Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nemrég letettem apám telefonjá...

Nemrég letettem apám telefonját. Túl messzire mentem? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
A szüleim még kiskoromban elváltak. Apámmal sosem volt normális apa-fia viszonyom. Amikor láthatásra került sor, ő rendszerint csak a jogait akarta gyakorolni, de nemigazán törődött velem. A televíziót bámulta, én meg gyakran unatkoztam kisebb koromban. Venni nagyon ritkán vett nekem valamit, ahogyan az életébe is alig engedett be. Ma sem tudom mit és hol dolgozik pontosan. Amikor néha beszélünk (kb havonta) , akkor csak azzal tud dicsekedni hol járt/ hova utazott, de le se sz...ja hogy velem különösebben mi van. Megkérdezi nem voltam-e beteg és kb ennyi. Én sokszor próbálkoztam régebben mélyebb és normálisabb kapcsolatot kialakítani vele, de mindig volt egy fal, amit nem tudtam áttörni és feladtam a próbálkozást, meg el is ment a kedvem tőle. Jelenleg olyan a viszonyunk, hogy ritkán beszélünk telefonon és kb félévente, vagy évente találkozunk. Ő Pesten lakik, én vidéken. Állandóan követelődzik még mindig és a jogait követelné, ahogyan kisebb koromban is tette. Legutóbb, amikor felhívott, nekem esett. Voltam nemrég a fővárosban, amiről őt előtte tájékoztattam is. Azt is elmondtam neki akkor, hogy nem fogunk tudni összefutni, mert unokaöcsém ballagására megyek és végig velük leszek, illetve a ballagás után már hoznak is haza. Mégcsak nem is vonattal mentem fel, hanem a család vitt, tehát valóban egy fél percet sem voltam egyedül. Nembaj, azért ő nekem esett a telefonban, hogy bezzeg rá sosincs időm és nemigaz, hogy nem tudtam volna megoldani. Hallgattam a monológját egy darabig, aztán csak mondta és mondta. Megnyugtattam, hogy hamarosan megint leszek Pesten és akkor egy egész napot is együtt tudunk tölteni. Nem állt le, tovább folytatta a számonkérést és ezt a témát. Azt mondtam neki, hogy na jó én ezt nem hallgatom tovább. Normálisan beszélgetni próbáltam veled és te csak azt vagy képes hajtogatni, hogy én nem találkoztam most veled legutóbb Pesten. Mondom lerakom. Azt mondta rakjam le. Hát leraktam. Azóta semmi. Kicsit bűntudatom van emiatt, mert mindig bunkóságnak tartottam a telefon ilyen módú lerakását, de egyszerűen nem lehetett vele beszélni. Ráadásul ez nem arról szól, hogy ő annyira szeretne engem látni, vagy annyira szeret. Egyszerűen a "joggyakorlás". Hogy miaz, hogy ő nem láthat ha é Pesten járok. Mindig az anyai családomat szidja és hogy bezzeg velük vagyok mindig, de azon nem gondolkodik el, hogy talán azért, mert ők neveltek fel és segítetek anyának a nevelésemben helyette is. Nem véletlen, hogy jobban ragaszkodom hozzájuk, mint hozzá. Nagyon furán gondolkodik ő, úgy gondolja önmagában az is tiszteletet és szeretetet von maga után, hogy ő az apám, pedig azonkívül, hogy részt vett a "megalkotásomban" nem sokat köszönhetek neki. Ezzel a követelőzéseivel, pedig csak azt fogja elérni, hogy még jobban eltávolodunk. Bár lassan már nem tudom mennyire lehetne még ettől is jobban eltávolodni. Alig tudunk már beszélgetni valamiről. Ezekkel együtt kicsit bánom már, hogy letettem a telefont. Nem tudom tegyem-e én meg az első lépést, vagy várjak rá, de úgy gondolom igazából nincs miért bocsánatot kérnem tőle.

