szakmam van,es egy 3/4ig elvegzett egyetemem, de valoszinuleg inkabb meg egy szakmat csinalok.
2015. jún. 26. 07:17
 8/15 anonim ***** válasza:
61%
Dolgozz raktárban és kezd el egy egyetemet levelezőn mellette. Lehet a raktározáshoz is köze, pl logisztikai mérnök
2015. jún. 26. 08:11
 9/15 anonim válasza:
64%

Én édesanyanád véleményét támogatom. Tényleg, ha más miatt nem, a társaság miatt menj egyetemre! Nem csak a tanulásról szól ott az élet, hanem a bulik, csajok, stb., ezt kár lenne kihagyni. Továbbá a legtöbb ténylegesen életre szóló barátságot egyetemen kötöd, nem meló közben :)

Ha más nem, iratkozz be főiskolára valami szakmát adó szakra, éld ki magad egy kicsit, aztán elmehetsz akár krumplit szedni is :)

2015. jún. 26. 08:14
 10/15 anonim ***** válasza:
82%

Szia! Szerintem is hiba lenne kihagyni az egyetemet, ilyen jó képességekkel! :) Én azt mondanám neked, beszéljétek meg anyuddal, hogy ha elmész egyetemre, ő támogat, és kiválthatod ezeket az engedélyeket, aztán suli után melózhatsz majd, azon a területen amit akkor választasz!

20/L

2015. jún. 26. 09:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!