Szülők! Elengednétek a 17 éves lányotokat stoppal
külföldre rokonokhoz?
Ha felnőtt, önálló nő lenne, se. Enyhén szólva veszélyes vállakozás, ezt igazából szerintem nem kell magyarázni, mindenkinek eszébe jut magától is pár sztori a hasonló vállakozásokról. Gyűjtsön rá ezen a nyáron, és menjen látogatóba a következőn. Gondolom most rá van pörögve, de egy idő után fel kell fogni, hogy nem lehet mindent azonnal megkapni, ami éppen eszünkbe jut (kivéve ha csilliárdos az ember :) ). Jelen esetben inkább halassza kicsit el (gondolom jövőre is ugyanott fog lakni a nagynéni), ha összegyűlt rá a pénz, akkor meg nyugodtan elmehet vonattal, vagy bármivel, csak ne így.
2015. jún. 24. 16:08
Igen, egyébként alapvető dolgokon vagyunk itt többen megütközve.
A férjem felnőtt és ráadásul férfi is (mily meglepő mindkét adat). Nem örülnék, ha stoppal indulna neki külföldnek. Nem mondom, hogy "nem engedném", mert egy felnőtt kapcsolatban nem igazán lehet ilyet mondani, de a célom az lenne, hogy ne menjen STOPPAL külföldre.
2015. jún. 24. 16:10
13/51 A kérdező kommentje:
Én nem akarom hogy menjen, nem is tartom szorosan a kapcsolatot a nővéremmel, annyit tudtam tenni hogy beszéltem vele és befogadná pár napra. Szóval ezt a lányom találta ki hogy megy, nem én. És nem is azért hogy a nénikéjével legyen (ő csak szállásnak kell neki) hanem várost nézni akar, barátokat szerezni stb. Ha lenne pénzem az útra adnék neki, de nincsen. És ha vele menne a pasija és ketten stoppolnának? 20 éves.
2015. jún. 24. 16:14
Ezt sem szülő kérdezte.
A filmekben jó móka, de a valóság nem egy film. Egy fitying nélkül, fiatalkorúként elindulni a nagyvilágba eléggé aberrált ötlet.
2015. jún. 24. 16:14
Pont ezt akartam én is írni, mint az előttem lévő. Elutaznak egy kanyi nélkül. Útiköltségre nincs pénzük, de az idegen országban, főleg ha nyugaton ott állnak... oké, és hogyan tovább? Kaja honnan lesz, miből lesz? Koldulnak? Utcazenészkednek?
Ha a nagynéni a Balkánon (vagy azon túl), Oroszországban, vagy délkeletre lakik... na abba már bele sem akarok gondolni.
2015. jún. 24. 16:19
Szerintem ezt a 17 éves leányzó írja. Egy anya sem kérdez ilyen hülyeséget, hogy ha menne a pasija akkor az jó?
Mert felnőttek tudják, hogy pofátlanság idegent vinni olyan helyre ahol magad is vendég leszel. Arról nem is beszélve, hogy 2 embert meg nagyon nem fognak felvenni a kocsiba.
Kedves 17 éves leányzó. Ha menni akarsz akkor tegyél is érte. Menj diák munkázni, legyen pénzed.
2015. jún. 24. 16:21
Kizárt dolog. Pedig én aztán nem tartom rövid pórázon a lányaim, vonattal, repülővel mehetnek minden további nélkül ahova akarnak, de stoppal nem engedném el. Nem tudhatod ki mellé száll be. Persze lehet, hogy jó buli lesz, meg kedves emberekkel fut össze, de ugyan így beszállhat egy molesztáló vagy egy emberrabló mellé. Elveszik az iratait a pénzét, sose jön haza.
2015. jún. 24. 16:22
Így nem engedném el. Csak normálisan.. busz, repülő, stb.
2015. jún. 24. 16:22
20/51 A kérdező kommentje:
A nővérem ad nekik vacsorát, meg ott alszanak. Napközben meg a zsebpénzükből gazdálkodnak.
Kapcsolódó kérdések: