Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan várja el a volt...

Jogosan várja el a volt férjem, hogy megoldjam a gyerekek felügyeletét? Ki kell fizetnem a kiesett fizetését, ha eljön fiz. Nélküli szabadságra?

Figyelt kérdés

3 gyermekünk van. Már év elején beosztottuk, hogy a nyáron mikor, kivel és hol lesznek.

Ez a hét az apjuké, de mivel nincs már szabija (júliusra van 5 napja, de azt nem tudja most kivenni) úgy beszéltük meg, hogy a gyerekek napközis táborban lesznek, amit ő fizet. Vasárnap kibökte, hogy ő nem fog 75000Ft-ot kidobni az ablakon a táborra, máshová viszi őket és minden tiltakozásom ellenére lemondta a lefoglalt helyet. Azt mondta, talált egy olcsóbbat. Ott viszont ma már nem vették be a gyerekeket, mert sem SNI, sem 3 év alatti gyermeket nem áll módjukban fogadni. A foglalt hely azóta betelt (kis csoporttal dolgoznak), a volt férjem meg dühöng, hogy nem akar fizetés nélküli szabit kivenni, oldjam meg a gyerekek felügyeletét vagy fizessem ki a kieső fizetését.

2015. jún. 23. 15:22
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
54%
Nálunk is ilyen napközis-be lesznek az öcsém gyerekei, 500/nap/gyerek, egész júliusban lesznek ott. 75 ezerért milyen tábor az?
2015. jún. 23. 15:46
 12/20 anonim ***** válasza:
63%
Kérdező. Mond, hogy nem fizeted ki. Érdekelne mit fog csinálni. Ez nem a láthatás akadályozása. Feljelent? Milyen alapon? Beperel? Kiröhögik a bíróságon majd írnak egy udvarias levelet miszerint a kereseti kérelmét elutasítják. Ennyi.
2015. jún. 23. 16:10
 13/20 A kérdező kommentje:

Ez fejlesztős tábor. Ide járnak év közben is, de ilyenkor szerveznek tábort is és itt mivel már ismerik őket, a gyerekek is jobban érzik magukat. A legnagyobb 7 éves lesz, neki a beszéddel vannak problémái, őt ezért utasították el a másik táborból, a legkisebb meg még csak 2,5 éves, nem szobatiszta és nem is beszél, őt ezért.

A tábor amúgy 30000Ft/fő/hét, de az előleget már a jelentkezéskor befizettem.

Alapból csak 2 hétig vannak az apjukkal nyáron. 1 táboros hét lett volna, egy meg amikor szabin lesz velük. A főnöke ajánlotta fel a fizetés nélküli szabit neki, így ezt biztos megkapná, de nem akar velük ilyen áron otthon maradni. A többi szabiját nem tudom, hogy mire fordította. Nem kérdeztem és nem is rám tartozik.

2015. jún. 23. 16:29
 14/20 anonim ***** válasza:
34%

Kíváncsi lennék, mennyi apukának a fizetése.

Ha az egy heti kiesés nem éri el az eredetileg is megbeszélt 75ezret, akkor a pofátlanság csúcsa, ha még azok után is visszalőcsölné rád a gyerekeket, hogy saját magával szúrt ki...

2015. jún. 23. 17:40
 15/20 anonim ***** válasza:
66%

1. 25.000 ft gyerekenként szerintem 5 napra tényleg irreális, ennyiért felnőttként is teljes ellátással (ami nyilván több étkezés, mint a gyerekeké), programokkal teli tábort lehet találni, szóval sima napközis tábornak elég durva összeg.

2. Oké, hogy előbb kellett volna tisztázni, tényleg elszúrta, de miért nem lehet erről ÉRTELMESEN beszélni? Fizetés nélküli szabadságot nem minden munkahelyen adnak - pl. az enyémen szinte egyáltalán nem - plusz mindketten szülők vagytok, és a gyerekekkel bizony úgy alakul néha, hogy közbejön valaki és a másiknak is be kell segítenie! MINDKETTEN a szüleik vagytok, a felelősség is közös. Az isten szerelmére, csak meg tudtok valahogy oldani 5 nyomorult napot vita, hiszti nélkül. Kérdezzétek szépen végig a nagyszülőket, nagybácsikat, nagynéniket (tehát a saját szüleiteket, testvéreiteket), hogy ki lenne olyan kedves, hogy fejenként 1-2 napra bevállalja a csemetéket napi 8 órában. Ennyi az egész.