2015. jún. 22. 13:25
 1/9 anonim ***** válasza:
27%
Írj neki levelet emailben. Írj le neki mindent, amit szerettél volna elmondani, ha odafigyelne rád, a terveidet, a céljaidat, mik történtek veled mostanában stb. Írd le neki azt is, hogy téged érdekel, mi van vele, de fájlalod, hogy ő sose hallgatta meg, amit te mondanál. Írd le, mennyire bánt a legutóbbi beszélgetésetek, mert akkor sem volt hajlandó meghallani, amit mondtál neki, és rossz volt így befejezni, ahogy történt. Fejezd be azzal, hogy mikor mész legközelebb Pestre, amikor találkozhattok és beszélhettek, aztán küldd el.
2015. jún. 22. 13:35
 2/9 anonim ***** válasza:
40%

Nem joggyakorlas. Szeret teged. Azert borult ki, hogy nem lathatott s ballagasos napon. Az en apam is ilyen. Nala is van egy fal. Nem tud mirol beszelni veled. HoZz fel te temakat. Mondd neki, hogy menjetek el ketten nyaralni vhova.nyarra miert nem koltozhetsz hozza? O is azt mondja, hogy alig lat es tobbet szeretne veled lenni. A ballagasos leszurasbol ez jon le. Kerdezd meg: mondd, hogy mehetnetek egyutt bulizni, hajokazni. Mehetnetek ketten teniszezni , futni.

Ha talalkoztok, kerdezd meg h teilk egy hetkozbeni napja. Mutassa meg a munkatarsait, a munkajat. Beprotezsalhatna nyarra a cegehez egy kellemes kis munkara.

Meselj neki a bnodrol, ha van.

Kerdezd meg, hova tudnal pesten egyetemre jarni? Addig lakhatnal-e nala? Aztan oda tudnal te is menni dolgozni vmi jo allasba.

Fel a fejjel, apukad nagYon is szeret Teged!

2015. jún. 22. 14:23
 3/9 anonim válasza:
Nekem is nagyon hasonló a kapcsolatom apámmal. Régebben, kiskoromban még egész sokat törődött velem, nagyon szerettem vele lenni. Ahogy nagyobb lettem, egyre jobban eltávolodtunk, és az az igazság, hogy nekem nem hiányzik, hogy jó legyen a kapcsolatunk. Ami szerintem azért elég szomorú... Mióta lett egy új felesége és gyereke, azóta amikor találkozunk is, végig unatkozok és senki se törődik velem. Ha szeretnél apáddal jobb kapcsolatot kialakítani, én is azt javaslom, hogy beszéld meg vele. Ha nem megy úgy, hogy leültök és beszéltek, akkor írd le neki. Nekem is tanácsolták ezt, de már nem érdekel ennyire az egész...
2015. jún. 22. 14:26
 4/9 anonim ***** válasza:
Én megmondtam volna neki, hogy talán meg tudnám oldani, de minek? Hogy levegőnek nézzen?
2015. jún. 22. 16:35
 5/9 anonim ***** válasza:
Napasztmek, a 16. sorig olvastam, és ott feladtam, mert semmiről nem szólt az egész. Mi a lényeg?
2015. jún. 22. 18:07
 6/9 anonim ***** válasza:

Ne legyen lekifurdalásod. Annyiszor menj hozzá, ahányszor ő jön hozzád. A távolság azonos.

Nyilván sokat van egyedül és bebeszéli magának, hogy neki mennyire igaza van, de attól te még nem állhatsz a fejed tetejére. Egy teli zsákból csak azt lehet kivenni amit előtte bele raktak. Anyudék megpakolták a tiédet, van is miből adnod neked is viszonzást. Aki hozzám félévben egyszer jön, ahhoz én is annyiszor megyek, pont.

2015. jún. 22. 19:52
 7/9 anonim ***** válasza:
Bocs, most anyagias leszek. Többek között azért javasoltam, hogy írj neki, mert létezik olyan kitétel a családjogi törvényben, hogy a 18 év feletti gyerek iránti tartási kötelezettséget megszüntethetik érdemtelenség címén, ebbe beletartozik az is, ha a gyerek nem hajlandó kapcsolatot tartani a szülővel. Amennyiben továbbtanulsz, ez fontos lehet, viszont az írás megmarad és bizonyító erejű. Tudom, hogy nem ez a legnagyobb problémád az üggyel kapcsolatban, de anyudnak azért nem lehet mindegy, hogy egyedül kell-e állnia a továbbtanulásod költségeit, vagy ketten fizetik édesapáddal.
2015. jún. 22. 20:35
 8/9 A kérdező kommentje:
Utolsónak! Már lediplomáztam és dolgozom, tehát anyagi jellegű gondok nincsenek. Persze kereshetnék többet is, de hát ki elégedett manapság a fizetésével... Ebbe most ne menjünk bele. A lényeg, hogy már megállok a saját lábamon.
2015. jún. 23. 09:34
 9/9 anonim ***** válasza:
Ez az ember zsarnok és csak uralkodni akar rajtad. Szeret??? Dehogyis! Akkor felnevelt volna! Az én apám kb. ugyanez, csak ő meg is vert, ha olyan volt a kedve. 28/N
2015. aug. 21. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!