2015. jún. 23. 17:44
 16/20 anonim ***** válasza:
67%
Te ne fizess, ő pedig keressen bébiszittert, szerintem napi 8-10 ezer forintért talál (Budapesten), kényszermegoldásnak jó.
2015. jún. 23. 17:52
 17/20 anonim ***** válasza:
30%

Nem akarok belepofádzani, de a 3 gyerek után mintha járna pótszabadság. Ez esetben anyukának.

Amúgy meg aki 3 gyereket megcsinál / megszül, az nyilván jól átgondolta az ilyen dolgokat is, szóval nem értem, utólagosan min vitatkoztok...

2015. jún. 23. 18:07
 18/20 anonim ***** válasza:
74%

Alapból csak 2 hétig vannak az apjukkal nyáron. 1 táboros hét lett volna, egy meg amikor szabin lesz velük.

"Nem akarok belepofádzani, de a 3 gyerek után mintha járna pótszabadság. Ez esetben anyukának."

És szerinted az anyának ezzel együtt hány hét éves szabadsága lehet?

"Amúgy meg aki 3 gyereket megcsinál / megszül, az nyilván jól átgondolta az ilyen dolgokat is, szóval nem értem, utólagosan min vitatkoztok..."

Pedig szerintem elég egyértelmű a kérdésből: azon, hogy azok után, hogy az apuka mindössze két hétre vállalta volna el a több hónapos nyári szünetben a saját gyerekei felügyeletét, abból is egy hetet táborban lettek volna (a szülők közös megállapodása alapján), amit végül ő maga mondott le, és ezek után ahelyett, hogy ha fizetés nélküli szabit kivenni nem akar, keresne más megoldást az általa vállalt egy hétre, az anyára hárítaná a saját döntése következményeit, hogy oldja meg ő azt a hetet is, ha tudja, mint a nyári szünetből amúgy is rámaradó kb. két hónapot is.

Komolyan nem is értem azokat, akik lepontozták azokat a hozzászólókat, akik szerint jogos a férj elvárása, hogy egyetlen hét kivételével oldja meg az anyuka úgy a teljes nyarat a három gyerekkel, ahogy tudja.

Kíváncsi lennék, ha fordított lenne a helyzet, és a férfinak kéne a saját fizetett/fizetés nélküli szabadsága terhére megoldani a három gyereke felügyeletét a teljes szünidőre, az anyánál meg összesen EGY HETET lennének, ugyanilyen hozzászólások születtek-e volna.

2015. jún. 23. 18:29
 19/20 anonim ***** válasza:
27%

1 hetet ennek a töredékéből meg fogsz tudni oldani, ha kicsit szétnézel. nagyon sokan keresnek most nyári munkát, és nagyon sok lány szereti a gyerekeket, ha feladsz egy hirdetést, hogy keresel egy bébiszittert, nagyon sokan fognak jelentkezni. és tutira lesz köztük olyan, aki épp óvónőnek tanul.

több a diák, mint a nyári munka, főleg igaz ez az idén, már olvastam olyan cikket, hogy amióta van ez a vasárnapi zárvatartás a boltokban, egy csomó diáknak nincs munkája.

én sokat dolgoztam a nyári szünetekben, mindenfélét, és örültem a pénznek. ma a diákok nagy része minimálbért kap, óránként szerintem 5-600 ft lehet, azaz ha ott van 8 órát, azért máshol se kapna 4-5000 ft-nál többet. egy picit lehet ennél többet ajánlani, de a 10 ezret erős túlzásnak tartom egy napért. még akkor is, ha 3 gyerekről van szó. egy óvónő/tanár 30 gyerekre felügyel, és a napi bére meg sem közelíti a 10 ezret! azért 3 testvérrel el lehet játszani úgy, hogy mindháromra tudjon figyelni! és ha egy heti munkáért megkap mondjuk 30-40 ezret, akkor nagyon boldog lesz az illető! mindezt a fele pénzből! jó, nincsenek különleges programok, de mondjuk egy játszótér, vagy fagyizó belefér! sőt, játszóház is, mert a 75 ezerből arra is telik, és még így is marad bőven!

ha azt kifogásolod esetleg, hogy vadidegenre bíznád a gyereked, 100%, hogy van a rokonságban vagy a környezetedben 18-30 éves fiatal nő, aki örülne egy kis pénznek. egy unokahúg, egy szomszéd lány, egy kolléganőd lánya, akiben megbízol. kicsit szétnézel, és van megoldás. vagyis apuka kicsit odateszi magát, és keres megoldást.

2015. jún. 23. 19:04
 20/20 anonim ***** válasza:
Végül is mi lett a megoldás?
2015. aug. 31. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!